תגובה
במקרה שלך? שוב, אם ניקח את המקרה שלי... אני בוגר תואר ראשון בהנדסה ממכללה. בוגר תואר שני בהצטיינות מאונ' חיפה, וכעת בתואר שלישי במדעי הרפואה בטכניון. השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך האם אוניברסיטה או מכללה הן מדוע עליך לבחור באוניברסיטה או מכללה, או יותר נכון... אם תבחר במכללה, האם זה עלול לפגוע בך וכיצד. ובכן, מבחינת סיכויים להתקבל לתואר מתקדם, אין שום בעיה ללמוד במכללה, תוציא ממוצע מעל 80 ותעבור וועדת קבלה, ואתה בתואר מתקדם (ייתכן שירצו ממך קורסי השלמה וייתכן שבטכניון ירצו ממוצע גבוה יותר אבל זה לא משהו בלתי אפשרי אם אתה סטודנט רציני). מבחינת סיכויי השתלבות בתעשייה, בסופו של דבר מה שמעניין את המעביד זה העובדה שאתה בוגר תואר ראשון, ישנם מעט מאוד מעבידים שעדיין חיים במאה ה-20 ודורשים בוגרי אונ' בלבד אבל הם עם הולך ונעלם. מבחינת רמת לימוד... מניסיון של התחום שלי (מדעי החיים) אני יכול להגיד לך בפירוש שללמוד במכללה להנדסה הרבה יותר קשה מאשר ללמוד באונ' חיפה, תרגלתי גם סטודנטים לתואר ראשון באונ' חיפה וגם לימדתי כמורה בשיעורי עזר, במהלך התואר השני שלי..... הרמה באונ' חיפה לפחות במדעי החיים, לא גבוהה. האם זה מעיד על מדעי המחשב? אינני יודע. מה שאני כן יודע זה שברוב אם לא כל החוגים באונ' חיפה יש פקטורים מטורפים לציונים שעליהם הייתי רק יכול לחלום בתואר הראשון במכללה. (ושאני באמת מתאמץ לזכור, אני נזכר רק בפעם אחת של פקטור של 5 נקודות בכל ה-4 שנים של התואר הראשון). אז אני לא מייצג שום דבר ואף אחד, אבל מנסיוני, אם תבחר במכללה, לא תיפגע. ולמרות האמור לעיל....כמובן שאם יש לך את האפשרות, הלוגיסטיקה והנוחות (כסף זה אותו כסף) ללמוד באוניברסיטה.... לך לאוניברסיטה.