רמת המורים בארץ.

makla

New member
רמת המורים בארץ.

שלום לכולם. עיינתם פעם בהודעות שהמורים החביבים משאירים פה? גם אתם מצאתם אי אילו ניסוחים מעורפלים, שגיאות כתיב או כתיבה מסורבלת? אם זו רמת הכתיבה בארץ של המורים, אני לא מרחם על התלמידים. רוב ההודעות פה פשוט מביישות את האנשים שההוראה צריכה להיות לחם-חוקם. איך יתכן שהמורים כאן כותבים כל הזמן עם שגיאות כתיב כמו תלמיד בכיתה א´? איך יתכן שהשפה שלהם כ"כ עילגת? המסקנה היחידה היא שהרמה המקצועית שלהם בעייתית מאוד.

avivh

New member
מסקנה יחידה שהרמה המקצועית שלך נמו

המסקנה היחידה היא שהרמה המקצועית שלך בעייתית מאוד וזאת למה ? מאחר ואתה מעביר ביקורת ללא דרגות אני מבין שאתה אינך אבשלום קור(פרופסור) שאינו מעביר ביקורת ואתה אינך אליעזר בן יהודה כי הוא לצערנו נפטר ואתה אינך משלם מכיסך הפרטי בונוס למורים שעובדים קשה בבוקר בית הספר ובערב בבית עבור התלמידים ועבור המשפחה בשטיפת רצפות ולפי מה קבעת את רמתם המקצועית לפי ההתבטאות הלשונית שלהם או לפי אחוז התלמידים שהצליחו בבחינות הבגרות בבית הספר שלהם מה דעתך על מאות או יותר אלפי מורים הפעילים בפורום זה ומפרים אחד את השני על מנת שהשיעור יהיה מענין,בעל רמה,מוסיף לתרבות ארץ ישראל בקיצור הגזמת והגיע הזמן כי תתנצל

karin a

New member
רמת המורים../images/Emo91.gif

ל makla שלום רב, שמת לב שמורים משאירים פה הודעות ??? עצור לרגע וחשוב מה זה אומר? האם סקטור המורים עובד או בטל ? בכל אופן, אני מאוד רוצה להגיב לתלונתך המעניינת - שמי קארין וכן , אני מורה !!. למעשה, מורה לח"מ. אני בעלת תואר ראשון ובדרך לסיום השני , אני רכזת המחשבים בבית הספר ובונה אתרי אינטרנט עם תלמידי . בכל תחילת חודש וליתר דיוק ב - 1 לחודש אני נדהמת לגלות עד כמה אני מוערכת במשרד החינוך בשכר של 4000 ש"ח לאחר 8 שנות לימוד אקדמיות (באוניברסיטאות מוכרות האמן לי !!!) שעלו בזמן יקר, בהון עתק ובשפיות . אבל הדבר המפתיע ביותר הוא אנשים כמוך להם אני קוראת כפויי טובה !!!! שלעולם לא היו מתחלפים איתנו ציבור המורים , אבל כל כך נהנים להטיח בפנינו עד כמה אנחנו נחותים . באנשים כמוכם האשם ! כי אם לא שכר אז אולי יוקרה? אבל איך אפשר לזכות ביוקרה ביושר כשאנשים כמוך יושבים ליד מחשב חודרים לפורום של מורים שמטרתו היא לקדם את ילדיך ,אתה, באמצעות שיפור וייעול עזרי הלמידה , סגנון ההוראה ועוד. הצעה אחת היא לך - בוא והצטרף אל ציבור המורים ובכך העלה את רמתם !!! בוא הכנס ללמד בכיתתי למשך יום אחד בלבד ואחר חזור שוב לפורום הנ"ל והתנצל בשם כל באי הפורום על הודעתך !!! ובקשר לשפה העילגת כפי שאתה מכנה אותה - הרי אנו יושבות ליד מקלדת ומשתדלות להקליד במהירות , בשעות הלילה המאוחרות , בשעות הבוקר המוקדמות בזמן שילידנו זקוקים לנו והבעלים שלנו מציקים לנו. איך אתה יכול לשפוט ציבור כה רחב של מורים על פי קריאת ההודעת בפורום שלנו . אז הנה בקשה נוספת לי אליך , חביבי - אנו מוותרים עליך !!! אתה פטור מלהשתתף בפורום הזה. תודה שלום ולא להתראות . קארין

sshoshan

New member
תגובה.

פורום המורים הינו אחד מהפורומים היותר אינטלגנטים והיותר חזקים ,לאו דווקא ב"תפוז". אנשים מגלים מקצועיות ,ויחד איתה גם פרגון ורצון אמיתי למתן עזרה הדדית.הם יושבים ,מחוץ לשעות עבודתם הרשמיות,כדאי להתעדכן,לגוון ולהוסיף יידע,יידע שיעבור לתלמידיהם. השפה ה"עילגת"יכולה להגרם כתוצאה מטעות בהקלדה או מחוסר תשומת לב רגעי.דרך ההתנסחות בפורום זה גבוהה ברמתה ובתכניה,ואינה יורדת, ולו לרגע,להתנסחויות דוחות ומתנשאות או לרמזים מעורפלים כמו בפורומים רבים אחרים.

daka

New member
יש להזהר מהכללות

כל כך מפתה אך גם מסוכן לקחת קבוצה מסויימת ולהגדיר אותה, לסמן אותה, להוקיע אותה, להשפיט (כן להשפיט, להשפיט לא לשפוט) אותה מתוך נתונים צרים, לא מדוייקים. יש רופאים מצויינים ויש כאלו שממש לא, יש אנשי עסקים מצויינים וכאלו שלא. עוד דוגמאות? גם בקרב ציבור המורים מן הסתם יש כאלו שהם מצויינים וכאלו שלא.(ובכל מיגזר כמובן יש את הקבוצה הגדולה שהיא קבוצת הממוצע) אבל על סמך מה את/אתה קובע את רמתם המקצועית של המורים? על פי מחקר מעמיק שעשית במסגרת עבודת הדוקטורט שלך? אולי תצפית ארוכת שנים בשיעורים המתנהלים בבתי ספר או בשיחות בחדר המורים?. לא רק על סמך הודעות טקסט שנכתבות במהירות בפורום - תכנס/תיכנסי לכל פורום או צ´אט מצוי ותיראה/תיראי כמה שגיאות עושים שם אנשים שמנסים להחליף את השיחה המילולית בכתיבה - מה לעשות שלא כולנו קלדנים מיומנים...מעבר לזה שכמורים אנחנו כבר: אבא, אמא, יועצת, מטפלת, מזכירה וכד´. ועל השכר המשפיל כבר דיברנו? תחשוב/תחשבי בעצמך על הקשר בין הדברים...

ruth912

New member
makla לא יקר וגם לא אמיץ במיוחד

הרי ברור שנכנסת בשם זה רק הפעם כדי להשמיץ צבור גדול של מורים שעושה עבודת קודש מדי יום ביומו.כדאי שתדע ,שמי שפוגע בעבודת המורים ובעשייה החינוכית הם אנשים כמוך..........וזו המסקנה היחידה..........

toy toy

New member
חבל שאתה לא קורא ומבין את הנקרא...

ההודעות שראית עם שגיאות הכתיב הן של ילדים/ אנשים יקרים מאד, שמשתפים אותנו כאן בפורום באומץ רב ובחשיפה ראויה להערכה בקשיים שלהם במציאות היומיומית. ילדים עם לקויות למידה שמנסים לשתף אותנו המורים בקשיים שלהם ולהעלות למודעות עד כמה חשוב לתת יחס דיפרנציאלי ללומדים השונים. אז אנא ממך, לפני שתשמיץ, קרא היטב את הכתוב.

dalik

New member
רמת המורים

למלכה . חבל שאינך יודעת להבחין בין הז´אנרים השונים של הכתיבה. מכל מקום אני מוכנה להשוות איתך את הידע הלשוני שלי ושל רבים כמותי. גם בצינעה רבה ידע עולם והשכלה כללית ורשמית. אז די ליוהרה.

itu1

New member
אין גבול אך די להתרגש

נכון אין גבול כל ברברן יכול להכנס לפורום ולהכפיש ציבור שלם. אפשר לחשוב שאין הוא תוצר של מערכת חינוך. התרגלנו כבר כפי הנראה לכך שאנו שק החבטות הלאומי בכל מקרה בכל אשמה מערכת החינוך וזו התגובה השלטת מצמרת משלטון ועד אחרון המכפישים. והכותב מדייק בשפתו "אם זו רמת...אני לא מרחם..." אם אין הוא מרחם אז לשם מה כתב את שכתב. אנו נשמיך הרי בעבודתנו למרות המכפישים המבקרים והמנגחים ולשמחתי נוכל להתגאות בפורום המאפשר עזרה במידע ובעצה וכן החלפת דעות ושמח אני לראות את אותם תלמידים המוצאים בפורום אפשרות להתיעץ לבקש עזרה ועוד. אם נפלה טעות בהקלדה או בניסוח כולנו בני אדם ונאמר כבר "מי שלא עושה לא טועה" ואנו עושים למרות הקשיים למרות התנאים המבישים למרות השכר הזעום ולמרות המכפישים. בברכה אריה

עוד אחד שיש לו מה לתרום

בזמן האחרון כל אחד חושב שהוא יכול להשאיר הודעה מעליבה ולסגת חזרה אל הצללים מאחורי המחשב שלו (שמת לב שאני גם יודעת להשתמש במילים יפות ודימויים?) אם רצית לעורר נושא לויכוח אז הצלחת, אם רצית לראות לכמה אנשים יש מה להעיר על דבריך אז גם הצלחת, וכל אלה הם דווקא ההוכחה שיש בפורום אנשים איכפתיים ודעתניים. אנשים שמחפשים קשרים עם עמיתים ומחפשים הזדמנות ללמוד עוד משהו חדש. ובאמת על כמה עוד מקצועות אפשר לאמר שהם לא חושבים שהם יודעים הכל הכי טוב בעולם (אני מקווה שלא תפחית מערכי כעת השתמשתי במילת סלנג).

makla

New member
תגובה לתגובות

שלום לכולם. שלא תהיה שום טעות, ואם זה הרושם שהתקבל מההודעה הראשונה שלי, זה הזמן להבהיר את דברי: אני מכבד מאוד את המורים בארץ. לדעתי, מקצוע ההוראה, למרות הקשיים בו הוא מצוי, הוא אולי החשוב ביותר שיש, שכן הוראה איכותית היא הבסיס להצלחה בכל התחומים. הדבר שעליו ניסיתי לקבול, במידה קטנה של הצלחה, הוא הרמה הנמוכה של השפה בפורום זה. לפי דעתי, זה אבסורד שאין כמותו שמורים יכתבו בפורום שלהם מודעות עם שגיאות כתיב ולא ישתמשו בנקודות בסוף משפט, ולא ישתמשו בפסיקים כהלכה. ליבי עם המורים שעושים את מלאכתם נאמנה, אך טעויות בלשון \ דקדוק \ הבעה הן כמעט בלתי נסלחות מפלח הזה, וטוב תעשו אם תפטרו מהן. כמובן שאין ההודעה מבקרת את כל המורים במדינתו, אלא רק חלק מהם (וחלק גדול מאוד). ולמורה הנבוך: השתמש בנקודות כראות עיניך (אך תמיד זכור להשתמש), ואת הפסיקים מקם כך: יוסי, שישליק. שדכל, שדגידג.

avivh

New member
נראה לי כי משעמם לך

ההתנצלות לא מתקבלת ותפסיק לבלבל על פסיק ונקודה יש דברים גדולים מזה כמו חינוך וערכים והצלחה בלימודים לתלמידים ולא קשקושי זמן על פסיק ונקודה הגזמת !!!

למעלה