תשובות
הווליום כמובן משפיע על צריכת הסוללה, וזה גם לא ליניארי, כלומר - הגברת העוצמה פי 2 יכולה להגדיל את צריכת הסוללה פי 10. מצד שני, לא הייתי רוצה מערכת שבה אני צריך להתחשב בצריכת החשמל כאשר אני שומע מוסיקה.
מנתונים טכניים כמעט שלא ניתן ללמוד כלום, כיוון שהם נכתבים מתוך מגמה שיווקית. לדוגמה אם כתוב: תחום תדרים 15Hz עד 20kHz, חסר נתון משמעותי שבלעדיו אין לנתונים האלו שום משמעות. (מינוס כמה dB)
הספק מקסימאלי 10 וואט למשל גם הוא נתון שלא אומר הרבה על העוצמה בפועל. ראשית משום שיש יותר מאופן מדידה אחד של הספק (RMS או לחילופין pic2pic הן שני סטנדרטים שונים), ושנית משום שמדובר על ההספק המקסימאלי האוזנייה יכולה לתת לפני שתשרף. אבל ייתכן שהצליל יעשה מעוות הרבה לפני כן. ושלישית שהעוצמה קשורה לשני פרמטרים שרק אחד מהם זה ההספק. השני זה הנצילות.
עד כמה שזה יישמע מוזר נתון היוריטסטי שיש לו קשר לאיכות - זה המחיר. אמנם אף אחד לא מונע מבעל חנות לספר לך על אוזניות גרועות שהן איכותיות ולגבות מחיר מופקע עבורן, אבל מצד שני, בפועל הטובות עולות יותר, והפחות פחות.
כמובן כלי המדידה הטוב ביותר עבור האדם הרגיל, וכאשר לא מדברים על סקאלת המחירים של האודיופילים (שבה אוזניות עולות מעל 1000 ש"ח). זה בדיקה בשמיעה.
כאן צריך לדעת כמה דברים חשובים:
1. עוצמת השמיעה בפועל (שתלויה בווליום) משפיעה על האיכות וההנאה.
2. חשוב מאוד לשמוע מוסיקה שמכירים וששמענו במספר מערכות.
3. חשוב להשוות באותו מגבר כמה אוזניות.
4. חשוב לתת לפחות כמה דקות של שמיעה בכל אוזנייה, ולתת מנוחה של כמה דקות בין שמיעה באוזנייה אחת לשמיעה באחרת. מיד אחרי שמיעה באוזניות שמגבירות גבוהים באופן מוגזם, שמיעה של אוזניות מאוזנות מבחינת הצליל תגרום לתחושה של צליל עמום. זאת מהסיבה שהאוזן כבר למדה להחליש את עודף הגבוהים, והיא צריכה חזרה להתרגל לצליל מאוזן.
5. חשוב להיות מודע - צליל מרשים עם הרבה בסים וגבוהים זה לא כמו צליל איכותי. באוזניות איכותיות ניתן לשים לב לדקויות במוסיקה גם בעוצמה יחסית נמוכה, ומצד שני, בעוצמה גבוהה הצליל אמור להיות עדיין נקי. הצליל צריך להיות עגול ונקי. מערכות הסטראו הכי איכותיות (ואני רגע קופץ לשמיעה ברמקולים) הן לא כאלו שמפגיזות באסים וגבוהים, אבל כשאתה שומע טריו בחדר, והאור כבוי, אתה עלול להתבלבל ולחשוב שהנגנים נמצאים בחדר ומנגנים לייב.