רמת הדיוק של מד סוכר ביתי

אבו זקן

New member
רמת הדיוק של מד סוכר ביתי

אני משתמש בגלוקומטר freestyle לניטור שוטף של רמות הסוכר שלי. לאחרונה קיבלתי למשך שבוע גלוקומטר contour של חב' bayer עם מלאי גדול של מחטים ומקלונים (השתתפתי במחקר וזה היה הצ'ופר בשבילי), ומדי פעם הייתי משווה את התוצאות של שני אלה. מאחר והדם שנשאב לשניהם נלקח מאותה טיפה ממש (חסכתי דקירה) ציפיתי לתוצאות דומות מאד, או לפחות לסטיות עקביות בכיוון אחד, כלומר שבאופן קבוע אחד מהמכשירים יראה יותר מהשני.

למרבה ההפתעה, זה לא המצב. בחלק מהבדיקות הפריסטייל הראה יותר, ובחלק אחר זה היה להיפך, כשההפרשים הגיעו עד 10% ויותר. אגב, גם בהשוואה שעשיתי בעבר מול דם ורידי שנלקח בקופ"ח הפריסטייל היה גבוה יותר ביותר מ-10% אבל זאת היתה בדיקה בודדת.

חוסר העקביות הזאת די מטריד אותי. האם לדעתכם אפשר להסיק שאחד מהמכשירים אינו תקין?
 

תומרונתם

New member
מנהל
אי אפשר להסיק...

אם זה מטריד אותך, הייתי לוקחת את שני המכשירים לאחות, ועושה בדיקה משולשת עם אותה טיפה. מה שיותר קרוב לזה של האחות כנראה צודק...
והאמת, אני לא הייתי מטרידה את עצמי עם זה. אם המדידות בטוח של עד 10% בוודאי לא, וגם עם עד 15% יש חברות שזה עדיין הטווח שהם מפרסמות כתקין.

באיזה מחקר השתתפת? ספר...
 

אבו זקן

New member
כבר אין לי שני מכשירים...

אחד הוחזר למבצעי המחקר. 15% סטיה נראה לי כמו משהו די רציני אם היא לא עקבית. בשעתו השויתי את הגלוקומטר שלי עם דם שנלקח מהוריד אצל האחות, וחשבתי שאני יכול להתבסס על היחס שקיבלתי שם (הגלוקומטר שלי הראה 15% יותר) כדי לתרגם את הקריאות השגרתיות שלי. אם זה לא המצב אלא כל קריאה יכולה לקפוץ למעלה ולמטה, התועלת שאני יכול להפיק מהמכשיר שלי מועטה למדי. בשבילי יש הבדל עצום בין קריאה של 110 לבין קריאה של 125, הראשונה אומרת המצב נסבל, השניה לא. העצבנות הזאת של המכשיר יכולה גם להסביר למה אני לא מוצא שום קשר ברור בין המזונות שאני צורך לבין רמות הסוכר, וגם למה רמות הסוכר נראות לא עקביות מיום ליום. נראה מה יהיו התוצאות שאקבל כשיגמרו לנתח את המדידות שנעשו בניסוי (זה עוד צ'ופר למשתתפים, ניתוח של רמות הסוכר שלהם בשבוע).

אלמלא מחירם הגבוה של הסטיקים הייתי עושה קצת ניסוים עם מים וסוכר בתקוה ללמוד מהם על ההתנהגות של הגלוקומטר, אבל כשיש לי 50 סטיקים ל 90 יום אני מתקמצן.

המחקר (הוא עוד נמשך, לידיעת המתעניינים, אבל לא למזריקי אינסולין) הוא מחקר משותף של מכון ויצמן ובי"ח איכילוב שמנסה למצוא קשר בין סוגי החיידקים במעי לבין התגובה למזונות שונים. פרטים ב: http://www.personalnutrition.org/Home . הנבדקים מסתובבים עם מוניטור קבוע במשך שבוע, אבל צריך לכייל אותו ע"י מדידה ידנית כמה פעמים ביום, ולכן קיבלתי את מד-הסוכר הנוסף. בבוקר אוכלים "ארוחה" (ארבע פעמים לחם, פעמיים גלוקוז ופעם אחת פרוקטוז) מוכתבת, ובמשך שאר היום רושמים כלמה שאוכלים, וכן נטילת תרופות ושעות שינה.
 

תומרונתם

New member
מנהל
אבל איפה נכנסים סוגי החיידקים במעי?

(למחקר, לא למעי
)
 

אבו זקן

New member
המממ

תרימינ לי שהם בתמונה, בלי להכנס לפרטים (עוד רבע שעה ארוחת ערב...)
 
גלוקומטרים עם פלוס מינוס 10% סטייה הם מכשירים

טובים מאוד. בתחילת דרכם של הגלוקומטרים הסטייה הייתה הרבה יותר גדולה,
והם הוגדרו כטובים מאוד, מפני שעד אז בדקו סוכר בבית רק ע"י בדיקת שתן.
הקריטריות היה סוכר מעל 180 או מתחת. אתה מעדיף את השיטה הישנה?
 
למעלה