רמיצי לשתף אותכם בסוגייה מעניינת בפסיכולוגיה

snoopytush

New member
רמיצי לשתף אותכם בסוגייה מעניינת בפסיכולוגיה

זהו מחקר מפורסם ומעניין עם תוצאות די מזעזעות שאפשר למצוא להן מקבילות לטעמי גם בשואה שערך זימברדו על בתי הכלא. הוא יצר מעין בית כלא מדומה, בו היו אנשים שנבחרו לתפקידי אסירים וסוהרים ואפשר הוערכו ע"פ סיווג ראשוני כיציבים רגשית ונפשית. אלימות הייתה אסורה, אולם הטלת משמעת , פניות פוגעות וכדומה הותרו . האסירים הולבשו בצורה שמטשטשת זהות ( דה אינדיבידואיציה ), בבגדים גדולים ומרושלים, עם שלשלת לרגל, עם מספרים על הבגדים ( בכלל פנו אליהם במספרים ),ועם כובע גרב שבא לדמות את הגילוח ראש שעוברים אסירים בבית כלא אמיתי. הסוהרים הולבשו במדים, ניתנו להם אלות עץ ומשרוקית שייצגו את הכוחנות שלהם וכן הם שמו משקפי שמש למניעת יצירת קשר עין עם האסירים. אין לי זמן לפרט את כל מהמלך הניסוי ( אני מדתי עליו עכשיו מחר מבחן אחלו לי שוב בהצלחה
)... התוצאות בשטח היו מזעזעות.: בתחילה האסירים ניסו להתמרד כשגילו שהדבר לא תורם ורק מרע את מצבם, כי הסוהרים נהיו סדיסטים ושינו את החוקים כאוות נפשם גם אלו שהיו אמורים להיות זכויות בסיסיות של האסיר ( ביטלו זכות למזון, סרט ואיימו ... למשל ). בהמשך האסירים אימצו זהות שלקורבן, כל אסיר דאג לעצמו והיו כאלו שסייעו בידי הסוהרים והענישו את האסירים האחרים על "חוצפתם". רוח האסירים דוכאה, דיברו בעיקר על בית הכלא, זהותם האישית הטשטשה עד שחדלו להפריד אותה מזהות התפקיד, פיתחו דיכאון והפרעות נפשיות והסוהרים נהיו סדיסטים יותר ויותר וחשו תחושה משכרת של כוח. אפילו החוקרים הופתעו מהזמן הקצר שלקח לשינוי זה להתרחש. מה אתם חושבים על זה? חושו בנוח לכתוב על סוגיות שמעניינות אותכם וכך נחיה את הפורום ונעשיר את עולמינו.

מקמיקא

New member
../images/Emo2.gif

אני רק חייב להגיד שזה אחד הניסויים המזעזעים יותר ששמעתי עליהם. אתם הפסיכולוגים ממש מרושעים
זה נשמע לי די מתאים לתכונות אנושיות, בני אדם מתמכרים לכוח שלהם (הסוהרים), דיכוי של בני אדם אחרים, ואנשים שמקבלים את הדיקטטורה שנכפתה עליהם מתוך פחד ממצב גרוע יותר (האנושות חיה ככה בערך אלפיים שנים
). אבל בנימה זו, בהצלחה בתקופת המבחנים, לכולנו
גם אני כרגע נמצא בשיאה, והסוף לא נראה קרוב...

snoopytush

New member
הו אנו מאוד רשעים

סתם.. האמת שלפני שהומצאה האתיקה הניסויים בבני אדם היו די אכזריים... יש למשל את הניסוי המפורסם שבדק זיכרון לטוח קצר מול זיכרון לטוח ארוך: היה אחד שנהרס לו הזיכרון לטווח קצר אז היו היה שוכח כל כמה זמן מה שקרה לו ( שלא עלינו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל), והפסיכולוג המרושע הקטן החליט לבדוק איך הזיכרון לטווח ארוך שלו: הוא לחץ לו את היד וחשמל אותו. הבחור שכח את האירוע אבל כשנפגשו שנית סירב לללחוץ את ידו של הפסיכולוג למרות שלא ידע להסביר למה.

מקמיקא

New member
../images/Emo6.gif

זה מרושע ומשעשע בכמה רמות. זה כמו לראות מישהו מתגלגל במדרגות, זה ממש מצחיק, אבל אתה יודע שזה לא נחמד כל כך.
אני חושב שהפסיכולוגים של פעם גלגלו הרבה אנשים במורד מדרגות

אופליה7

New member
כוח משחית

אפילו קצת כוח משחית. והרבה כוח הרבה יותר משחית. בגלל זה רוב הגברים מושחתים (המיניים) כי יש להם כוח על נשים.

למעלה