רמוטיב

lucky one

New member
רמוטיב

היי, מה שלומכם? מצטער שפספסתי את המפגש האחרון בחיפה. תגידו, האם ידוע על הבדל בין תרופת המרשם הנמכרת בארץ לבין תרופות/תוספי מדף שניתן להזמין מחו״ל ללא מרשם?

lucky one

New member
בוודאי

רמוטיב זו תרופת מרשם שהיא צמחית, היא מבוססת על צמח st. John's wort (היפריקום). בארה״ב הצמח הזה נמכר בכמוסות כתוסף תזונה רגיל ללא צורך במרשם (תחת שמות מסחריים שונים). תהיתי האם יש משהו שמייחד את רמוטיב או שאני יכול פשוט להזמין מחו״ל שזה גם בטח יותר זול.

שמוצקין

New member
אני חושב שכדאי להזמין כתוסף

אבל ליתר ביטחון לך על חברה שאתה מכיר גם מהארץ . בדקתי עכשיו וראיתי שיש לסולגר תוסף עם היפריקום . רמוטיב ניסית כבר .?

lucky one

New member
רמוטיב לא ניסיתי

אבל אני באמת אזמין מחו״ל. אם היה אפשר הייתי מזמין של סולגר אבל אי אפשר להזמין מוצרים שלהם (כנראה בגלל התחייבות ליבואן) אז אני אזמין של חברה מוכרת אחרת. תודה רבה

לאקי היקר אנא שקול שנית

שלום (באמת חסרת לנו במפגש) לגבי שאלתך. לענ"ד זה מסוג השאלות שממש צריך לשמוע חוות דעת של מי שמבין בפסיכיאטריה ובפרמקולוגיה. (ובתוספי מזון אלה) אני מחזיק מרשם של רמוטיב בידי וכך בין השאר כתוב בה: "חומר פעיל- כל טבליה מצופה מכילה: 250 מ"ג תמצית יבשה של הצמח היפרקום..." "התמצית המיוחדת הנקראת ZE 117 , מופקת באמצעות תהליך מיצוי ייחודי מוגן בפטנט. התמצית מכילה, בין היתר המרכיבים, 0.5 מ"ג היפריצין ומכיךה כמויות קטנות מאד של היפרפורין" "קבוצה תרפויטית: נוגד דיכאון ממקור צמחי." כשאני מנסה לענות על שאלתך עוברות לי כמה מחשבות (ואיני יודע מה התשובה הנכונה אבל אני מקווה שאוכל להוסיף לך במסגרת שיקול הדעת בנושא) 1. לפי הבנתי מוצר המוגדר כתרופה (כגון הרמוטיב) ככל תרופה חייב לעבור הליכי אישור קפדניים ואחראיים כגון אישור של ארגון ה-FDA אשר מפעילים מבחנים על ידי ניסויים קליניים, מבדקי איכות המחייבים אחידות בתכולה, נקיון ועוד... גם למשל מה יקרה אם ישלבו את התרופה אם מזון כזה או אחר או לאנשים במצב כזה או אחר כך שיש ביקורת וגם אחריות משפטית לתוצאות. לעומת זאת תוסף מזון נקרא כך כדי להדגיש שאינו במעמד של תרופה מה שאומר שלא עבר את הליכי הבדיקות והאישורים הדרושים על כל המשתמע מכך. 2. האם התרופה רמוטיב ותוסף מזון על בסיס צמח ההיפרקום הם אותו דבר ? אין לי מושג אבל אני די בטוח שממש לא. מדוע ? ראשית להערכתי קיימים תוספי מזון שונים על בסיס הצמח בעלי מינונים שונים וגם אם אתה נוטל מינון מסוים אינך יודע מה באמת ריכוז החומר הפעיל בו. בהשוואה לתוסף אחר. (תקנו אותי אם אני טועה) השימוש בצמח ההיפרקום ידוע כבר אלפי שנים ואפילו אז מוטב היה לצרוך את הצמח לפי מי שמומחה לריפוי בצמחים ולא לצרוך לבד... כמו כל רפואה טבעית מה שקורה זה שהיום מייצרים תוספי מזון שונים על בסיס צמח מרפא כזה או אחר רק בגלל שעקרונית ידוע שהצמח מסייע לבעיה מסויימת אבל בין זה לבין התאמת התרכובת יכול להיות פער גדול. 3. לפי מה שהבנתי בתרופה רמוטיב בודדו מרכיב מסויים מהצמח אותו התרופה נותנת. מה שאין כן בתוסף צמחי כלומר בתוספים יש עם הצמח מרכיבים נוספים (האם זה טוב או לא ? לא יודע). אגב בהרצאה משודרת ששמעתי מפרמקולוג באונבירסיטת תל אביב שהסביר כיצד פועלים התהליכים הביוכימיים של התרופות הפסיכיאטריות וכן של החומר שבהיפרקום, הוא ציין שעדיין לא ידוע לגמרי לחוקרים את המנגון המלא של פעולת החומר על המח. (אם כי מבינים חלק משמועתי ממנו). 4. אניתמיד שואל את עצמי על מה אני סומך יותר ? על מה שהטבע עשה בהליך חיים מלא או מה שהמעבדה עשתה. בעקרון אני חש שאני סומך על מה שעשה ופעול הטבע , יותר ממה שנעשה באופן מלאכותי אך אף על פי שאני סומך על הטבע אני חושש שבני האדם המגישים לכאורה משהו שמקורו מהטבע לא בהכרח יודעים להגיש אותו כראוי לנו. כך שאני עדיין בבעיית אימון במישור המעשי ואצטרך לבחון את מידת האימון והערכה שיש לי במטפל המציע טיפול על בסיס צמחי מרפא. במקרה שלנו לכאורה בכל מקרה גם ברמוטיב מדובר במשהו שהוא נטו צמחי. ולי אישית יש תחושה של אימון למוצרים השונים המגיעים מחברת RAFA . ויש להם באתר התייחסות לתרופה - http://www.rafa.co.il/Index.asp?CategoryID=220&ArticleID=493 לא התכוונתי ליצור ספקות ולהכניס אותך לקושי בקבלת החלטות וכאמור איני יודע באמת מה יהיה עדיף לך. בהצלחה ותרגיש טוב. נ.ב. בכל מקרה תבדוק (תשאל מראש) מה תאריכי תפוגה של המוצר שאתה קונה, במיוחד בגלל שזה מוצר צמחי. הנה אני רואה שהתרופה שנותרה אצלי פג תוקפה לפני שנה ואם כך בתרופה קל וחומר בתוסף מזון. כמו כן יש לקחת בחשבון בקנייה והזמנת תוספי מזון שהחברות המשווקות לא נותנות דעתן על איכסון המוצר בתנאים נאותים גם בזמן המשלוח וככל שהמשלוח רחוק יותר כך הסיכוי שהמוצר ישהה בתנאים לא נאותים גדול יותר. הזמנתי בעבר תוספי מזון שונים מחברות בארץ והם הודו בפניי שמוצרים מסויימים לא כדאי לי להזמין במשלוח אלא לבוא לאסוף כי בכל זאת המוצר שוהה אצל השליח בחום/קור ... לא מומלצים עד שהוא מגיש אותו ללקוח.

עוד בעניין הרמוטיב רופאי משפחה מול פסיכיאטרים

נטלתי את הרמוטיב לפני כשלוש שנים בערך אז ייתכן שגם מה שאומר כעת אינו מעודכן. אז התרופה הייתה בסל של מכבי ולא הייתה בסל של הכללית. בכללית עלתה כ-100 שקל אני חושב. שנה אחרי היא כבר הייתה בסל חלקית ועלה כחצי מחיר 57 שקל נראה לי. מה קורה היום ? לא יודע. לא אתפלא לשמוע שגדלה ההשתתפות ושזה אפילו מחיר קטן בהרבה. (מי שיודע נא ספר לנו) זאת אומרת שיתכן שאם תשאל סתם בית מרקחת פרטי כמה עולה רמוטיב תקבל מחיר שונה משמעותית מאשר בבית המרקחת של קופת חולים. אני קיבלתי רושם בולט שרופאי משפחה מאד מעודדים ושמחים להמליץ על רמוטיב בעוד הפסיכיאטרים לא רצו להתייחס לתרופה לא כהמלצה ולא בשום צורה אחרת. אולי כי עדיין חסר היה להם מידע מדעי ומחקרי על שימוש בתרופה לאורך שנים רבות. כאמור איני יודע מה המצב כיום אבל ייתכן מאד שתקבלו התייחסות מאד שונה אם תשאלו פסיכאטר או רופא משפחה. ולפי ענ"ד לכל אחד מהם יש יתרון מסויים על השני בצורה ושיטת העבודה שלו למטופלים במערכת הציבורית במתן מענה לסובלים מדיכאון... לי אישית אין מילה רעה לומר על הרמוטיב.

lucky one

New member
תודה רבה רבה

אני אקח את כל הדברים לתשומת ליבי אני אחקור את העניין עוד קצת לפני הקניה

אמא11

New member
היי וערב טוב

למיטב ידיעתי בתרופה (רמוטיב)נוטרל איזה מרכיב שיש בצמח שיכול לפגוע בכבד. למיטב ידיעתי (שוב) אם אתה מעוניין לקנות היפריקום בחנות טבע ולא כתרופה, זה אפשרי גם בארץ. אני בעד רמוטיב. ניתן לקבל מרשם מרופא המשפחה. מציעה לך להכנס לבית מרקחת ולהתיעץ עם רוקח או לשאול בפורום תרופות כאן בתפוז. לילה טוב תמי

lucky one

New member
תודה תמי

יש לי קטע כזה שאם אני אלך לבקש מרשם מרופא אני ארגיש כאילו אני חוזר לימים יותר רעים שהיו לי פעם. מנסה להשתחרר מכל דבר ש״מוכיח״ שיש בעיה. אני לא פוסל את רמוטיב על הסף אבל אני אעדיף לקנות מחנות טבע. הבעיה שהמחירים בארץ הרבה יותר גבוהים מאשר להזמין מחו״ל. ידוע מה המחיר של היפריקום פה?

ללאקי ייתכן ויש לכך פתרון חלקי

ללאקי ייתכן ויש לכך פתרון חלקי. (אני כותב איך זה בקופה של הכללית) באשר לקופסה של התרופה היא באמת שונה מתרופות רגילות. הם ממש עיצבו אותה ככה שתיראה כמו משהו טבעי זו קופסה צבעונית אם ציור של פרפר... הם במיוחד נתנו דעתם על הצגת המוצר אחרת. (חוץ מלתינוקות איני זוכר איזו תרופות באות עם ציורים) באשר להליך הלא נעים של קביעת תור והמתנה המרפאה ובקשת קבלת מרשם.. שאתה רוצה לצמצם. מסתבר שאחרי שהרופא כבר התחיל לתת לך תרופה מסויימת ואתה ממשיך לצרוך אותה באופן קבוע, אז לא צריך לקבוע תור לרופא כל פעם מחדש בשביל לקבל המרשם, אלא אפשר להודיע בטלפון למשרד המרפאה שאתה מבקש שהרופא יכין לך המרשמים וישאיר אותם במשרד בשבילך (הרופאים מעדיפים את זה כי זה מפנה תורים מיותרים). כך אתה בא ישר לפקידה ומקבל ממנה. עכשיו כמובן שניתן לקבל מרשמים לכמה חודשים כך שלא תצטרך לבקש כל חודש. ולכן תנוכל לציין לרופא שייתן לך לכמה שיותר חודשים שאפשר כדי לחסוך לך לחזור. אני מעריך שתוכל לקבל לכל הפחות לשלושה חודשים. בנוסף לכך לפי הידוע לי ניתן לבוא עם מרשמים גם לסופר פארם ולקבל מהם את אותה תרופה במחיר של הקופה או מאד קרוב לו. כי יש סניפים של סופרפארם שמעניקים שירותי בית מרקחת למבוטחי הקופות בהתאם להסדרי הקופות. כך שאם כל מה שציינתי נכון הרי שתצטרך לעבור במרפאה רק פעם בשלושה חודשים בערך. לשיקולך... בהצלחה.

lucky one

New member
תודה רבה ברק

אתה צודק, באמת הקופסא נראית בסדר וגם היה לי סידור כזה עם הקופ״ח פעם אבל בכל זאת הזמנתי בסוף מחו״ל

היי כוכב

בהתוויה המופיעה בעלון לצרכן של רמוטיב כתוב שהתרופה היא נוגדת דיכאון ממקור צמחי. לפי מה שהבנתי היא אמורה להתאים במקרים של דיכאון קל-בינוני

למעלה