רמיסיה?

נעמי21

New member
רמיסיה?

אני מתה מפחד, ופוחדת גם מעין רעה... פעם ראשונה שהבן שלי ברמיסיה (אחרי בערך שנתיים מאז האבחון, בגיל ההתבגרות). הוא ממשיך בתרופות הרגילות, פרוביוטיקה, ויטמינים ומינרלים. עדיין מקפיד מאוד על אוכל בריא (אל תשאלו איזה, אני כבר הבנתי שיש כל מיני גישות - אוכל שעזר לו להגיע לרמיסה), אבל באופן טבעי היה רוצה לטעום קצת מהמאכלים האסורים. האם מנסיונך/כם- יש אפשרות שהוא לא יחלה יותר אף פעם? האם, להיפך, בטוח שהוא יחלה שוב וזו רק שאלה של זמן? האם הוא צריך תמיד לזכור שהוא חולה, ולשמור על אורח חיים ספציפי? אני יודעת שזה אבסורד להיות במתח דווקא ברגע שאני צריכה לשמוח, אבל ככה זה אימהות... ובהזדמנות זאת, אני רוצה להודות לך דר' וסרמן על תרומתך לחיזוקי בתקופה הקשה שעברנו. נקווה שאשתתף להבא רק כמסייעת... אבל גם אם חלילה לא, אני יודעת שתמיד אמצא כאן אוזן(סליחה, עין) קשבת.

עומר173

New member
רמיסיה

בסופו של דבר הבן שלך יוכל לאכול הכול (למרות שזה תלוי תמיד בשהרגשה אישית שלו, אם הוא אוכל את זה ומרגיש בסדר אין סיבה שלא יאכל את זה). אני הייתי לא לפני הרבה זמן במצב שלא אכלתי כלום דרך הפה במשך חודש שלם ואפילו יותר (ואני מתכוון לזה ברצינות לא נכנס לי דרך הפה כלום במשך כולהתקופה הזאת) ואת כול מה שהייתי צריך קיבלתי ב-TPN . אני בעצמי חשבתי שאני לא יוכל לאכול יותר כלום בחיים והנה עכשו אני אוכל מה שאני רוצה. בקשר לדאגה שלך שזה יחזור-את לא יכולה לעשות כלום ואין דרך לשלוט בזה אם זה ירצה לחזור זה יחזור, כמובן אפשר לשמור על אורח חיים בריא ולקחת את התרופות המתאימות בתקווה שזה ישמור על הרמיסיה כמה שיותר זמן- זה יכול לחזור מחר וזה יכול לחזור רק עוד 10 שנים. ובטח שתמיד צריך לזכור מה שיש לך ולא להזניח את זה, זה דבר שדורש טיפול והשגחה (כמובן לא השגחה אובססיבית ). ואני בעצמי לא שמעתי על אוכל שעוזר לשמור ברמיסיה ואוכל שגורם למחלה לחזור-לא נראה לי שיש דבר כזה.

נעמי21

New member
לעומר- תודה

המוכן אתה לספר לי בן כמה אתה וכמה זמן אתה מאובחן?

עומר173

New member
מאובחן

שלום נעמי אני בן 16 וחצי, עוד מעט 17 ואני מאובחן די חדש - בערך מלפני 3-4 חודשים ואם את רוצה ליצור קשר דרך הICQ את מוזמנת במספר 167082607.

נעמי21

New member
לעומר שלום ותודה

אני לא מהדור של ה ICQ, אבל אני אשאל את בני ואציע לו לעשות זאת. למען האמת, עד כמה שידוע לי הוא לא נכנס לאתרים של גאסטרו', אבל ייתכן שירצה להיות עמך בקשר - אחרי שאספר לו עד כמה אתה נחמד בעיני...

עומר173

New member
שני דברים..

דבר ראשון אני ישמח לדבר איתו אם הוא רוצה בICQ. ודבר שני עם הוא מתענין בגסטרואנטרולוגיה ובטיפולים חדשים לקרוהן שיקרא (וגם את) את ההודעה שלי למטה על ה-ANTEGREN.

למעלה