רמטכל המחדל

שרוף

New member
רמטכל המחדל

מגלה את אמריקה. ומה הוא אומר? הרשות הפלשתינית הפכה להיות רשות של טירור. תודה רבה לך רמטכל נחמד תודה רבה שפתחת לנו את העיניים ואנו לתומנו חשבנו שהרשות היא חלק מהמסדר של אמא תרזה. מה הם חושבים שם למעלה במרומי השלטון? שאנו עד כדי כך עם מטומטם? ובכן רמטכל המחדל במקום דיבורים תתחיל לעשות מעשים, והמעשה הראשון הטוב שתעשה זה להתפטר מיד ועכשיו. אתה הוא דוגמה של בושה וחרפה לצה``ל לאזרחי ישראל המשרתים או שרתו בעבר בצה``ל לנופלים במערכות ישראל ולפצועים. בימיך הצבא ירד לשפל המדרגה בשני מישורים הקוד האתי והפקרת נשק וחיילים פצועים בשטח.

ariegur

New member
רמטכ``ל גדול

הצבא היה מוכן מצויין לאירועים בשטחים. אני כבר מבין שכולם יקפצו עלי פה שהיה צריך לזרוק פצצת אטום על השטחים - אתם רשאים לחסוך את המאמץ לענות לי. אריה

אלי.

New member
נסה לחזור קצת אחורה -

האם היה אי פעם רמטכ``ל, שבזמן כהונתו היו בלגנים בשטחים, והוא תפקד טוב בתקופה זו ???? בוא נתחיל מאז ימי רפול.

ariegur

New member
רפול,

דוגמא לרמטכ``ל ששר הביטחון שלו סיבך עד צואר את הצבא ואת כל המדינה. אתם בטח לא זוכרים במי מדובר ... אריה

אלי.

New member
כמה תיקוני הסטוריה קלים

וגם תיקונים ערכיים: ראשית, צבא בכלל וצה``ל בפרט (מה לעשות) לא נועד למשימות פשוטות, ומכאן ברור שגם אם דבריך היו נכונים בקשר לשר הבטחון והסיבוך שלו, צה``ל לא היה אמור להסתבך. שנית, שר בטחון באשר הוא לא פועל בשום מקרה בתוך בועה - יש ראש ממשלה, ישנם שרים אחרים (היום זה 27, בלי עין הרע ...), וישנה אופוזיציה. גם אם אתה צודק, וצה``ל הסתבך בגלל מישהו, זה לא בגלל שר הבטחון, וגם לא בעיקר בגלל שר הבטחון. שלישית, האופוזיציה בראשות פרס עודכנה כמה ימים לפני תחילת המלחמה על התוכנית להגיע לביירות, ובכל זאת תשעים ומשהו חברי כנסת דאז תמכו בכניסה ללבנון, תוך ידיעת היעדים הללו. אז מה, שר הבטחון אשם גם בהצבעה הזו ? ורביעית - עד היום, כמעט חודש אחרי הבחירות, תלויים עדיין השלטים הירוקים/שחורים של מר``צ, בגנותו של שרון/לבנון/אסון. זוכרים, זוכרים ... רק לא זוכרים ולא מבינים למה ועל מה.

ariegur

New member
אלי - אתה רציני ?

פרס עודכן לפני המלחמה שצה``ל יגיע לבירות - תביא לי בבקשה אסמכתאות לקביעתך זו. לצה``ל היו תוכניות מגרה לכניסה ללבנון באופן שיביא לכיבוש בירות. התוכניות כללו הצנחת כוחות גדולים עם פרוץ המלחמה דרך הים, ביתור מהיר של לבנון בשני צירים (אם אני זוכר נכון) ממערב למזרח - אחד באזור בירות לאורך הכביש לדמשק - ותנועת מלקחיים מדרום לצפון ובו זמנית מצפון לדרום לכיבוש כל השטח. תוכנית זו לא בוצעה על ידי הצבא כי הפוליטיקאים הכתיבו בתחילת המלחמה לצבא פעילות מוגבלת ל 48 שעות שמטרתה כיבוש רצועה צרה מצפון לגבול ישראל - לבנון. אולי אני סנילי - אבל זה מה שאני זוכר. אריה

למעלה