רמדיה!

anetta

New member
רמדיה!

שלום לכולםת עוד לא ביקרתי פה, ברכות על הפורום החדש. יש לי שאלה, רואי בן 4 חודשים כמעט ועד עכשיו אני שואבת לו (כבר התרגלתי). לאחרונה יש לי פחות חלב וביום חמישי נתנו לו רמדיה בארוחה האחרונה שהיא בדרך כלל ב - 11 בלילה (סה"כ 5 ארוחות). את הארוחה הזו אנו נותנים לו כבר כשהוא ישן והוא פשוט מוצץ אותה תוך כדי שינה (האם זה טוב?). אבל השאלה היא כמה נותנים . חלב אם רואי אוכל עכשיו כ - 220 מ"ל והכנתי אתאותה הכנות של רמדיה ובערך בשעה 2 בלילה הוא התחיל להקיא. הוא הקיא 3 פעמים ושילשל פעם אחת. איך בודקים אם יש לו אלרגיה לחלב? האם לתת כמות קטנה יותר, כי חלב אם הוא דליל יותר או לדלל יותר עם מים ןלא כמו שכתוב או בכלל לתת על בסיס סויה ואם כן איזה. תודה על תשובה מהירה, שהילד לא ישאר רעב.

ענתש

New member
אני חושבת שפשוט קופצים לט"ח

ומבקשים דוגמית של תחליף צמחי (על בסיס סויה) ורואים אם הוא לא מקיא מזה... חבל לגרום לו עוד סבל אם הוא אכן רגיש. תעברי עכשיו לתחליף צמחי וכשהוא יהיה יותר גדול (ויאכל מוצקים ותרצי להתחיל מוצרי חלב) תבדקי שוב את עניין החלב.

כתוב על הקופסא מה הכמות המומלצת

לכל גיל. אם אני זוכרת נכון, 210 מ"ל לחמש ארוחות ביום בגיל ארבעה חודשים. אני הייתי מתחילה עם כמות קטנה יותר ואם הוא לא נראה שבע בסוף הבקבוק, מוסיפה לו. האם הכנת בדיוק לפי ההוראות? כפית שטוחה לכל 30 מ"ל מים? חייבים לפי ההוראות. אם זה סמיך מדי זה יכול לגרום לבעיות עיכול קשות והשמנה. אם זה דליל מדי זה יכול לגרום לתת תזונה מאחר והמים ממלאים מקום בקיבה במקום מזון. אם הוא ממש מקיא בקשת ולא סתם פולט הייתי מתייעצת עם רופא. קל לבדוק רגישות לחלב. לא כדאי לעבור סתם לתחליף על בסיס סויה ללא התייעצות עם רופא, מאחר ויש בתחליפים אלו הורמונים צמחיים שיש בסויה שלא ברורה השפעתם על התינוקות.

להתייעץ עם רופא ילדים

נראה לי הכי כדאי להתייעץ עם רופא ילדים, בעיקרון, לא לערבב מינונים שונים, עד כמה שאני יודעת, רק לפי רצונך, אלא לפי ההוראות(רמדיה, 30 סיסי מים, לכפית אבקה) וחשוב נראה לי לבדוק מה יש לו, ואולי גם אין לו כלום, אבל לא להתחיל לשגע אותו עם תחליפים שונים ומשונים סתםץ,בהצלחה

למעלה