רמיזות טולקניות בארינאה (אמרתי את

effigy

New member
רמיזות טולקניות בארינאה (אמרתי את

זה נכון
) יש הרבה כאלו... למשל בהתחלה כשכל האנשים מתכנסים... אלא שבאים מכאן ואלא שבאים משם (הגמדים מהמכרות וכו´) ויש את הקטע שהגמד (אני לא זוכר שמות) אומר נוכל לעבור דרך המכרות של ... וזה ייקצר את הדרך אני רק מזכיר את מכרות מוריה וזהו... מישהו מצא עוד דברים

chatenoire

New member
טולקין - אבי הפנטזיה המודרנית

לפני שאני בכלל מתחילה, אני לא מנסה להתגונן או להגן על ארינאה, רק להסביר כמה דברים. רוב סדרות הפנטזיה הפופולריות כיום עובדות על קו די סטנדרטי, שהושפע בעיקר מטולקין; לא סתם קוראים לו אבי הפנטזיה המודרנית. בין אם מדובר בגזעים, ברעיונות או בקווי עלילה, שר הטבעות הוא מקור השפעה מרכזי מאוד. ביותר ספציפיות: אנשים מתכנסים זה עניין די הגיוני, כשמנסים לפתור בעיה שקשורה לכמה קבוצות שונות. אם האיום היה מפריע רק לממלכת ארינאה, הגמדים והאלפים לא היו מתערבים. היות והאיום לא ברור, ויכול באותה מידה להשפיע על כל הממלכות מסביב, העמים או הגזעים השונים באזור מן הסתם רוצים לקחת חלק בטיפול בבעיה. בקשר למכרות...לא חושבת שטולקין זה מה שהיה לנו בראש באותו רגע - אחרי הכל מכרות גמדים בהרים זה דבר מקובל, והרבה מהם מהווים גישור בין שני מקומות שבדרך אחרת היו מאוד רחוקים אחד מהשני. כמובן שתמיד יכול להיות ששר הטבעות ישב לנו מאחורה במוח ושלח אותות. וכן, אמרת את זה נכון
.

row

New member
אכן כך

המון ספרים, סרטים, קומיקסים ומשחקי מחשב הושפעו ע"י טולקין וכשאני אומר המון אני מתכוון להמווווווווון. בכלל לפני צאת הסרט שר הטבעות מעטים ידעו שזה טולקין שהמציא את הדברים וכולם היו בטוחים שאלו סתם דברים מקובלים בתחום הפנטזיה, ובעצם זה שילוב של הדברים טולקין אכן המציא אותם (אני חושב) אבל עכשיו הם כבר הפכו לדברים מקובלים ביותר, למשל מאז שאני זוכר את עצמי אני יודע מי אלה האורקים והאלפים והגמדים (הסוג שהיה אצל טולקין) וכל השאר אבל רק לפני זמן לא רק גיליתי שזה ממנו בכל אופן נסכם את ההודעה הארוכה שלי: אביב צודקת!!! והאמת אני חושב שזה עדיף כך, ליצור קומיקס שהוא לפי הנורמה בכל העולם

hsotrt

New member
את צודקת...

חשבתי שזה רק אני! אבל זה קומיקס ישראלי חדש אז זה לא ממש משנה עניין!!

effigy

New member
למען הסר ספק

לא תקפתי חלילה את ארינאה את ערן או אביב

ailag

New member
איפה אין? :)

מיד רואים שהסיפור מבוסס על העולם של טולקין. יש הרבה כאלה, ובדרך כלל ההתחלות שלהם ממש מבוססות על הספרים. (בארינאה (הפעם כתבתי נכון) יש עדיין מספיק וריאציות ושינויים) לדעתי? זה דבר טוב. קודם כל, בשביל קומיקס ראשון שמתפרסם, לקהל שרגיל לקומיקס עברי דיי גרוע (הסטריאוטיפים המעצבנים של אורי פינק והשטויות של כל השאר) - עדיף להשאיר את הסיפור קשור לעולם סיפורים מוכר. שנית, זה עולם מספיק עשיר שאפשר לשחק איתו (hooray tolkien).

למעלה