רמת התפקוד של הילד...

תירתיר2

New member
רמת התפקוד של הילד...

סתם מחשבות שמטרידות. מי שהילד שלו האוטיסט עדיין אינו מדבר, בוודאי מייחל לרגע שבו הילד יגיד מילה. אמא, אבא, ביי ביי, או משהו. העיקר שיפסיק לשתוק. אני חושבת, שאין כזה דבר אוטיסט קל. גם מי ש"מתפקד גבוה", עדיין יש לו קשיים עצומים, ואם הוא לא חש בהם אז ההורים כן... הבן שלי אמנם מדבר הרבה, יש לו אוצר מילים רחב והוא יודע להסביר מה הוא רוצה ולא רוצה, ולהשתמש במילים לכוונות שונות. אבל עדיין קשה איתו מאוד מאוד. הוא לא תמיד מדבר לעניין. הדיבור מאוד אסוציאטיבי ולפעמים אני מבינה אותו מייד אבל ברור לי ששומע מהצד חושב-איזה שטויות הוא מדבר... הוא חוזר שוב ושוב ושוב ושוב על אותם המשפטים באותן הסיטואציות, כמו תקליט שבור. זה ממש מטריד. הוא נוהג בסיטואציות חברתיות בצורה מביכה. בקיצור... לא קל. אבל מי אני שאדבר אם יש ילדים שאצלם מתפללים למילה אחת קטנה, שתצא מפיהם? אני פשוט חושבת- הוא כמעט נורמלי. קרוב לילד רגיל אבל עדיין כל כך רחוק.

imashelo

New member
יתכן שדבריך מתארים את העתיד שלנו

הבן שלי בן שלוש ושלושה חודשים, בתפקוד גבוה, אולי אפילו מאוד גבוה. חשבתי לא פעם על כך שדברים שנשמעים סבירים למדי מפי בן שלוש, ישמעו אחרת לגמרי בעוד שנתיים אם ימשיך באותו אופן דיבור.

דורי 7

New member
באמת הפער גדל...

מה שנראה סביר ואפילו לפעמים נחמד בגיל צעיר נראה מוזר ושונה כשהם גדלים. אבל עדיין צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה ולשמוח שהם בתפקוד גבוה.

אורה4

New member
ילדים בתפקוד גבוה

הילד שלי בן שלוש ושמונה חודשים ומוגדר כאוטיסט בתפקוד גבוה. אני נתקלת יומיום בדיוק באותן הבעיות והתמודדויות שאת מתארת ומזדהה איתך לחלוטין. למרות שנראה שהוא ילד עם לא הרבה בעיות הוא דורש כל כך השקעה ואנרגיות במיוחד מבחינה חברתית שהרבה פעמים אני מוצאת את עצמי חסרת כוח לעזור לו.נראה לי שבילדים עם תפקוד גבוה השילוב החברתי הוא ההתמודדות הקשה מכולם ודורש המון השקעה כשהרבה פעמים התוצאות והקידום הן מזעריות ואף אפסיות.

תירתיר2

New member
מעניין לראות אותם מגילאים שונים...

לא הכרתי מקרוב ילד גדול בתפקוד גבוה ואני מאוד סקרנית לראות. ברור לי שהפער הולך וגדל. ההשוואה הנצחית ל"נורמלים" קורעת את הלב יום-יום.

liat111

New member
יש לי אח בן 25 בתפקוד גבוה

אם יש לך שאלות את יכולה לכתוב לי במסר. מצטערת שאני לא מרגישה נוח לכתוב עליו בפומבי. זה נראה לי קצת פלישה לפרטיות שלו למרות שאני לא מציינת שמות.

ויווש

New member
התנהגות בחברה

את כל כך צודקת ואני ממש מזדהה עם המילים שלך. הבן שלי בן 10 בתפקוד גבוה וכל השאר, אבל מבחינה חברתית מאוד קשה לו, הוא למטה עם כל החברים "הרגילים" ותמיד יש איזה משהו מההתנהגות שלו שהורס, אם זה צרחה או מוזרות מסוימת, וכידוע ילדים זה עם מאוד אמיתי והם יכולים לצחוק לו בפנים, ולי לא נותר לעשות כלום רק להיאכל מבפנים, ולקוות שיגדל ויהיה יותר טוב.

למעלה