רמיזה מהפטרת וישלח...(הפטרת עובדיה)

מעשיה' בנהג אגד שומר תומ"צ(תורה ומצוות)

בס"ד נהג נחמד ואדיב בקו 20 שעליתי עמו בחולון ונסע לכוון ראשון לציון מפטיר לעברי:איזו מתנה הבאת לי? אני עונה בחיוך ובהבזק:וְשׂוֹנֵא מַתָּנֹת יִחְיֶה(משלי,פרק ט"ו), ורכשתי זאת לבני. הוא סיפר לי בהמשך כי אחד מבני משפחתו אוהב מאוד להעניק,אך לא לקבל דבר בתמורה,הוא הוסיף ואמר שזה בקיצוניות. אני אמרתי לו שכנראה הוא מפיק מנתינתו את ההנאה הגדולה ביותר וזו הקבלה שלו מכך. בדרך הוא אומר לי שהפסוק הנפלא מספר תהילים(מזמור קל"ו,פסוק כ"ג)נכתב: כג שֶׁבְּשִׁפְלֵנוּ, זָכַר לָנוּ...כי לעולם חסדו. רוצה לומר:ענווה(שפלות) היא סגולה לבנים(זכר/ים),ובידוע שיהודי ספרד-המזרח שואפים לבנים זכרים,שכן נאמר בק"ש(בקריאת שמע): ושננתם לבניך. אבל חלילה להלין באם באה בת לעולם,שכן נכתב בבראשית א: זָכָר וּנְקֵבָה, בָּרָא אֹתָם.הדגשתי את הנקבה במיוחד בעבורכן הנשים שתדענה שזה מדגיש את היותכן בנות מלך שבת שלום-א גיט שאבעס

רמיזה מהפטרת וישלח...(הפטרת עובדיה)

בס"ד כאמור נשיא צרפת ניקולא סארקוזי שלח את שגרירו בישראל אל בית המר"ן עובדיה יוסף,ובקש ממנו האם יסכים לחנינה כלפי הפלסטיני שתכנן להתנקש ברב ונידון ל-7 שנים בכלא. הרב נעתר לבקשה,ושימו לב מה נכתב בה: כ וְגָלֻת הַחֵל-הַזֶּה לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר-כְּנַעֲנִים, עַד-צָרְפַת, וְגָלֻת יְרוּשָׁלִַם, אֲשֶׁר בִּסְפָרַד--יִרְשׁוּ, אֵת עָרֵי הַנֶּגֶב. המתנקש שכשל במזימתו יוגלה לצרפת,ואם ניקח את המילה צרפת,נהפוך את האותיות,אזי נקבל:פרצת. פרצת=770,שזה גם:בית משיח=770,וכאמור בית משיח מצוי בכל ארבע כנפות תבלספרד,אם נהפוך גם אותה,יתקבל:פרדס,שזה:פשטרמזדרשסוד. ואכן משיח זהו הפרד"ס לתורה. שבוע טוב ומבורך ובשורות טובות לכולנו אכי"ר.
חנוכה שמח

ככה עושה ה' למי שפוגע בבבת עינו עם ישראל

בס"ד ויחד עם זאת נזכור כולנו את דברי שלמה המלך במשלי(פרק כ"ד: בנפול אויבך אל תשמח,ובכשלו אל יגל לבך,פן יראה ה' ורע בעיניו, והסיר מעליו אפו. וזה רק מדגיש את שנאמר:ה' ילחם לכם ואתם תחרישון(תהיו שקטים)...שמות,פרק י"ד,פסוק י"ד. יום נעים ובשורות טובות ונקווה שה' ימטיר ברחמיו עלינו גשמי ברכה-אמן.

למעלה