לאקי היקר אנא שקול שנית
שלום (באמת חסרת לנו במפגש) לגבי שאלתך. לענ"ד זה מסוג השאלות שממש צריך לשמוע חוות דעת של מי שמבין בפסיכיאטריה ובפרמקולוגיה. (ובתוספי מזון אלה) אני מחזיק מרשם של רמוטיב בידי וכך בין השאר כתוב בה: "חומר פעיל- כל טבליה מצופה מכילה: 250 מ"ג תמצית יבשה של הצמח היפרקום..." "התמצית המיוחדת הנקראת ZE 117 , מופקת באמצעות תהליך מיצוי ייחודי מוגן בפטנט. התמצית מכילה, בין היתר המרכיבים, 0.5 מ"ג היפריצין ומכיךה כמויות קטנות מאד של היפרפורין" "קבוצה תרפויטית: נוגד דיכאון ממקור צמחי." כשאני מנסה לענות על שאלתך עוברות לי כמה מחשבות (ואיני יודע מה התשובה הנכונה אבל אני מקווה שאוכל להוסיף לך במסגרת שיקול הדעת בנושא) 1. לפי הבנתי מוצר המוגדר כתרופה (כגון הרמוטיב) ככל תרופה חייב לעבור הליכי אישור קפדניים ואחראיים כגון אישור של ארגון ה-FDA אשר מפעילים מבחנים על ידי ניסויים קליניים, מבדקי איכות המחייבים אחידות בתכולה, נקיון ועוד... גם למשל מה יקרה אם ישלבו את התרופה אם מזון כזה או אחר או לאנשים במצב כזה או אחר כך שיש ביקורת וגם אחריות משפטית לתוצאות. לעומת זאת תוסף מזון נקרא כך כדי להדגיש שאינו במעמד של תרופה מה שאומר שלא עבר את הליכי הבדיקות והאישורים הדרושים על כל המשתמע מכך. 2. האם התרופה רמוטיב ותוסף מזון על בסיס צמח ההיפרקום הם אותו דבר ? אין לי מושג אבל אני די בטוח שממש לא. מדוע ? ראשית להערכתי קיימים תוספי מזון שונים על בסיס הצמח בעלי מינונים שונים וגם אם אתה נוטל מינון מסוים אינך יודע מה באמת ריכוז החומר הפעיל בו. בהשוואה לתוסף אחר. (תקנו אותי אם אני טועה) השימוש בצמח ההיפרקום ידוע כבר אלפי שנים ואפילו אז מוטב היה לצרוך את הצמח לפי מי שמומחה לריפוי בצמחים ולא לצרוך לבד... כמו כל רפואה טבעית מה שקורה זה שהיום מייצרים תוספי מזון שונים על בסיס צמח מרפא כזה או אחר רק בגלל שעקרונית ידוע שהצמח מסייע לבעיה מסויימת אבל בין זה לבין התאמת התרכובת יכול להיות פער גדול. 3. לפי מה שהבנתי בתרופה רמוטיב בודדו מרכיב מסויים מהצמח אותו התרופה נותנת. מה שאין כן בתוסף צמחי כלומר בתוספים יש עם הצמח מרכיבים נוספים (האם זה טוב או לא ? לא יודע). אגב בהרצאה משודרת ששמעתי מפרמקולוג באונבירסיטת תל אביב שהסביר כיצד פועלים התהליכים הביוכימיים של התרופות הפסיכיאטריות וכן של החומר שבהיפרקום, הוא ציין שעדיין לא ידוע לגמרי לחוקרים את המנגון המלא של פעולת החומר על המח. (אם כי מבינים חלק משמועתי ממנו). 4. אניתמיד שואל את עצמי על מה אני סומך יותר ? על מה שהטבע עשה בהליך חיים מלא או מה שהמעבדה עשתה. בעקרון אני חש שאני סומך על מה שעשה ופעול הטבע , יותר ממה שנעשה באופן מלאכותי אך אף על פי שאני סומך על הטבע אני חושש שבני האדם המגישים לכאורה משהו שמקורו מהטבע לא בהכרח יודעים להגיש אותו כראוי לנו. כך שאני עדיין בבעיית אימון במישור המעשי ואצטרך לבחון את מידת האימון והערכה שיש לי במטפל המציע טיפול על בסיס צמחי מרפא. במקרה שלנו לכאורה בכל מקרה גם ברמוטיב מדובר במשהו שהוא נטו צמחי. ולי אישית יש תחושה של אימון למוצרים השונים המגיעים מחברת RAFA . ויש להם באתר התייחסות לתרופה -
http://www.rafa.co.il/Index.asp?CategoryID=220&ArticleID=493 לא התכוונתי ליצור ספקות ולהכניס אותך לקושי בקבלת החלטות וכאמור איני יודע באמת מה יהיה עדיף לך. בהצלחה ותרגיש טוב. נ.ב. בכל מקרה תבדוק (תשאל מראש) מה תאריכי תפוגה של המוצר שאתה קונה, במיוחד בגלל שזה מוצר צמחי. הנה אני רואה שהתרופה שנותרה אצלי פג תוקפה לפני שנה ואם כך בתרופה קל וחומר בתוסף מזון. כמו כן יש לקחת בחשבון בקנייה והזמנת תוספי מזון שהחברות המשווקות לא נותנות דעתן על איכסון המוצר בתנאים נאותים גם בזמן המשלוח וככל שהמשלוח רחוק יותר כך הסיכוי שהמוצר ישהה בתנאים לא נאותים גדול יותר. הזמנתי בעבר תוספי מזון שונים מחברות בארץ והם הודו בפניי שמוצרים מסויימים לא כדאי לי להזמין במשלוח אלא לבוא לאסוף כי בכל זאת המוצר שוהה אצל השליח בחום/קור ... לא מומלצים עד שהוא מגיש אותו ללקוח.