רמת הגולן...

doresh shalom

New member
רמת הגולן...

כידוע, ישראל כבשה את רמת הגולן, מסוריה, במלחמת ששת הימים... מה לדעתכם צריך "לעשות" עם שטחים אלו, האם אתם חושבים שיש להחזיר אותם לסורים? או אולי להשאיר אותם תחת שלטון ישראלי? את דעותיכם בנושא אתם מוזמנים לשרשר (להגיב) לפה.

doresh shalom

New member
כמובן שאני...

תומך בהחזרת שטחי רמת הגולן לסוריה, במסגרת מו"מ.

אני נגד החזרתו

למה בדיוק לתת אותו? אין שם בכלל ערבים, רק דרוזים ויהודים. הייתי שם, וראיתי שמשם אפשר לראות כחצי מסוריה וחצי מישראל. אסור להחזיר אותו. למזלי, רוב מפלגת העבודה חושבים כמוני בענין הזה.

1אברהם

New member
מפלגת העבודה לא חושבת ככה

עובדה שברק היה מוכן להחזיר את כל רמת הגולן עד הגבול הבין לאומי , ורוב חברי מפלגת העבודה תומכים בנסיגת ישראל משם תמורת "שלום" וחזרו על זה אין ספור פעמים. תבדוק טוב את עמדות של כל מפלגה לפני שאתה מצטרף אליה. כמובן שלדעתי זו איוולת גמורה לתת את השטח הזה. אין שם את הבעיתיות של עם כבוש, יש שמה התישבות מפוארת, מקורות מים חשובים, וחשיבות ביטחונית ששוה פי 1000 מ"השלום המלא" שאסד יתן לנו. לפי דעתי יש להתנות כל מו"ם עם סוריה בזה שישראל בשום פנים ואופן לא מוסרת שום ס"מ מרמת הגולן . ואם הסורים לא יסכימו לדבר איתנו בגלל זה שידחפו את השלום שלהן ל***.

EverMan

New member
הדיון על הגולן מעולם לא הגיע לעבודה

בזמנו ברק ורבין דיברו על משאל בתוך המפלגה בדבר עתיד הגולן ... זה מעולם לא הגיע , ולעבודה אין עמדה בנידון.

Azazel

New member
לא להחזיר.

משחקי החתול והעכבר האלו עם אסאד ובנו לא מעניינים אותי.

EverMan

New member
רמת הגולן , להבדל

מאיו"ש ועזה , סופחה לישראל. משמע - כל מי שגר בה , עליה או מתחתיה - הוא אזרח ישראלי. אין שם אזרחים כבושים או אזרחים שרואים עצמם כך. אין שם התעללות באוכלוסיה , אין שם טנקים ונגמ"שים. זה אזור ישראלי לכל דבר זה 40 שנה כמעט. הסיבה היחידה שתהיה להחזיר את הגולן , זה בשביל הכבוד הסורי. "אנחנו לא מוכנים לתת שטחים לישראלים" ואז גם השלום יהיה קר , כי הוא שלום של אינטרסים ...

youvall

New member
רמת הגולן=לנצח של ישראל!

רמת הגולן היא שטח ישראלי לכל דבר(החוק הישראלי הוחל עליה) והיא מהווה מרווח ביטחון ונקודות תצפית על סוריה. אם זה מלחמה קרה עם סוריה והגולן שלנו או שלום קר עם סוריה והגולן שלהם...אני מעדיף את המלחמה הקרה! הגולן שלנו לעד! "מי שמציע לנטוש את הגולן ואת תושביו כמוהו כמי שנוטש את ת"א ותושיבה" י.רבין.

Red Star

New member
מצטט את רבין ??

אתה רוצה עוד ציטוט של רבין? "לשבור להם את הרגליים והידיים" להזכירך עד לקראת סוף האינתיפאדה הראשונה רבין היה אחד מהאנשי הכי ניצים בעבודה.כדאי לבדוק מתי רבין אמר את המשפט שאתה מצטט.

M86

New member
צריך להתחשב גם בדרוזים

לא צריך להחזיר כי יש סיבה שכבשנו את המקום!! הסורים ירו על הבקעה ולא הייתה ברירה... עכשיו גרים שם דרוזים - אזרחי מדינת ישראל שמשרתים בצבא וצריך לסדר משהו בשבילהם כדי שלא יחזרו לסוריה כי שם ישחטו אותם כי הם ציונים.

למעלה