רמיקסים

valor93

New member
רמיקסים

שלום ! אני הולך לעבוד עכשיו על רמיקס ורציתי לדעת אם מישו מוכן לשתף אותי בקצת מידע תיאורטי על איך להתחיל לעבוד מה לתכנן וכו'... לינקים טובים יעזרו המון. רציתי לדעת אם זה אפשרי לעבוד עם שיר מלא ולא רק האקפלה וגם אני אשמח לקבל טיפים בכללי. (אני עובד בריזון אבל כנראה שאני אצטרך לעבור לתוכנת עריכה א"כ...) תודה שנה טובה !!

דור דקל

New member
היי

טוב קודם כל מומלץ למצוא את האקורדים של השיר ולתכנן כיוון לרימיקס מבחינת מלודיה, ז'אנר ומבנה בסיסי. אח"כ צריך למצוא את ה-bpm. בריזון אי אפשר למיטב זיכרוני לדגום טרק שלם בסמפלר, מה שאומר שתאלץ לחתוך את השיר לחלקים. לגבי אקפלה - תמיד מומלץ לעבוד עם כמה שפחות כלי נגינה, אולם אפשר להגיע לתוצאות טובות גם עם שיר מלא. במקרה כזה תצטרך לעשות EQ טוב כדי לא יצור עומס. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות בהצלחה!

AK nothing more

New member
לגביי החלק של האקפלה

EQ לא יעלים כלום אלא ינחית תדרים אם אתה יודע איך לעבוד עם EQ אז אתה תזהה את התדרים המציקים כשתלביש את השיר על המיקס- אם אתה עושה את זה בשביל לבסס את האינסטרומנטל שלך(המיקס) אז אל תגע בו, אבל אם אין לך אפקלה אז תחתוך קטעים מהשיר (תסיילנס) שבהם אין שירה ובשאר השיר תבדוק אם יש לך התנגשויות תדרים, אם יש אז תנחית אותם אם לא אז אין לך מה לדאוג עצה כללית, תן בוסט לתחום ההי מיד והלו מיד ובוסט קל יותר למיד עצמו ותנחית את ההי אנד והלו אנד של הספקטרום מהשיר אבל לא הרבה וככה תהיה לך תמונה שונה של הסאונד בצורה כזאת שיש לך יותר הדגש על המילים-אבל אם אתה מגביר את המיד יותר מדיי זה צורם אז תזהר עם זה ואחרי כל פעולה תעבוד על כל השיר כדי לבדוק את זה ועכשיו מתוך סקרנות, איזה שיר אתה רוצה לרמקס?

valor93

New member
תודה רבה אבל...

אני לא מצליח להעביר את הקובץ MP3 לריזון בכלל :( ניסיתי גם בWAV לאן אני אמור להכניס אותו? איפה ? איך? :( חיפשתי בכל מני מקומות ולא מצאתי כלום.... אני מרגיש כזה NOOB חחחחח תודהההה

AK nothing more

New member
עד כמה שאני יודע אין בריזון אפשרות

לעבוד עם אודיו אתה יכול להעלות את הקובץ בWAV כסאמפל על אחד הסאמפלרים של התוכנה וככה להשתמש בו או להוריד את המיקס לקובץ WAV ולהעלות אותו בתוכנה שכן מאפשרת עבודה עם אודיו(נגיד קיובייס) ואז להעלות במקביל את הקובץ שלך מה שכן, בעבודות אודיו ובכלל אני הייתי מעדיף WAV על MP3 (לא אם הוא הומר מMP אלא אם הוא הגיע ממקור קליטה כגון דיסק או מיקרופון וכו') כי הוא יותר איכותי, אין דחיסה אז אין איבוד מידע בהמרה

valor93

New member
לא הצלחתי...

להעביר את הקובץ WAV כסאמפל לאחד הסאמפלרים זה לא נתן לי :\ זה אומר שאני צריך להכין מיקס שלם בלי עבודה במקביל עם השיר עצמו ורק אז לחבר אותם ביחד ולקוות שהכל יהיה טוב ? :(

AK nothing more

New member
לא בהכרח

אני אומר שאתה צריך את עמק השווה אני הייתי מייצא את הפרוייקט שלך בערוצים ולעבוד על הערוצים בWAV על תוכנת עריכה לאודיו ואז אם תרצה לשנות משהו אז תעשה את זה ותייצא את הערוץ מחדש או תחתוך וכאלה או שתעבוד על תוכנה שמשלבת מידי ואודיו מראש באופן עקרוני אני הייתי מחלק את הקובץ שאתה רוצה להכניס לחלקים ולפרוש אותם על המקלדת שלך כשנגיד C3=חלק 1 C#3=חלק 2 וכוליי או לחלק את זה לסאמפלים נפרדים ולטעון אותם בנפרד זה בעייתי עם הריזון כי היא לא עובדת עם אודיו

valor93

New member
אחי....

קודם כל עוד לא התחלתי את הפרויקט אז אין לי עוד שום דבר לחתוך וכו'... חוץ מזה... כל הקטע של הערוצים דיי חדש לי.... ואין לי כרגע תוכנת עריכה עם ערוצים וכל זה .... לא יודע.... אני יתחיל לשחק עם דברים כשיגיע החופש ואז אני ינסה להעזר בכל מה שאמרת פה, תודה רבה.

valor93

New member
אז ככה....

חבר שלי נתן את הרעיון.... בסבוסה.... חחחח שיר מזרחי אבל נורא מקפיץ ולמרות שאני בד"כ ממש לא אוהב מזרחי זה יכול להיות ממש נחמד... לא פשוט בכלל.... אבל נחמד... בכל מקרה אני ינסה עוד כמה דברים אז גם אם זה לא ילך אני כבר יחשוב על רעיון אחר.

DaviX

New member
זה לא קשה

השיר בסבוסה כזכור לי של שריף הילד הדרוזי מאוד מהיר גם ככה אם אתה מתכוון רק להוסיף לו קצב נוסף בשביל הבומים לא תהיה לך בעיה

valor93

New member
הממממ...

קודם כל לא הצלחתי למצוא את הBPM ניסיתי לפי שמיעה ... הבעייה היא שזה עבד לכמה שניות ואז יצא מכיוון... יש תוכנה או פלאגין שיכול לעזור לי ? ול-DAVIX אני לא רוצה רק להוסיף בומים.... אני מתכוון להכניס מלודיה אקורדים וכו'... תודה !

למעלה