רנצ'ו פיאנו - אדריכל בחסד עליון

kovica

New member
רנצ'ו פיאנו - אדריכל בחסד עליון

רנצ'ו פיאנו האדריכל האיטלקי שלדעתי הוא יותר מלך בהנדסת אנוש מאשר אדריכלות כי המבנים שהוא מתכנן נראים כל כך מסובכים מבחינה הנדסית אבל מאד פשוטים בתפיסת החלל שהוא מנסה ליצור - תפיסה גיאומטרית ראציונאלית ופשוטה למרות כל המורכבות של הפרטים המדהימים שלו. אני פשוט מעריץ גדול שלו ואני חושב שהוא אחד מגדולי האדריכלים בני זמננו ולדעתי פשוט לא מעריכים אותו מספיק כמו את פרנק ג'רי הידוע, ליבסקינד ורם קולהאס. רנצ'ו הוא פרנק לוייד רייט של המאה ה-21 מבחינת הדקדקנות והפרטנות של הסיגנון שהוא מוביל. הוא המודרניסט החדש של המאה ה-21 הוא זה שמוביל את האדריכלות המודרנית החדשה של המאה ה-21. מבחינה זו אפשר לומר שפרנק גרי והמפלצות שלו כגון הגוגנהיים מוזיאון והיכל התרבות של דיסני בל.א הם פאסה ויסלחו לי מעריציו אני חושב שרנצ'ו עולה עליו בתבונתו. הצצה קטנה לפרוייקטים של פיאנו וישר אנו מבינים שמדובר פה במתמטיקאי הגדול של הארכיטקטורה בהוגה הסטארט אפ הארכיטקטוני בזרם האדריכלות ההיי טיקי. פרוייקטים נבחרים וידועים הרשומים על שמו של רנצ'ו ולא חסר כאלו הם מרכז פומפידו אותו תיכנן בגיל צעיר ביחד עם המהנדס ריצ'רד רוג'רס ועם פיטר רייס ז"ל - פרוייקט שנחשב לאותה תקופה פרוייקט מהפכני, המרכז לתרבות הקנקים בניו קלדוניה השוכנת באוקיינוס השקט (פרוייקט מהמם מדהים) אחד הפרוייקטים הגדולים שלו,נמל תעופה ביפן, המשרד שלו והסטודיו היושב על צלע של הר ועוד. בקיצור שני אדריכלים אותם אני מעריץ בכל ליבי והם אבי המודרניזם של המאה ה-21 מיסטר פרנק לוויד רייט (גוגנהיים, הבית על המפל ועוד) ואבי המודרניזם החדש של המאה ה-21 רנצ'ו פיאנו. http://www.renzopiano.com/ צירפתי למי שסקרן את כתובת האתר של רנצ'ו פיאנו מומלץ מאד חוויה.

uvls

New member
איזה פרץ אנרגיה

ועוד בארבע בבוקר! ישר כוח הרבה אנשים חושבים טובות על פיאנו, ולראייה, עכשיו הוא זכה בתכנון ההרחבה של ה-Whitney Museom בניו יורק, במחטף אלגנטי מתחת לאפו המורם של קולהלס. זו כבר הפעם השנייה שהוא עושה את זה להולנדי - רוטציה דומה התרחשה במוזיאון לאמנות בלוס אנג'לס. הנה הלינק. שבוע טוב

kovica

New member
פרץ אנרגיה אני רגיל לעבוד בלילות

פשוט הרגשתי חייב כי אני פשוט מעריץ את רנצ'ו תודה על הלינק שצירפת בכל אופן לא משנה לי שרנצ'ו גנב לקולאהס את העבודה בויטני מוזיאון בכל מקרה הוא וקולאהס הם האדריכלים החביבים עלי ביותר, שניהם מייצגים את הזרם המודרניסטי החדש ודרך אגב על קולאהס עשיתי מחקר מקיף לפני שנתיים וחצי כשהגשתי סמינר בלימודים שלי לתואר ערכתי עליו מחקר מעמיק היתה לי אפשרות גם לערוך מחקר על פיאנו אבל סטודנטיות זריזות גנבו לי את הרעיון ונאלצתי להסתפק בקולאהס. אבל אין ספק שכיום לדעתי רנצ'ו הוא המוביל את האסכולה.

למעלה