רמיקייד? האם מותר אחרי לימפומה?

zigalon

New member
רמיקייד? האם מותר אחרי לימפומה?

לד"ר שלום,מבקשת אינפורמציה לגבי הרמיקייד,והיכן ניתן לקבל את הטיפול? חולה בארטריטיס פסוריאטית במצב קשה.3 שנים לאחר לימפומה הודג´קין,כעת מוגדרת כבריאה מבחינה אונקולוגית,אולם חוששים לתת לי מטוטראקסט בשל מקרים של חולים שנטלו את התרופה וחלו בלימפומה. לפני שנים טופלתי בmtx בהצלחה,אולם כעת עם ההתפרצות המחודשת של המחלה,אני חייה על ואיוקס,ובכאבים איומים ופגיעה בתפקוד היום יומי. מעונינת לקבל טיפול ברמיקייד.היכן? בתודה ש.(בת 48)

רמיקד ולימפומה

את שואלת שאלות חכמות - צריך להמנע ממתן רמיקד לחולה שסבל ממאירות כלשהי כולל לימפומה - לפחות במשך כ5 שנים לאחר גילוי המחלה - במקרה שלך , לא היתי הולכת על רמיקד עקב ההסתייגות הנ"ל בנוסף לדיווח טרי שתיאר התלקחות של לימפומה אצל חולה שהבריא מלימפומה תחת טיפול ברמיקד. באופן תאורטי, מקבלים רמיקד במסגרת אישפוז יום של מכון ראומטולוגי לאחר שקופת חולים מאשרת את המתן- לדאבוני, REMICADE לא כלול בסל הבריאות להתוויה של ארתריטיס פסוריאטית ולעת עתה , רוב הקופות אינם ממנות את הטיפול. במקרה שלך, על אף ההסתייגות המובנת ממתן MTX , נדמה לי שאם סבלך אכן משמעותי זה עשוי להיות הבחירה הנכונה - אמנם תוארו מקרי לימפומה תחת טיפול בMTX אך הם מסוג מאד מיוחד ולאו דווקא הוגקין אפשרות נוספת שבאה בחשבון היא תכשיר בשם ARAVA שלעת עתה לפחות לא נקשר עם לימפומה בהלצחה

למעלה