רמת סוכר וסטרואידים

ענתי44

New member
רמת סוכר וסטרואידים

הבוקר נשלחתי למיון לאחר שבבדיקות דם שעשיתי אתמול יצא לי אשלגן גבוה בדם. למזלי מדובר בטעות במעבדה של קופת חולים. אולם בבדיקה במיון היה לי למעלה מ- 400 סוכר וזה בצום כי באתי בצום כי לא ידעתי אם אני צריכה להיות בצום לבדיקה של האשלגן. נתנו לי אינסולין מהיר. בדרך כלל שמזריקים לי 12 יחידות אינסולין מהיר זה מוריד לי את הערכים בהרבה. אני כבר תקופה מתקשה לאזן את הערכים, בין היתר בשל מצב חמור של פצעים שגורמים לסוכר לעלות והסוכר כמובן מעכב את הריפוי. אבל במשך השבוע שעבר טופלתי בסטרואידים בגלל דלקת חזקה בעיניים. אבל הפעם למרות האינסולין הסוכר לא ירד בכלל. ההשערה היתה מצב הדלקת בפצעים שהיא חמורה מאוד וכשציינתי את הטיפול בעיניים שחררו אותי הביתה. האם סטרואידים או תרופות נוספות גם מעלים סוכר?

סוכרתי חייב להימנע מסטרואידים - לחלוטין

הסטרואידים עשויים לשבש את הסוכר לתקופות ארוכות.
לפני כשבוע עשרה ימים, הייתה כאן בפורום התכתבות בנושא.

ללא קשר, שמעתי שסטרואידים הביאו להתפרצות סוכרת אצל אדם בריא.

תומרונתם

New member
מנהל
הייתי משכתבת את מה שכתבת:

"סוכרתי צריך לנסות להימנע מסטרואידים לחלוטין".
לפעמים אין ברירה.

לא אוהב את השכתוב מסיבה אחת ויחידה ...

לנסות להימנע, ולפעמים אין ברירה, הן מילים של פשרה מראש.
ובדרך כלל כאשר אין פשרה, הרופאים מוצאים פתרון אחר (זאת מניסיוני האישי)
כאשר באמת אין פתרון אחר, "החולה הלא מתפשר" מבין שאין ברירה...

תומרונתם

New member
מנהל
נסכים שלא להסכים

ענתי44

New member
זו פעם ראשונה שקיבלתי סטרואידים

מאז חליתי בסוכרת. בצעירותי בשל התקף אסתמה חריף קיבלתי מנה גדולה שבעקבותיה הגוף התנפח לכמה ימים, אבל הנשימה היתה תקינה ועור הפנים הפך לחלק. בעקבות מה שכתבתם אני אדע להבא לנסות למנוע קבלת סטרואידים. תודה ושבוע טוב

תומרונתם

New member
מנהל
אכן, הסטרואידים גורמים לעלייה ברמות הסוכר

אם אין ברירה לוקחים, אבל קחי בחשבון שזה מטריף את האיזון לתקופה לא ברורה - אצל חלק זה יכול להיות ימים ואצל חלק שבועות וחודשים.

אבל יש לי שאלה אחרת - על איזה פצעים את מדברת? למה הפצעים גורמים לסוכר לעלות? האם הפצעים דלקתיים? מטופלים?

ענתי44

New member
אכן הטריף לי את האיזון

לפני כשנה אובחנתי בחולה בדלקת פרקים על רקע מחלת עור פסוריאטיס. אבל התפתחו אצלי בגוף פצעים קשים עם מוגלה ומדממים. גדולים ובשלב מסוים זה נראה כאילו העור אוכל את עצמו. למעלה משנה הסתובבתי בין רופאי עור עד שאובחנתי בעוד מחלת עור קשה שנקראת h.s אני מטופלת כבר כמה חודשים באנטיביוטיקה חזקה- 8 כדורים ליום. ולדלקת פרקים בתרופה חזקה ( שעוזרת מאוד ) שבמקורה היא כימותרפיה אבל במינון קטן. למרות זאת אני לא נרפאת מהפצעים ולא רק בגלל הסוכרת. שכמובן מחריפה את המצב והיציאה מהאיזון, כמה שאני מנסה לשמור על איזון כנראה משפיעה על הפצעים. אני אמורה בעוד שבוע ללכת למומחה שיתן דעתו אם להעביר אותי לטיפול ביולוגי. זו הסיבה של בדיקות הדם. אני כל חודשיים עושה בדיקות לבדוק שאין נזק לכבד או הכליה. ומפעם לפעם בדיקת הסוכר ל- שלושה חודשים עולה ומלחיצה אותי מאוד.

תומרונתם

New member
מנהל
במה את מטופלת?

אינסולין? כדורים? האם את רואה אנדוקרינולוג לטיפול בסכרת? דיאטנית מתמחה בסכרת שתעזור לך להרכיב תפריט נכון?
כשאת אומרת "לא מצליחה להתאזן", למה את מתכוונת?
(יצא מלא שאלות, אבל אולי עצה קטנה מפורום לפעמים יכולה לעזור...)

ענתי44

New member
תשובות

מקבלת לסוכרת 3 כדורים ביום מטפורמין. בצהרים זריקה של לבמיר ובערב זריקת ויקטוזה.בתת פעילות של בלוטת התריס באטרוקסין. כשהועברתי לאינסולין הייתי במעקב של רופא מעולה אשר לפני כחצי שנה עבר לצפון ואני נותרתי ללא רופא. העומס על הרופאה היחידה היה עצום וזמני המתנה ארוכים חודשים ( כתבנו על כך בעיתון שאני עובדת והעבירו את הרופאה היחידה למשרה מלאה אך עדיין עומס עצום ) אחרי שעברתי לפני 4 שנים את ניתוח כריתת מעיים. הייתי אצל דיאטנית לסוכרת שהפנתה אותי למומחית לדרכי עיכול הדיאטה שקיבלתי נוגדת את מה שטוב לבריאות. למשל מלחם קל מלא אני אוכלת לחם אחיד מלמשל אורז מלא אני צריכה לאכול אורז לבן. בקיצור אסור לי מלא ירקות ופירות, קיטניות וכדומה. כך שרק זה לא מסייע לאיזון. בנוסף, בגלל מצב המחלות האחרות אני מקבלת מלא תרופות חזקות אבל זה לא מוריד את הדלקת הקשה בגופי. אם בעבר הייתי מאוד פעילה גופנית היום אני לא מסוגלת אפילו ללכת ברגל לעבודה אז גם הפעילות הגופנית הקבועה שעזרה מאוד לא נמצאת. זו הסיבה של "לא מצליחה להתאזן. במיון הזריקו לי אינסולין מהיר, שבדרך כלל פועל יפה אבל לא השפיע. באישור רופא בכיר לא אושפזתי. אבל אתמול רופאת המשפחה הנפלאה שלי סידרה שאקבל תוך 10 ימים תור דחוף לרופאה לסוכרת עם הפניה לדיאטנית המתמחה בסוכרת ובאינסולין אשר ביחד עם המומחית דרכי עיכול ינסו למצוא לי דיאטה יותר שפויה מבחינת הסוכרת. במקביל בראשון הבא אני אצל מומחה למחלת עור שלי לנסות לשנות את הטיפול להורדת הדלקת. מה שיעזור מאוד להורדה ברמת הסוכר . מקווה לטוב.
היום היתה לי צניחה חדה ברמת הסוכר עד שחשתי רע. ואחרי זה קפץ שוב לגבוה. אני ממש מיואשת. מאדם שלקח עצמו בידיים והצליח לאזן עצמו יפה וטופל רק בכדור ביום הפכתי ל"פצצה מתקתקת " כי להסתובב עם רמה כזו של סוכר כידוע מסוכן. אני אשמח לשמוע ולנסות כל עיצה שתיתנו.

למעלה