רמה בעיות עם גורה חדשה

בילי28

New member
רמה בעיות עם גורה חדשה

לפני חודש בערך, אימצתי גורה ויש איתה שתי בעיות:

1) החתולים הגדולים מכפכפים אותה והיא פוחדת מהם מאוד. עד כדי כך פוחדת, שהיא לא יוצאת בכלל מהחדר שלי וגם עושה מחוץ לארגז. כנראה בגלל הפחד מהם.

2) נודף ממנה ריח רע - ריח של שתן. גם אם היא עושה מחוץ לארגז, הרי היא לא מתפלשת בזה. ממה זה נובע? ואיך מוציאים את הריח הזה? לא נראה לי שהיא תאפשר לי לרחוץ אותה. האם יש אפשרות להוציא ממנה את הריח הזה ללא אמבטיה? משהו כמו "ניקוי יבש"? זו לא הפעם הראשונה שאני מגדלת גורים, אבל אף פעם לא היו לי בעיות כאלו איתם.

Yukita

Active member
מנהל
קודם כל

האם הגורונת עברה בדיקה אצל הוטרינר, כדי לוודא שמקור הריח הרע אינו בבעיה בריאותית, וכדי לתת לה את כל הנדרש לה להתחלה בריאה של החיים (תילוע, חיסונים, בדיקה כללית)?
&nbsp
באשר להשתנה מחוץ לארגז: בהתחשב בנסיבות, האם הצבת עבורה ארגז משלה אצלך בחדר, במקום שבו היא כן נמצאת? אם היא פוחדת מאוד מהחתולים האחרים, בהחלט יתכן שהיא לא תלך לעשות צרכים באותו מקום כמותם עד שתתגבר על הפחד. לפיכך, יש צורך בארגז נוסף, או לפחות במשהו זמני שיוכל לשמש ארגז. אצלנו יש שני ארגזי חול לשלושה חתולים - ולגורים (שמחפשים בית!) יש ארגז נוסף, פרטי להם, יחד איתם בחדר האמבטיה. לא נוח, אבל ככה כולם עושים במקום הנכון.
&nbsp
אם יש לה ארגז משלה והיא בכל זאת משתינה מחוץ לו, צריך לבדוק - האם החתולים האחרים ניכסו את הארגז לעצמם? האם האם נטפלים אליה דווקא כשהיא מוכנה ללכת לארגז?
&nbsp
יש חשיבות לשאלות כמו כמה חתולים יש בבית, בת כמה הגורה וכו' - חסר פה מידע חשוב. אם תוכלי, הוסיפי מידע, אולי זה יעזור לנו לייעץ. מה שכן, חשוב מאוד להבין גם איך התקדמתם באיקלום בבית: האם ישר שחררתם את הגורה אל הבית, או שקודם כל היא היתה בפינה משלה (סגורה בפני החתולים האחרים) לתקופת הסתגלות. ישנן אסכולות שונות איך רצוי לגשת לכניסה חדשה לבית, אבל בסופו של דבר מה שבאמת קובע הוא המצב האמיתי בשטח. אם היא כל כך מפחדת שהיא מפתחת בעית צרכים, יתכן שצריך לעשות צעד אחורה, להפריד יותר, ולאקלם יותר בהדרגה ויותר לאט.

בילי28

New member
תשובות

הגורה עברה בדיקה כללית אצל וטרינר וקיבלה חיסונים ותילוע. הסבתי את תשומת ליבו שהיא מסריחה, אבל הוא לא אמר על כך שום דבר.

יש אצלי בחדר שני ארגזים. הגורה נמצאת רק בחדר שלי ובמרפסת הצמודה אליו (אני לא כולאת אותה כמובן. היא לא יוצאת גם כשהדלת פתוחה). לא ראיתי שהם נטפלים אליה דווקא כשהיא ניגשת לארגז. הם מכפכפים אותה בלי קשר לארגז.

כל החתולים עושים בכל הארגזים. אף אחד לא ניכס לעצמו ארגז מסוים.

יש לי בבית, מלבד הגורה, שני כלבים קטנים ושלושה חתולים. שניים מהחתולים נטפלים אליה. הכלבים בהתחלה ניסו לשחק איתה, אבל משום שהם לא יודעים לשחק בעדינות, היא צרחה וברחה מהם. אגב, היא בת שלושה חודשים. נמצאת אצלי מגיל חודשיים בערך.

הכנסתי אותה קודם כל לחדר שלי, ואחרי 24 שעות בערך איפשרתי לכלבים ולחתולים להיכנס (לא כולם ביחד כמובן). החתולים חששו ממנה בהתחלה, אבל בהמשך הם החלו להציק לה.

לקחתי את הגורה מחברה שלי, שלא יכלה לגדל אותה. החתולה היתה אצלה כמה שבועות והוחזקה במרפסת של המטבח, בלי ארגז צרכים. יכול להיות שזה מקור הבעיה. ניסיתי כמה פעמים להכניס אותה לארגז ולהראות לה מה היא צריכה לעשות, וניסיתי גם להכניס את הקקי שלה לארגז, כדי שיהיה שם הריח שלה, אבל לא עזר שום דבר.

לגבי הוספת ארגז - אני גרה עם אחותי והיא לא מתה על חתולים (אוהבת אותם רק בחוץ, אבל בתוך הבית הם מעצבנים אותה). היא הסכימה בחוסר רצון שהקטנה תישאר אצלנו, אבל בתנאי שאעיף ארגז אחד. היו לי בחדר 3 ארגזים, ובעקבות התנאי שלה, זרקתי אחד. יש לנו עכשיו 2 ארגזים בחדר שלי, ארגז אחד במרפסת שצמודה לסלון וארגז אחד במרפסת של המטבח. אין שום סיכוי שאחותי תסכים לארגז נוסף.

למעלה