רמות סוכר גבוליות רק בצום בבוקר

EB10000

New member
רמות סוכר גבוליות רק בצום בבוקר

שלום

אני בן 44 רזה, בריא ועוסק המון בספורט. מנהל אורך חיים בריא מאד (טבעוני, לא צורך שום מזון עם תוספת סוכר או תחליפים, פרט לפירות). נמנע מפחמימות קלות (אוכן רק דגנים מלאים, אורז מלא וכו'). לוקח תוספי מזון שונים.

שני הורי סבלו מסוכרת סוג 2. אבא מגיל 40 ואמא מגיל 55 בערך. שניהם נפטרו (אבא בגיל 65 מהתקף לב, אמא בגיל 81 מדלקת ריאות). אני בן יחיד.

בשנת 2009 רמות הסוכר שלי בבדיקת דם בצום 12 שעות הייתה 86. בשנת 2010 עלתה ל 90, ב 2012 ל 94, ב 2013 ל 97, ב 2015 כבר 101 וב 3 בדיקות אחרונות מ סוף 2015 ועד שבוע שעבר כבר 110 ללא שינוי.

3 בדיקות h1c שנעשו במקביל היו תקינות בין 4.9 ל 5.2 אחוז (לא בהכרח בסדר עולה)

הרופא אמר שכנראה זה גנטי ואני ככל הנראה אפתח סוכרת סוג 2 בעוד מספר שנים.

אין לי עוד דרך לשנות דיאטה כי אני כבר בדיאטה הכי אידיאלית שניתן וגם פעיל מאד.

לפני שבועיים רכשתי מכשיר בדיקת סוכר ביתי אקו-צ'ק פרפורמה.

להפתעתי הרבה, המכשיר מראה לי תוצאות תקינות לחלוטין בבדיקה אקראית, נניח 4 שעות לאחר האוכל באמצע היום, הבדיקות כולן נעות בין 84 ל 86. שעתיים אחרי ארוחה אני מקבל 96 עד 99.

אבל, בדיקת בבוקר לאחר כ 10 שעות צום מראה תוצאות בין 107 ל 111.

שמעתי על תופעת dawn phenomenon אצל סוכרתיים, והבנתי שזה קשור להפרשת הורמוני גדילה.

אבל לפי רופא המשפחה, המצב שלי לא נחשב סוכרתי וספק אם נחשב קדם סוכרתי בגלל שבדיקות h1c תקינות. הוא לא מצא לנכון לבצע העמסת סוכר, אבל אמר שאם רמות הסוכר בצום יעלו על 115 הוא יבצע גם את זה.

האם קיים הסבר לתופעה שכזאת? האם אני נחשב טרום-סוכרתי? האם יש דרך למנוע את הבלתי נמנע? אני לא יכול לרדת יותר במשקל כי המשקל שלי תקין 85 ק"ג עם גובה 186 ובמנה שרירי מתון, ללא עודפי שומן. אני גם לא יכול לשנות דיאטה, אלא אם כן אני אפסיק לאכול כלל..

אני ממש נואש ומנסה להבין מה הבעיה אצלי וכיצד אפשר לטפל בה? האם תתכן בעיה הורמונאלית? בעיה בלבלב? יש עוד בדיקות מומלצות כדי לנסות להבין מדוע רמות סוכר גבוהות רק בצום בבוקר?

סתם לדוגמה, הבוקר ב 8 כאשר התעוררתי לאחר 7 שעות שינה וצום, הבדיקה הראתה 104, הרגע, השעה 11 שעתיים לאחר ארוחה של בננה, אבוקדו שלם, 4 פריכיות אורז מלא עם ממרח שקדים ללא תוספת סוכר, וכוס תא ירוק עם תמצית סטיויה טבעית, רמת הסוכר הייתה 87. מה זה אומר? כיצד ייתכן שמזון מוריד את רמות הסוכר במקום לעלות?

תודה רבה ומתנצל על אורך ההודעה.

קודם כל חשוב להבין שקיים חוסר דיוק במדידה עצמית, ביחס

למדידה הנעשית במרפאה.
שנית, מידת הסטיה יכולה להגיע עד 10-15% והיא לחא קבועה בכיוון שלה (כלומר יום אחד זה יכול להיות יותר ויום אחד פחות).
חייבת להיות שיטתיות במדידה לאחר צום, כלומר תציד למדוד אחרי 8 שעות ולא פעם אחרי 7 ופעם אחרי 10.
המדידה אחרי אוכל חייבת להיות בדיוק 2 שעות אחרי (ונדרשת להיות פחות מ-140).
פירות מעלים את רמת הסוכר באופן משמעותי (אך לפרק זמן קצר יחסית)
A1C הוא המדדת החשוב ביותר (ואתה במצב טוב)
ולבסוף אי אכילה מוחלטת של פחמימות הוא שגיאה, ופרוסת לחם מקמח מלא בערב, דווקא תורמת לירידת הסוכר.

tulkin

New member
"אי אכילת פחמימות היא שגיאה"?

הסבר הדגם ונמק.

A1C בין 4.9 ל 5.2 זה הכי טוב שיש לאדם בריא..

כל הכבוד על התנהגותך הכוללת. אם אתה רוצה סוכר טיפה יותר נמוך בבוקר, תנסה לאכול ארוחת לילה במשך מס' ימים. פרוסת לחם "בריא" עם אבוקדו למשל. תעדכן בפורום לגבי מדידות הבוקר בצום שלך לאחר ארוחות הלילה. ב ה צ ל ח ה .

tulkin

New member
אז ככה

א. אתה בריא, ומוזמן להפסיק לדאוג - זה לא בריא לדאוג.
ב. כשאוכלים פחמימות, זה גורם לגוף לייצר אינסולין, מה שמוריד את הסוכר בדם. העובדה שהסוכר יורד אחרי האוכל היא דווקא מעודדת מבחינתך. סביר שאין לך תנגודת אינסולין, ואתה לא מפתח (לעת עתה) סוכרת סוג 2. העובדה הזו עומדת בבסיס ההצעה של הנרי, אם תאכל בערב לחפ (פחמימה) עם קצת שומן (חמאה או אבוקדו), הסוכר שבלחם ייספג לאט, מה שיגרום לגוף להפריש אינסולין לאורך הלילה, מה שימנע סוכר גבוה בבוקר.
ג. מצד שני, הורדת סוכר אינו האפקט היחיד של אינסולין, ויש המקשרים רמות אינסולין גבוהות לבעיות כמו השמנה, סוכרת, סרטן ועוד. אם אפשר למנוע את הצורך באינסולין גבוה, למה להעלות אותו מלכתחילה?
ד. כדי להוריד את הסוכר בבוקר, במקום להעלות אינסולין, כדאי להוריד את הגורמים שמעלים את הסוכר. במקרה שלך, הניחוש שלי הוא שאתה אוכל יותר מדי חלבון. הגוף לא יודע לאגור חלבונים. אחרי כמה שעות, כל חומצות האמינו שאינן מנוצלות לבניית חלבונים ורקמות בגוף הופכות לסוכר בכבד ומופרשות לדם. זה בד"כ קורה בלילה. תוריד חלבון, תקדים את ארוחת הערב, תעשה פעילות גופנית בערב (בלי לאכול במהלכה או אחריה, כן?) - כל אלה יעזרו לך למגר את סוכר הבוקר הגבוה.
ה. אתה אוכל 4 פריכיות בארוחה? כנראה שהתזונה שלך לא אופטימלית כמו שאתה טוען
ו. תזונה טבעונית ותזונה בריאה הם שני דברים שונים לגמרי ובלתי תלויים. אפשר לאכול טבעוני בריא, ואפשר לאכול טבעוני מאד לא בריא (ואותו דבר לתזונה לא טבעונית). סתם לשם דוגמא, סוכר זה מאד טבעוני אבל מאד לא בריא. ביצים זה לא טבעוני אבל מאד בריא.
&nbsp
שיהיה בהצלחה.
&nbsp

EB10000

New member
טוב התעלומה נפטרה בערך: המכשיר לא מדייק

תודות לאחות בקופת חולים שהייתה מספיק נחמדה וסבלנית כדי לבדוק את המכשיר אצלי שעתיים לאחר הארוחה. היא בדקה לי ב 5 אצבעות בזו אחר זו והתקבלו תוצאות שונות בעד 10 יחידות: 87 97 וכ'ו. לאחר מכן בדקה עי מחט ומכשיר שלהם והתוצאה שעתיים לאחר הארוחה הייתה 118. ז"א שכדי לבדוק בבית עם המכשיר הדפוק של אקוצ'ק אני צריך לדקור את עצמי לפחות 3 פעמים, לקחת את התוצאה הגבוהה ביותר ולכפול אותה ב 1.2 כדי לקבל ערך קרוב לתוצאה אמיתית בבדיקת דם מהזרוע...

אם משהו יכול להמליץ על מכשיר חלופי לאקוצ'ק פרפורמה הגרוע, אני אשמח. בכל מקרה 118 שעתיים לאחר ארוחה לפי הרופא זו תוצאה תקינה ונורמלית שאינה מעידה על תרום סוכרת. הבעיה של תוצאה של 105 עד 110 בצום עדיין קיימת ולא ברור למה. גם בדיקות דם לתפקוד לבלב (אינזימי עיכול) היו תקינות. רופא המשפחה המליץ לאחות ארוחות קטנות כל 3 שעות ולהיות במעקב אצל דיאטנית פלוס בדיקות דם כל 6 חודשים.

תודה על העזרה.

למעלה