רמת חומרה של אסטמה

alizaap

Member
רמת חומרה של אסטמה

ד"ר ליזי, שלום, זו עליזה מעפולה... שאלות לי אלייך, אם אפשר: 1. אמרת, שכדי לראות החמרה או הטבה יש לבצע בדיקב נוספת אחרי עבודה או חופשה. האם הכוונה היא לבדיקת כיח נוספת? (אחרי חופשה או עבודה) האם בבדיקת כיח ניתן לראות "רמות חומרה" שונות של אסטמה? האם כדאי לבצע את בדיקת החלקיקים ההיא? 2. בבירור אצל רופאת תעסוקה- היא אמרה לי להפסיק לכתוב על הלוח עם הטושים לפחות שבוע. עשיתי זאת- ורוב הסחרחורות, הבחילות, ההקאות וכאבי הראש- הפסיקו. חזרתי לטושים- וחזרו התופעות. הייתי בהכחשה עצמית- אבל עשיתי עוד 3-4 סבבים של עבודה עם טושים ובפסקה. על הזמן- התוצאות חזרו על עצמן- עם טושים - יש תופעות ובלי- הן עוברות ברובן. בסופו של דבר, הפסקתי להכחיש ובהנתי שיש קשר ישיר בין הטושים והתופעות. חזרתי לרופאת התעסוקה- והיא אמרה בדדעוק אותו דבר, ושעליה להרחיק אותי מהדבר שגורם לי בעיות- ועליה להפסיק לי לחלוטין הוראה עם גירים וטושים. אבל- במכתב ששלחה לי- לא כתבה דבר, פרט לתאריך בו הפסקתי ללמד במשרד החינוך. מה עלי לעשות כעת? למי לפנות? מצד אחד- שתינו הבנו שעלי להפסיק לעבוד בהוראה.- ולי היה קשה יותר כי אני אוהבת את עבודת ההוראה- ומצד שני- אין לי אישור לכך מרופאת התעסוקה, כי לדעתי היא פשוט פוחדת לתת אישור כזה. 3. האם את מכירה את ד"ר אנריקה ביצ'אצ'י? הוא רופא תעסוקה שאינו פוחד מאיש- אני עוברת אליו לטיפול. הוא מטפל בעוד מורים כמוני. תודה ואלי להתראות, עליזה

שלום עליזה

אני שמחה שיש לך אבחנה - זו ההוכחה הטובה ביותר. כן אני הייתי עושה כיח לאחר השימוש בטושים/גיר ולאחר שבוע הפסקה. זו תיהיה הוכחה חותכת יותר. כן אני מכירה את ד"א ביצצי - תפני אליו

alizaap

Member
אבחנה?

ד"ר ליזי , שלום! 1.כן- יש לנו אבחנה- אבל רופאת התעסוקה לא מוכנה לתת אישור על כך.תקוותי - שד"ר אנריקה ביצאצ'י יוכל לתת אישור ל כך. 2. האם אף על פי שכעת ידוע שהטושים גורמים לי בעיות- אני צריכה לחזור וללמד איתם? בשביל הבדיקה החוזרת? מה יראו אז בכיח? אין לי כל רצון להרגיש שוב את הסחרחורות והחילות האלו. 3. האם לעשותאת הבדיקה המיקרו-משהו שמראה מה מכיל הכיח? תודה, עליזה

אין צורך

עליזה שלום: הבדיקה החוזרת דרושה בכדי לדעת אם יש שינוי. אין צורך לעשות בדיקת חלקיקם כי את רגישה בעיקר לחומרים שנדיפים. בנוסף לא ראיתי בכיח אוסף של חלקיקים.

למעלה