רמקולים

domnicat

New member
רמקולים

רציתי לדעת מה דעתכם על רמקולים של polk audio? יש הבדל מבחינת איכות בין רמקול רצפתי לבין זה של מדף? תודה

gilads

New member
באופן כללי

ולמיטב הבנתי, תיבת התהודה - הגדולה יחסית - של הרצפתיים, תורמת ליכולת הפקת התדרים הנמוכים (הבאס). אולם אותה תהודה עצמה, עלולה לפגום בשאר התדרים בטווח - לצבוע את הצליל בגוון לוואי, להאפיל עליהם בהשפעת הבאס. באופן פרטני (ופרטיקולרי) - תלוי בדגמים הנבחנים ובאוזן הבוחנת. לגבי הפולק- אני מכיר רק דגמים ישנים שלהם (בני 10 - 15), שהדר שיבתם מעיד על זוהר נעוריהם (מחמאה רצינית). ברכות גלעד

ש.פ.ד

New member
תיקון קטן:

נכון שתבה גדולה יותר מאפשרת, במיוחד עם שימוש במערכת Bass Reflex להפיק מסט דרייברים נתון תדר באס נמוך יותר. התיבה אינה פוגעת בהפקת שאר התדרים. הבעיה היא שצליל הבאס הנמוך יותר יותר גל עומד ורזוננס שקשה יותר לשלוט בהם. ואלו הם ש"מסווים" את שאר הצליל שמפיק הרמקול. החל מדרגת מחירים מסויימת (האוזן שלי אומרך כ- 5000 ש"ח) הכסף המוקצה לרכיבים מאפשר להתגבר על תופעות הלוואי והרמקולים העומדים מתחילים להיות עדיפים על אחיהם למחיר הניצבים על מעמד. לגבי פולק אודיו - אני אישית לא התרשמתי לטובה מהדור החדש של הרמקולים שלהם, אבל זו כמובן דעה אישית.

oz_kol

New member
יש יצרני אודיו שמתכננים את התיבה

בצורת משולש אקוסטי מה שנקרא "טרנסמישן-ליין" והוא מונע את הגל העומד גם ברמקולים רצפתיים.

ariegur

New member
כל מושג שהוא בתחום הסטיראו

כולל רמקול "מדף" או רמקול "ריצפתי" אינו מרמז אפילו לגבי איכות המוצר. גם רמקול "מדף" רצוי להעמיד על מיתקן מתאים שעומד על הריצפה. ישנם מתקנים מ ת א י מ י ם ו י י ע ו ד י י ם להעמיד רמקולים בצמוד לקיר, אבל סתם מדף לא נכלל בהם. אריה

למעלה