רמת הלימודים ואיכות הלימודים באוניברסיטת חיפה

henbh7

New member
רמת הלימודים ואיכות הלימודים באוניברסיטת חיפה

שלום, עקב קירבה הביתה החלטתי ללמוד באוניברסיטת חיפה בחוג למערכות מידע ומדעי המחשב, רציתי כמובן לשאול לגבי איכות הלימודים, המרצים ובכללי האוניברסיטה עצמה, כמובן ביחס לשאר המוסדות בארץ. אשמח לקבל תשובות.... תודה ,

deathcaster

New member
תגובה

היחיד שיכול לתת לך תשובה שקורבה לאובייקטיביות כלשהי הוא אדם שלמד את אותו התואר ב-2 מוסדות ישראלים נפרדים.
לא נראה לי שיש אחד כזה. מבחינת מוסד לימודים, ב-2 הדירוגים הבינ"ל להערכת מוסדות אקדמיים (דירוג שנחאי ודירוג ה-OECD), אונ' חיפה נמצאת במקום האחרון מבין האונ' בישראל. כמובן שיש דיכוטומיה ויש דירוגים שונים למשל למה שקשור ספציפית לפקולטות למדעי המחשב וכד'... גם שם למיטב זכרוני חיפה אינה מככבת בלשון המעטה. האם זה אמור למנוע ממך ללמוד בה? לדעתי לא השיקול המנחה כיום לסטודנט ישראלי ממוצע באיזה מוסד לימודים ישראלי ללמוד בו, הוא לא דירוג האוניברסיטה ולא שיקולים אקדמיים אחרים אלא השיקולים החשובים יותר כגון לוגיסטיקה, משפחה, כלכלה וחברה. קרבה לבית היא אכן שיקול מכריע. (אגב, הטכניון גם קרוב לבית, מדוע לא שם? סף קבלה גבוה מדי?) בהצלחה

henbh7

New member
יש בזה משהו

אכן כן הסיבה לטכניון זה נטו סף קבלה גבוה, והשיקול לאוניברסיטה זה קירבה הביתה וכמובן כמו שאתה אומר שיקולים לוגיסטיים של משפחה וכלכלה, אבל ההתלבטות שלי היא אוניברסיטה או מכללה, במקרה שלי. האם אני אפגע מההתפשרות הזו.

deathcaster

New member
תגובה

במקרה שלך? שוב, אם ניקח את המקרה שלי... אני בוגר תואר ראשון בהנדסה ממכללה. בוגר תואר שני בהצטיינות מאונ' חיפה, וכעת בתואר שלישי במדעי הרפואה בטכניון. השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך האם אוניברסיטה או מכללה הן מדוע עליך לבחור באוניברסיטה או מכללה, או יותר נכון... אם תבחר במכללה, האם זה עלול לפגוע בך וכיצד. ובכן, מבחינת סיכויים להתקבל לתואר מתקדם, אין שום בעיה ללמוד במכללה, תוציא ממוצע מעל 80 ותעבור וועדת קבלה, ואתה בתואר מתקדם (ייתכן שירצו ממך קורסי השלמה וייתכן שבטכניון ירצו ממוצע גבוה יותר אבל זה לא משהו בלתי אפשרי אם אתה סטודנט רציני). מבחינת סיכויי השתלבות בתעשייה, בסופו של דבר מה שמעניין את המעביד זה העובדה שאתה בוגר תואר ראשון, ישנם מעט מאוד מעבידים שעדיין חיים במאה ה-20 ודורשים בוגרי אונ' בלבד אבל הם עם הולך ונעלם. מבחינת רמת לימוד... מניסיון של התחום שלי (מדעי החיים) אני יכול להגיד לך בפירוש שללמוד במכללה להנדסה הרבה יותר קשה מאשר ללמוד באונ' חיפה, תרגלתי גם סטודנטים לתואר ראשון באונ' חיפה וגם לימדתי כמורה בשיעורי עזר, במהלך התואר השני שלי..... הרמה באונ' חיפה לפחות במדעי החיים, לא גבוהה. האם זה מעיד על מדעי המחשב? אינני יודע. מה שאני כן יודע זה שברוב אם לא כל החוגים באונ' חיפה יש פקטורים מטורפים לציונים שעליהם הייתי רק יכול לחלום בתואר הראשון במכללה. (ושאני באמת מתאמץ לזכור, אני נזכר רק בפעם אחת של פקטור של 5 נקודות בכל ה-4 שנים של התואר הראשון). אז אני לא מייצג שום דבר ואף אחד, אבל מנסיוני, אם תבחר במכללה, לא תיפגע. ולמרות האמור לעיל....כמובן שאם יש לך את האפשרות, הלוגיסטיקה והנוחות (כסף זה אותו כסף) ללמוד באוניברסיטה.... לך לאוניברסיטה.

henbh7

New member
תודה,

באמת תודה רבה על העזרה ועל התשובות המעמיקות והמפורטות, עזרת לי מאוד, ולפי מה שאני מבין ואף חיזקת את דעתי שבאמת להשקיע ולהוציא ציונים טובים בתואר הראשון ניתן אחר כך לבחור באיזה מוסד שאני רוצה ללמוד לתואר שני, אך כך? תודה רבה,

Presto

New member
זה לא ממש נכון

לפחות בתחום המחשבים והתכנות יש לא מעט מעסיקים שנותנים העדפה ברורה לבוגרי אוניברסיטה (חלקם גם מעדיפים בוגרי אוניברסיטאות מסויימות, לרוב את"א, העברית, טכניון ואב"ג).

deathcaster

New member
ולכן כתבתי ש:

א. זה זן הולך ונעלם ב. ולמרות הכל- שיבחר אוניברסיטה
ולגבי הפקטורים, ממוצע ציון נכשל אינו ערובה לפקטורים, לא טענתי זאת, מנגד אתה טוען שלפחות בחלק היה פקטור של נקודות בודדות. לא טענתי שבכל מבחן יש פקטורים ובכל חוג, טענתי שביחס למוסדות אקדמיים אחרים שאני מכיר (מכללת בראודה והטכניון ממקור ראשון, את"א ותל חי ממקור שני) אונ' חיפה מחלקת פקטורים מטורפים.

Presto

New member
הוא לא הולך ונעלם

מדובר ברובם הגדול של המעסיקים במשק בתחום זה. את הפקטורים המטורפים לא יצא לי לראות, אבל בהחלט ייתכן שזה כך בחוגים אחרים.

deathcaster

New member
תגובה

הוא הולך ונעלם, פעם זה לא היה רוב, זה היה כל המעסיקים, כיום אתה בהחלט יכול לראות בוגרי מכללה משתלבים בתעשיית ההיי טק. הסטטיסטיקה לא משקרת. אולי בתחום המחשבים קצב הדעיכה נמוך יותר... אבל הוא אינו אפס.

Presto

New member
זה סתם סמנטיקה

אם הולך ונעלם מבחינתך משמעו ירד באחוזים בודדים בעשור האחרון, אנחנו מסכימים. וזה שבוגרי מכללה משתלבים בתעשייה לא בהכרח אומר שמעסיקיהם לא היו מעדיפים להעסיק בוגרי אוניברסיטאות. יש כאן גם עניין של משכורות, מצאי וכו'.

deathcaster

New member
תגובה

זו אינה סמנטיקה אם בסופו של דבר אתה מצדיק את כל מה שטענתי מלכתחילה
השיקולים של מצאי ומשכורת הם בהחלט שיקולים חשובים שיש לקחת אותם בחשבון (ובראש ובראשונה המעביד צריך לקחת אותם בחשבון), אינך חושב?

Presto

New member
מסכים

אבל מדבריך ניתן היה להבין כאילו ההבדל ביכולת למצוא עבודה ובמשכורת אחרי התואר בין בוגר מכללה לבוגר אוניברסיטה הוא קטן עד לא קיים. בפועל לבוגר אוניברסיטה יהיה קל יותר למצוא עבודה ורוב הסיכויים שהוא גם ירוויח יותר.

deathcaster

New member
הממממ....

מדבריך עולה כאילו כל בוגרי מכללה מטומטמים ולא יודעים לדרוש תנאי שכר כמו בוגרי אוניברסיטה. אם לא מדובר בחוזה אישי בתנאים מאוד ספציפיים, הבדלי שכר ע"ב מוסד אקדמי זה אפליה לא חוקית. בסקטור הציבורי זה לא קורה. בסקטור הפרטי במידה וזה קורה זה בעיה של המועמד לעבודה.

Presto

New member
חס וחלילה

לא אמרתי שום דבר על איכותם וחכמתם של בוגרי מיכללות, רק על איכות התואר שלהם בעיני המעסיקים (בשוק הפרטי, בציבורי אין לי מושג מה קורה). בוגרי אוניברסיטאות מרוויחים על פי רוב יותר, אם זה בגלל שהם מתקבלים לתפקידים החסומים בפני בוגרי מכללות (כן, יש חברות שחוסמות בוגרי מכללות מלהגיע לתפקידים מסויימים), ואם זה בגלל שהמעסיקים חושבים שיוכלו לבצע את העבודה בצורה טובה יותר. כל זה נכון לבוגרים חסרי ניסיון. אחרי שיש ניסיון בתחום הוא לרוב חשוב יותר מהתעודה.

deathcaster

New member
תגובה

אם זה אכן מה שקורה בתחום המחשבים בשוק הפרטי, (בסקטור הציבורי זה פשוט בלתי אפשרי לעשות את הדיכוטומיה הזו), זה מצער מאוד. בתחום ממנו אני בא (מדעי החיים/טבע/רפואה) אין אפליה כזו.

Presto

New member
ולגבי פקטורים

לפחות בחוג למערכות מידע (ושמעתי שזה ככה גם במדעי המחשב) קרה לא פעם שעל ממוצע מבחן נכשל לא היה בכלל פקטור, או שהיה פקטור מזערי של כמה נקודות בודדות.

למעלה