רן יהלום - שאלות לגבי ניתוחי נישוי פנים אצלו

RuthPeleg

New member
רן יהלום - שאלות לגבי ניתוחי נישוי פנים אצלו

חברים וחברות,

ממש קשה לי עם הבעיות שמכבי עושים לי שלא מאשרים לי אף ניתוח שאני רוצה. לא ניתוח אף, לא ניתוח מצח, לא ניתוח גרוגרת, למרות שעברתי וועדה לשינוי מין והכל דרכה. כבר חצי שנה מורחים אותי.

בנוסף לכך, יש לי המון חוסר ודאות סביב האפשרות בכלל לעשות נישוי פנים במקרה שלי פיזית, כי העיניים שלי שקועות ברמה יוצאת דופן שלווא דווקא יגיעו לטווח נשי גם אחרי ניתוח.

קבעתי תור לרן יהלום לשאול אותו שאלות, וזה ישמע אולי קצת ילדותי שאין לי סבלנות לחכות שבוע על מנת לפגוש אותו, אבל אני כולי מוקפת בחוסר ודאות ואשמח לדעת בינתיים לפחות דבר אחד. יש שני סוגים של ניתוחים לנישוי מצח. אחד בשיטת shave and fill שלמעשה מורידים מעצם הסינוס עד כמה שניתן ואז ממלאים כדי לעגל. זה מגביל את העומק שאליו אפשר להגיע ואני צריכה לרדת לכמה שיותר עומק במקרה שלי כי העיניים שלי שקועות ברמה מטורפת, פי שתיים ממה שאני רואה בתמונות באינטרנט של נשים טרנסיות לפני ניתוח. ולא רק זה, רוב השקיעות לא נובעת בכלל מבליטה של הגבות שהיא קטנה אצלי, אלא מעצם סביב העיניים. הסוג השני היותר מתקדם הוא type3 או forehead reconstruction שבו מוציאים את עצם הסינוס, מקצרים אותה ומחזירים אותה למקום. זה שם את נקודת הבסיס במקום יותר נמוך ומאפשר להוריד הרבה יותר עצם מסביב ל-orbital rims ובשיטה זו יש סיכוי יותר גבוה שארובות העיניים שלי יכנסו לטווח נשי. אני יודעת שהעיניים שלי כל כך שקועות שגם אחרי ניתוח יהיו שקועות, אבל השאלה היא אם זה יכנס כבר לטווח נקבי. זה כל מה שאני רוצה. לא רוצה להיות דוגמנית. רוצה נראות נשית עוברת ואני יודעת שבלי שהנושא הזה יטופל אין לי סיכוי להשיג אותה.

אז תחסכו לי אולי קצת מתח ואם מישהי יודעת אם רן יהלום יודע לעשות בנייה מחדש לחלוטין של המצח או שהוא מכיר רק את שיטת השיוף ומילוי?

כמו כן, הבנתי מביקור קודם אצלו שניתוח שכזה צריך תחזוקה חוזרת של מתיחות כל 5-6 שנים, היות והרקמות נפגעות מהניתוח הראשון. האם יש כאלה שמנסיונן זה נכון וכמה קשה זה להשיג מימון עבור ניתוחי התחזוקה האלה? כי כרגע אני ממש מתקשה להשיג מימון אפילו עבור הניתוחים הראשוניים. מבחינת הקופה בה אני נמצאת מכבי חוץ מהורמונים, ניתוח תחתון והקפאת זרע - שום דבר לא בסל. אני עובדת דרך מרכז הסיוע בתל השומר והגשתי כבר קבילה לגבי האף שלאחרונה אחרי חצי שנה סוף סוף קיבלתי תשובה בכתב שאפשרה לי לערער, ולגבי הגרוגרת והמצח הם עוד מורחים אותי חצי שנה עם לתת תשובה בכתב על זה. עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי הקבילה על האף שהגשתי לפני שבועיים.

ועוד שאלה אחרונה, האם זה אפשרי דרך הוועדה, דרך רן יהלום לעשות ניתוח מצח וניתוח אף באותו ניתוח? עד עכשיו התכוונתי לעשות אותם בנפרד, והוא אמר שניתוח אף עושים אחרי מצח ולא לפני, אבל קראתי חומרים שאומרים שהכי טוב לעשות אותם ביחד כי הם צריכים להתחבר אחד לשני, ואז שוב זה יכול להגביל את רמת השיוף כי נמנעים אולי מליצור בליטה בין האף למצח כאשר אם עושים אותם ביחד אפשר לשייף אולי משניהם. אני פשוט תוהה אם בירוקרטית זה מתאפשר לעשות את שניהם ביחד ואם כן, האם זה אומר שאני צריכה עכשיו לבקש עוד בקשה עבור ניתוח משולב ושזה אולי יתעכב עוד פעם בתהליך של הם מורחים אותי חצי שנה עד שהם מביאים לי סירוב בכתב שמאפשר לי להגיש קבילה בכלל...

בקיצור, אני מרגישה ממש רע עם כל החוסר ודאות הזו והמריחות האלה שגם אני לא יודעת אם פיזית זה אפשרי במקרי שלי להשיג תוצאה נשית בפנים וגם בירוקרטית עושים לי מלחמת התשה ומתנהגים כאילו הם עושים את המקסימום שהם יכולים כשעושה רושם שהם עושים כמה שפחות בתקווה שאוותר, אבל מבחינתי ויתור זה לוותר על החיים שלי והם קוראים לזה קוסמטי.

רות

מבינה את החששות שלה

אתחיל בזה שאת נראת נפלא בתמונה שלך בתפוז. לגבי מה ששאלת, תרימי טלפון ותקבעי פגישה עם המנתח, ותבואי עם רשימת שאלות מסודרת.
כך תקבלי תשובות לכל השאלות שלך ממקור ראשון. ואם לא מאשרים לך במכבי, תבררי עם המנתח אופציה לעבור את הניתוחים באופן פרטי.
&nbsp

RuthPeleg

New member
עניין של זהות

רוצה לקוות שזה ברור ממה שרשמתי שהבעיה שלי היא לא עם כמה יפה אני נראית, אלא עם זה שאין לי נראות נשית עוברת.

למה את מתכוונת?

מה זה אומר "נראות נשית עוברת"?
אני חושבת שאת צריכה ללמוד להתאפר, העור שלך בהיר מאוד ונראה חלק ונהדר, והתסרוקת קארה עם פוני לא מסיפה נשיות אלא להפך את ממסגרת את הפנים בצורת ריבוע, את צריכה לתת לשיער קצת ווליום. וקצת צבע על הפנים שלך יעשה לך מראה מקסים.
אני מסתכלת על העיניים שלך ולא כלכך מבינה מה לא בסדר, יש לך עיניים שקועות, אז מה, פס דק של אייליינר יכול להקפיץ את המראה שלהן משמעותית. טיפה סומק כדי להדגיש את עצמות הלחיים, ואת יכולה לטשטש ולהעלים את הורוד מתחת לעיניים עם קצת פריימר בגוון עור, או טיפונת מייקאפ. מה גם שהריסים התחתונים אצלך כמעט בלתי נראים, טיפונת מסקרה והם יקפצו החוצה.
את לא צריכה ניתוחים, אלא קצת לתת הדגשות נכונות עם איפור.

RuthPeleg

New member
האמנם?

נראות נשית עוברת זה אומר שכשאני מסתכלת במראה אני נראית לעצמי כמו אישה ושאנשים זרים יפסיקו לפנות אלי בזכר כל יום בגלל איך שאני נראית. וכן, אני יודעת שיש עוד דברים חוץ מהפרצוף שלי שקשורים לזה. הסיבה שאני שמה פוני זה כדי להסתיר את המצח הגברי שלי.

הנה תמונה שלי קדמית בלי פוני
http://ruthruthless.com/wp-content/uploads/2015/12/20151211_203051-1.jpg

הנה תמונה צדדית שלי בלי פוני
http://ruthruthless.com/wp-content/uploads/2015/12/20151211_203008-1.jpg

כפי שניתן לראות בתמונה הצדדית, יש לי וואחד שקיעות בעיניים וגם וואחד גרוגרת. שלא לדבר על וואחד אף ענק, אם כי לפחות הזווית שלו טובה. גם מבחינת הלסת התחתונה שלי אין ממש מה לתקן שם, החלק התחתון של הפנים נראה נשי מספיק בעיני.

איפור כבר ניסיתי. לדעתי בגלל השקיעות המסיבית של העיניים שלי, שהיא רחוקה מאוד מטווח נקבי ולכן הטריקים של נשים עם עיניים שקועות עלאק לא עובדות עבורי כי מדובר בפרופורציות אחרות לגמרי, רמת שקיעות עמוקה יותר גם מרוב הזכרים עמוק עמוק בתוך הטווח הזכרי, אז בגלל זה איפור רק גורם לי להראות יותר מוזרה, כלומר יוצא דראג, לא משנה כמה אני מנסה שזה יצא מעודן וטבעי. מסקרה זה מצחיק לחלוטין, לא רואים בכלל לא משנה כמה אני שמה ויראה מגוחך שאעשה לעצמי ריסים ענקיים כשהם מכוסים לגמרי על ידי זווית השפיץ של ארובות העיניים שלי... שוב, מראה דראג שאני לא מכוונת אליו ולא יגרום לאנשים לפנות אלי כאישה במילא, אלא רק יגרום ליותר אנשים להגיד לי "פורים פורים פורים" ולצחוק לי מול הפנים כמו שעשו בתקופה שהתאפרתי.

אז וואללה, יש לי הרגשה שאני דווקא כן צריכה ניתוחים. אבל אם מישהי רוצה להתנדב להיפגש איתי ולהראות לי משהו באיפור שלא ניסיתי, אז בכיף.

לגבי הסתרת החשוך מתחת לעיניים, זה נחמד, זה גורם לי להראות קצת יותר צעירה, אבל זה לא גורם לי להראות אישה לאנשים זרים. זה סתם משהו נחמד... וכאמור אני לא מנסה להראות יפה, אני כבר נראית בסדר מבחינת יופי כמו שאני. אני מנסה להראות אישה.

את נראת מקסימה, כמה טיפים ודוגמאות.

באמת בכל היקר לי את ממש נראת מקסים, ודווקא בתמונה מהצד את נראת ממש נשית בעיניי.
לגבי איפור, הכי חשוב זה המינון, הכל בטעם, פס של מילימטר אייליינר מעל העין ממש עדין, אפילו בלי השפיץ, מסקרה ממש בעדינות נגיעה או שתיים, רק כדי לתת יותר צבע ולעבות טיפה את הריסים. סומק, קחי גוון אדמדם אבל לא כהה מידי, ותדגישי רק את הקו של עצמות הלחיים לאורכו.
&nbsp
הגבות טיפה עבות מדי, ונראות לא זהות וסגורות, השמאלית נראת יותר עבה והצד הזה נראה גם יותר גברי, שימי לב שזה מדגיש לך את עצמות הגבה, דבר שגורם לך למראה שאת לא אוהבת, את יכולה לנסות להדגיש קצת את האורך של הגבה עם עיפון לגבה, את צריכה שהגבה תגיע לקו ישר דמיוני שמתחיל בקצה השפה וממשיך לסוף העין, ומשם לקצה הגבה, חשוב לזכור שאם את שמה אייליינר ויוצרת שפיץ שמגדיל את העין חשוב לתקן את אורך הגבה בהתאם לקבלת מראה מדוייק יותר במיוחד בגבות מאוד בהירות.
ניתוח שאת כן יכולה לחשוב עליו הוא הרמת הגבות, כי כרגע עקב העיניים השקועות והגבות המאוד ישרות נוצר מראה נוקשה וסגור.
לכי למישהו שמתמחה בעיצוב גבות, ותבקשי שיתאימו לך גבה שתפתח לך את העין ותהיה קצת יותר מעוגלת ומורמת.
לא הייתי קוראת לגרוגרת שלך ענקית, היא בגודל נורמלי, בכל מקרה היא לא הסיבה שאת לא עוברת.
תראי את התמונה הזו. יש לה עיניים שקועות וכמעט ולא רואים את העפעף בדיוק כמו אצלך.
שימי לב לאיפור עיניים ולגבות שלה.
http://4.bp.blogspot.com/-jrfydlyGY...ו+-+שלי+גפני+אביב+קיץ+2012+צילום+אייל+נבו.jpg
&nbsp
תסתכלי כאן על הטכניקה לאיפור של עפעף נפול, ושל עין שקועה.
http://thebeautynews.blogspot.com/2010/08/blog-post_28.html

RuthPeleg

New member
אנסה בהזדמנות

אני יכולה לנסות בהזדמנות בקרוב את מה שאת מתארת ולהעלות תמונה ושתראי בעצמך שזה לא עוזר. במיוחד אם אני משווה לתמונה שהראית, אין מה להשוות שוב את רמת השקיעות ואת זווית השקיעות. לי יש סנטימטר וחצי מהעין לגבה בזווית חדה מאוד, ממש עצם הגבה יושבת בתשעים מעלות ביחס לעיניים ואצלה הזווית הרבה יותר פתוחה ופחות מרחק בין העין לגבה. זה לא אותן פרופורציות בכלל, ובהזדמנות שאעשה את מה שתיארת תראי שזה לא עובד בגלל זה. מן הסתם בניתוח מצח יעלו לי את הגבות ויעגלו אותן גם טיפה, אבל רצוי שיגלחו כמה שיותר מהעצמות כדי שהמראה יצא כמה שיותר טבעי. לכן חשוב לי לדעת אם רן יהלום יודע לעשות type3 וראיתי שהיו פה נשים שהתנתחו אצלו ואשמח לדעת אם הן יודעות לגבי זה... ומקסימום אם לא יהיו פה עד אז אני אשאל אותו ביום ראשון כשאפגוש אותו. סתם חשבתי שיהיה נחמד להוריד לי את המתח לגבי השאלה הזו שהיא קריטית עבורי.

RuthPeleg

New member
זה בדיוק למה

זה בדיוק למה אני רוצה לדעת שמדובר במנתח שיכול לרדת יותר עמוק מאשר רק הבליטה של הגבות, בדיוק בגלל שהבליטה של הגבות שלי קטנה, וצריך להוריד קצת גם מהעצמות שמסביב לעיניים, ובשביל זה צריך לדעת לעשות type3, בו מוציאים את העצם שמכסה את הסינוס ומקצרים אותה ואז מחזירים אותה למקום, ואז נקודת היחוס הנמוכה ביותר היא יותר נמוכה ואפשר להוריד עוד קצת מאשר רק הבליטה. אם כל מה שהוא יעשה זה להוריד את בליטת הגבות זה באמת לא ישיג הרבה.

דבר נוסף

נראה שהוא מנתח פה ולסת אבל ללא התמחות בנישוי פנים, יותר מזה את מעוניינת בנישוי של החלק העליון, ולא במשהו שקשור לפה ולסת, ועדיין עקב חוסר הניסיון שלו בנישוי פנים באופן כללי
עבורי זו נורה אדומה, ומעבר לפגישה איתו הייתי הולכת לפגישה עם מנתח שמתמחה בנישוי פנים בדגש על חלק הפנים העליון, שזה האזור שאת רוצה לנתח.
זה האתר של רן יהלום http://www.ran-yahalom.com/ ולא מוזכר בו שום דבר בנושא נישוי.

RuthPeleg

New member
טוב, פגשתי אותו

היום הייתה הפגישה שלנו. הוא לא ידע מה זה סוג 1 או סוג 3, אך לפי התיאורים שנתן למה שהוא יכול לעשות, נשמע שהוא יודע טוב לעשות את כל מה שאפשר לעשות כולל מה שעושים בסוג 3, אז אני אקבע אצלו ניתוח. רק מה, עכשיו מלא זמן להילחם עם מכבי ולחכות שיאשרו... אין לי ממש מאיפה לממן ניתוחי חוץ בפרטי. אני לא יודעת אם אני היחידה שמכבי מורחים אותה כבר חצי שנה ובקצב הזה עוד חצי שנה הם ימרחו אותי עד הניתוח הראשון, אם לא יותר. אולי אם הייתה איזו התאחדות של כל הטרנסיות שצריכות ניתוחים היינו יכולות להיאבק בקופות החולים ביחד איכשהו.

RuthPeleg

New member
דיברתי בפורום בחול

במקום של סוזן, ותיארתי מה שהוא תיאר, והן אמרו לי שזה לא סוג 3. שזה כנראה דומה לסוג 2 וזו טכניקה שיש כאלה שמשתמשים בה כשהם לא מתלמדים במיוחד בנישוי פנים כדי לדעת איך לעשות סוג 3. הבנתי שיש מקרים שהיו סיבוכים שניסו לעשות סוג 2, ולכן מנתחי נישוי הפנים כיום עושים סוג 3 במקום סוג 2. אבל זה דורש מיומנות מיוחדת. בינתיים מחיפושים בפורום מצאתי רק דעות חיוביות על העבודה של רן יהלום אך אני תוהה אם יש מקרים שלא יצאו חיוביים שלא ידוע לגביהם. אם למישהי היו סיבוכים דרך רן יהלום אשמח לשמוע לגבי זה. אני בכל אופן לא יודעת איזו חלופה יש לי. גם אם הייתי מוצאת דרך להרוויח ולחסוך מספיק כסף לעשות את זה בחול זה יקח לי שנים ואני בת 36 כבר.

תראי

זו שאלה שאת צריכה לדעתי לשאול את המנתח ולדעתי להגיע עם צילום רנטגן קידמי וצד, ולראות מה בדיוק הוא יכול לעשות ספציפית למקרה שלך. ואל תהססי לטוס לחו"ל ליעוץ גם אם לא תעשי את הניתוח בחו"ל, חשוב שתדעי מה האופציות שיש לך.

היי לך,

קודם כל שרשור מעניין מאוד וקראתי בשקיקה :
איזה קטע, כתבתי לך תגובה ארוכה הייתי בטוחה שאת מדברת על רן טליסמן והתייחסת לרן יהלום.
אצל שניהם הייתי בייעוץ אז יכולה להתייחס גם לרן יהלום.

א. לגבי רן יהלום כיוון שהוא כן חלק מהועדה בתל השומר מרגיז שהם לא מאשרים לך אישור . דברי איתי בפרטי אתן לך שם של מישהי שנותחה אצלו וכן קיבלה אישור אם תרצי.
ב. אין מה לעשות הידע והניסיון של הרופאים בארץ הוא פחות ממה שרואים באתרי נישוי בחו"ל , ולצערנו , אבל גם לשמחתנו הרופאים בארץ יותר זהירים אז פחות "מכסחים" ולא משייפים המון . לגבי שיטות בתחום נישוי פנים עדיין פרט לשניים שלושה רופאים אין אין הרבה שמתעסקים בארץ.

בכל מקרה מבחינת בטיחות - רן יהלום נחשב מנתח מצויין - הוא מנהל מחלקת פה ולסת בתל השומר ונחשב תותח מבחינה מקצועית. קחי בחשבון שזה ניתוח וצריך זמן התאוששות (אני מכירה פשוט בנות שהיו בטוחות שתוך שבוע יש תוצאות. אז לא - זה לוקח זמן רב עד שהנפיחות יורדת וכו').

ביקשת לא להתייחס לזה - אבל אתייחס, את נראית מאוד צעירה וחיננית בתמונות . אני לא ממש רואה את השקיעות הדרמטית בעיניים שדיברת עליה, אבל יכולה להבין אותך אני גם מאוד פרפקציוניסטית לגבי עצמי וכל מילימטר לא במקום מפריע לי .
ובאמת אני לא מכירה מה עושים לאותה שקיעות. אני אתן לך אבל אופציה חלופית , יש היום שיטות למילוי זמני של השקעים האלה בחומצה הילארונית. יכולה להגיד לך בודאות שזה עובד, אבל לא מחזיק המון זמן. אבל לפחות תוכלי להתרשם מהתוצאה. לא בטוחה שזה יפתור את מה שמפריע לך אבל זו אופציה אחרת. במקום לשייף - למלא.
דבר אחרון - צריך להסתכל אולי על הפנים שלך כמכלול.. אני מסתכלת בפרופיל שלך ואולי דווקא שיוף או הוספת משהו בסנטר יכול לשנות את הפרופורציות גם של החלק העליון .. כנ"ל לגבי האף, יש היום הזרקות (תהליך מיידי ופשוט) גם לעיצוב האף .

ושוב - מבינה את הרצון שלך "לעבור" ולדעתי ולצערי ממה שראיתי בארץ זה לא מתקרב לידע בנישוי פנים בחו"ל.
שיהיה בהצלחה

RuthPeleg

New member
שמחה לשמוע לגבי עניין הבטיחות

אני יודעת שאני נראית צעירה ביחס לגילי ונאה יחסית, אך זה לא עניין של יופי, אלא שיזהו אותי כאישה ושאני אראה נשית בעיני עצמי...

וכל הזמן מזהים אותי כגבר, גם בלי שאני פותחת את הפה, אז אני יודעת שזה לא קשור לקול שלי, ואני יודעת שאנשים לא מזהים שאני לובשת פאה לפי זה ששואלים "איך צבעת ככה?" ושאלות בסגנון... הדברים שמגבילים אותי לעבור זה בעיקר הפנים שלי והקול שלי. על הקול שלי אני עובדת, ותהיה לי מוטיבציה לעבוד עליו יותר קשה כשיהיו לי פנים נשיות. שוב, אני לא מצפה להראות פצצה ובמילא אני מספיק יפה כמו שאני עכשיו, רק רוצה להראות נשית, כדי שיזהו אותי כמי שאני. אני גם שחקנית חובבנית, ואין לי אפשרות למצוא תפקידים כאישה כל עוד אני נראית ככה. זה לא פרפקציוניזם פרטי שלי, כי שוב זה לא עניין של יופי, אלא עניין של חוסר נראות נשית... אף אחד לא יקח אותי לתפקיד אישה כי אני לא נראית כמו אישה. נדיר שצריכים מישהו עם נראות טרנסית. הייתי ניצבת בשושנה חלוץ מרכזי ואמרתי שם שורה אחת לקראת סוף הסרט, וזה בערך המקסימום קריירה במשחק שיש למצוא עבור שחקנית טרנסית.

איפור כאמור רק נראה מלאכותי עלי בשל מבנה הפנים. הייתי יכולה בעקרון להוריד את הגבות הנוכחיות ולצייר גבות מאופרות, אבל זה לא המראה שאני רוצה ללכת עליו. אני רוצה להראות נשית טבעית בלי איפור בדיוק כמו שנשים סיסג'נדריות לא צריכות איפור כדי לעבור כנשים, הן רק משתמשות בו כדי לייפות את עצמך ולהסתיר פגמים. השקיעות היא כן קיצונית, לא רק בעומק שלה, אלא גם בזווית שלה, שהיא מאוד חדה בניגוד לשקיעות אצל נשים סיסג'נדריות.

אני בספק שגם הזרקת חומצה או שומן תעזור כי כרגע פשוט הגבות מצלות על הפנים שלי בזווית חדה מדי, וגם לא נראה לי כל כך הרעיון להזריק חומרים כאלה, בטח לא לאזור הזה. זה אולי ישמע מוזר שאין לי בעיה שיפתחו לי את הראש אבל עם חומרים שמזריקים יש לי בעיה, אבל התוצאה של הניתוח בתקווה אמורה לצאת טבעית ואחידה בעוד ההזרקות האלה זה משהו שצריך או לחדש כל הזמן או ללכת על הזרקת שומן ואז זה יוצא לא אחיד.

לגבי החלק התחתון, אני ממש לא סבורה ששינוי שלו יכול לפצות על העליון כי אחרת בחיפושים שלי באינטרנט הייתי מוצאת לפחות תמונה של אישה אחת שיש לה נראות נשית עוברת שיש לה את התופעה שיש לי בחלק העליון של הפנים, בעוד שראיתי וריאציה רבה בצורת לסת תחתונה בין נשים שונות. מה גם שהחלק התחתון של הפנים שלי מראש כבר נראה משולש ונשי למדי, אז אין הרבה מה לשפר... ואז זה יוצא ניתוח במילא, ניתוח שהורס רקמות ויוביל לצורך להרים אותן בעתיד. למה לעשות את זה באזור בו השינוי וההשפעה קטנים במקום באזור בו השינוי וההשפעה יהיו גדולים? לכן רן הציע לי ואני הסכמתי איתו שנשנה רק את המצח ולא ניגע בלסת התחתונה.

אולי את מסתכלת על תמונת הפרופיל הקטנה בה יש לי פוני שבמילא מסתיר את המצח ולא על התמונות הגדולות עם השיער הג'ינג'י בלי הפוני שחושף את המצח ששמתי ולכן את לא מבחינה בדברים האלה אצלי?

לגבי ניתוח אף, בהחלט בהחלט אני חייבת אותו כחלק מנישוי הפנים שלי. רן אמר שאני צריכה לחכות לפחות שלושה עד ארבעה חודשים אחרי ניתוח המצח כדי לעשות אותו, כי האף זה החלק הסופי שמעצבים לפי היתר וצריך זמן שדברים יתרפאו לפני שפותחים שוב פעם.

RuthPeleg

New member
לגבי פרפקציוניזם

אם זה היה פרפקציוניזם, אז לא הייתי חווה שלילות יום יומיות של הזהות שלי שפונים אלי כל הזמן כאל גבר. לא הייתי מתקשה למצוא תפקידים כאישה. לא, זה לא פרפקציוניזם. כשמסתכלים עלי רוב האנשים לא רואים אישה. זה לא רק אני בתוך הראש שלי רואה בעיה פה.

היי כתבת די ברור

לא שוללת ולא יכולה לשלול שום חוויה שלך, כי כל אחת מה שחשוב לה בגופה.
מבינה אותך לגבי הזיהוי שלך כגבר, שככה מזהים אותך. ובאמת אני רואה בחו"ל ניתוחי נישוי עם תוצאות דרמטיות, ואגב - חלקן לא - כלומר הניתוח הוא דרמטי, אבל התוצאה לו, אבל שרואים שמדובר במישהו שנולד כגבר (אם להתנסח פוליטיקלי קורקט). ויש ניתוחים מאוד מוצלחים אבל כשאני רק חושבת מה עשו שם.. (כאילו שינו חצי פנים -זה נראה קסום מצד אחד, ומצד שני מפחיד גם כספית גם ניתוחית). ולגבי לא אמרתי שאת רואה את זה בראש שלך את הבעייה..
אגב, לדעתי באמת אנשים כמוך וגם כמוני אגב, עם מבנה פנים יחסית צר ורזה.. דווקא להם פחות קל לעבור את השינוי.. דווקא נשים עגולות עם פנים עגולות - יהיה להם יותר קל כאישה.
ודבר אחרון - אין שום רע , בכלל לא , ברצון להיות יפה .
לגבי ה"לעבור" גם אני תהיתי בעבר מה קורה עם אנשים שקשה להם "לעבור". מה יש לועדה בתל השומר להציע להם .
אגב, בשורה תחתונה - מהניסיון שלו , רן יהלום חושב שהתוצאה הסופית תהיה מספקת ?

RuthPeleg

New member
רן יהלום נזהר לא להבטיח הבטחות

בביקור הראשון, הוא אמר שלא יהיה אפשר להוריד אצלי הרבה. "שינוי גדול לא יהיה". כולה מדובר בלהוריד 4-5 מילימטרים. כשיצאתי משם עם הרושם הראשוני הזה, אמרתי לעצמי אין מצב שאני עושה את הניתוח הזה. שיפתחו לי את הראש ככה וישאירו לי צלקת מאוזן לאוזן שלא אוכל להסתיר בלי פאה ושעוד אצטרך לעשות הרמות פנים מדי פעם כדי לתחזק את התוצאה? לא נראה לי.

העניין הוא, שעד אז, אני נתתי לעצמי להאמין שמה שהורמונים לא יעשו, ניתוחים ישלימו. אז פתאום הייתי בנקודה שבה הבנתי שאני לא הולכת להשיג נראות עוברת. ניסיתי לחיות עם זה בשלום. ממאי עד נובמבר, חודשים הסתגרתי בבית יותר מן הרגיל, הורדתי תמונות של עצמי, מחקתי דברים שכתבתי, ניסיתי להיעלם ולהימחק כי לא ראיתי את עצמי מממשת את עצמי. אמרתי לעצמי שאין מצב שאני עוברת את הניתוח הזה ואני צריכה להשלים עם מה שיש, אבל לא הצלחתי. ניסיתי לקוות שניתוח אף וגרוגרת יספיקו, אבל ראיתי ממה שבדקתי שזה לא יספיק. ניסיתי להגיד לעצמי שאולי אני אצא לפחות אנדרוגנית, ולנסות להסתפק בכך. כל פעם שניסיתי להגיד את הדברים האלה לעצמי רק הרגשתי יותר עצובה ומיואשת.

ואז היה את הקטע שהשוויתי בין העיניים שלי לעיניים של בת זוג שלי, וראיתי ש-4 עד 5 מילימטרים זה בדיוק ההבדל ביני לבינה. אבל אז שמתי לב שגם הזווית שונה, אבל אז חשבתי שאולי הזווית תשתנה גם כתוצאה מהשיוף.

ואז בביקור השני בדקתי את כל הדברים האלה. הוא אמר לי שהזווית אכן תשתנה כתוצאה מהשיוף, והוא דייק ואמר שלמרות שהשינוי קטן, ברמת המילימטרים, השינוי עדיין יהיה מהותי. "עד כדי כמה מהותי, אם זה יספק אותך, אני לא יכול לדעת" הוא אמר לי.

האזור הזה ביחד עם האף זה האזורים הכי בעיתיים בפנים שלי.

אכן, זה שאין לי לחיים מלאות זה בעייתי. כל פעם שעליתי משקל זה הכל הלך לי לבטן. אם הייתי יכולה לעלות משקל בצורה שתגרום לי להראות יותר נשית הייתי משחררת לעצמי לאכול ג'אנק פוד משמין, אבל בגלל שזה לא עובד עבורי, אני אוכלת רק דברים בריאים כדי להישאר רזה. גם לאמא שלי אין לחיים מלאות, כנראה שזה גנטי אצלי.

אבל ממה שראיתי, לחיים מלאות לא היו פוטרות אותי מניתוח מצח. כי אחרת הייתי מוצאת תמונה של אישה עם נראות נשית עוברת עם שקיעות עיניים זכרית (להבדיל שקיעות עיניים נקבית, שיש בה זווית יותר פתוחה בין העין לגבה) בה הלחיים היו מפצות על כך, אך לא מצאתי. זה משהו שהיה אפשר למנוע רק על ידי טיפול הורמונלי לפני תחילת ההתבגרות, שזה היה יכול להיות נחמד כי כנראה אז עדיין היה לי גם שיער היום, שעבור זה היה מספיק אם הייתי מתחילה אחרי הבגרות בגיל 18 בטיפול הורמונלי.

אבל זה מה שיש. גיליתי בגיל 32, שזה טוב מבחינה זו שאבא שלי בשלב זה יצא מהתמונה וכבר לא שם לשפוט אותי על כך, ואני סבורה שהוא לא היה מקבל אותי. גיליתי שאני אישה בדיוק בשלב בחיים שלי בו התאפשר לי להיות אני, ואולי לא במקרה זה הזמן שבו זה קרה. אני צריכה לקבל את הגוף הזה או לנסות לשנות אותו. ניסיתי לקבל אותו. לא הלך לי... ולהשיג כסף לניתוח בחו"ל זה פרויקט שיקח שנים רבות, אם אצליח בו בכלל ומאז שאני יודעת לפני 4 שנים בגיל 32, זה כבר מרגיש כמו נצח זמן שאני מנסה לסיים את המעבר שלי. לחסוך כסף לניתוחי תחזוקה עוד עשר שנים והלאה לעומת זאת כבר נראה לי יותר מציאותי.

בתאוריה יש לי תאריך ניתוח מצח בפברואר. אני סבורה שאאלץ לדחות אותו בגלל בעיות עם קופת החולים. אחרי זה אצטרך לחכות שהעסק יתרפא מספיק כדי לעשות את הניתוח אף. ואז כל תהליך הריפוי וההתאוששות, והצורה הסופית תראה רק אחרי שנה. יש לי כנראה עוד שנתיים שלוש לחכות עד שאסיים את כל הניתוחים שלי ואתאושש מהם והתוצאה הסופית תראה, ועד אז אני כבר אהיה בת 39. נכון, אני נראית צעירה וחיננית ביחס לגילי 36, אבל כמה זמן זה יחזיק? כמו שאמרת, אין שום דבר רע ברצון להיות יפה... ולא הייתי מתנגדת להיות גם יפה וגם להראות נשית, למשך כמה שנים לפחות... וככל שאני מחכה עם זה, חלון ההזדמנות שלי לחוות גם את זה וגם את זה מצטמצם.

מקווה שלא יהיו לי עיכובים נוספים ושהניתוח יתבצע בפברואר. רוב הסיכויים שיהיו לי.

RuthPeleg

New member
וזו אגב סיבה נוספת

וזו אגב סיבה נוספת למה אני אוכלת בריא. אני לא יודעת אם זה בגלל התזונה, בגלל ההורמונים, או שניהם, או פשוט מעצם זה שאני חיה יותר את מי שאני וזה מתבטא בגוף... אבל בשנתיים האחרונות ששני הדברים האלה קרו במקביל באמת ירדו לי לא מעט שנים מהפנים. אני מנסה לדבוק באכילה בריאה בתקווה לעכב את ההזדקנות שלי עד כמה שניתן ולהספיק לחוות כמה שנים של גם להראות צעירה ויפה וגם להראות כמו אישה. לאחרונה גם התרגלתי לטעמים המעודנים יותר ואני מתענגת על כל ביס, כך שאני כבר לא מרגישה פספוס או הקרבה, כמו שהתרגלתי לא להרגיש חשק מיני, ואני לא מרגישה פספוס או הקרבה. להיפך, המיניות כבר לא שולטת בי כמו פעם. אם בא לי אני יכולה להנות ממנה, אבל היא כבר לא נדחפת לי לתודעה.

למעלה