רסיסים / סיפור

מורן א

New member
רסיסים / סיפור

קולות נשימותיי הכבדות נשמעים באוזניי, אני מרגישה מחנק, רגליי בקושי נושאות את משקל גופי ואני ממשיכה לרוץ. עיני אינן רואות את הדרך מבעד למסך הערפל המכסה אותן, טעם הדמעות מלוח, אני רוצה לעצור ולו לשהייה חטופה אחת, אך איני עושה זאת ומרגישה שאם אעצור הכל יעלם בבת אחת ואמצא עצמי בריק מוחלט. אני ממשיכה, גופי צועק לי לעצור, ראותי אינן עומדות במעמסה, אבל אני ממשיכה. אנשים בוודאי מסתכלים, חושבים לאן היא רצה כך, חצי עירומה ביום חורפי שכזה, אולם איני מרגישה קור. אני נשרפת מבפנים. חם לי בגוף, בלב, חם ואני רצה, רצה אל הלא נודע. צפירת מכונית גורמת לי להבין שהמשכתי לרוץ גם כשהיה אור אדום. לא אכפת לי, רק להמשיך שלא יגמר, שלא יגמר, ממשיכה למלמל לעצמי, בלי סוף. כבר די רחוקה מהבית, עייפה מהמסע אליו נכנסתי ולפתע מישהו אוחז בי, עוצר אותי. ''את בסדר? אולי תנוחי? לא קר לך?'' ואני נשברת. נופלת על המדרכה. ידיו החסונות של האיש מנסות לאחוז בי, להרים אותי מהרסיסים ואני שומעת קולות עמומים של אנשים המתקבצים סביבי, ''היא בסדר? היא בסדר? שמישהו יביא לה משהו לשתות, משהו ללבוש. בוא, תושיב אותה פה, מה קרה?'', אנשים טובים אני חושבת לעצמי, לעולם לא יבינו איך לבי נשבר, איך התרסקתי, ואיך הם בעצירתם אותי חתמו את הפרק הזה בחיי שנקרא גל. *** ''גל, את יכולה לדבר?'' ''לא... לא עכשיו... אני לא יכולה''. ''לא יכולה או לא רוצה?'' ''שרוני, לא עכשיו''. ''תתקשרי אלי?'' ''לא יודעת מתי אוכל, ביי חמודה''. דקות של ייאוש. אני מביטה בטלפון, מרימה את השפופרת, שומעת את צליל החיוג, צליל ארוך ומונוטוני, בניגוד למערכת היחסים שלי עם גל. אני מסתובבת כמו סביבון בבית, חסרת מנוחה, מסדרת את הבית, מנסה לקרוא ספר, שוטפת כלים, שוב חוזרת לספר ובכל פעם מגניבה מבט לעבר הטלפון. חושבת מתי תתקשר, האם תתקשר. קול פנימי אומר לי שאולי לא תתקשר היום. מתוך חוסר השקט אני מחליטה לשלוח לה הודעות בסלולרי. 'אני רוצה אותך, רוצה לשמוע את קולך, לא יכולה בלעדייך, אני נשמ', נגמר המקום ואני ממשיכה. 'נשמעת נואשת? אני אוהבת אותך, בבקשה תתקש', שוב נגמר, הודעה אחרונה, 'תתקשרי'. מביטה בצג המכשיר, מחכה לשמוע את הקול המוכר המורה על הודעה חדשה שהתקבלה, אך כלום, המכשיר נותר יתום, מרגישה יתמות, פתאום לבד. צליל הטלפון מקפיץ אותי ואני מזנקת. ''הלו?'' ''שרוני, אין לי הרבה זמן, אני בשירותים''. ''מה קרה? הוא גילה?'' ''שרוני, אני אוהבת אותך, אך לא נוכל להיות יותר בקשר''. ''גל, בבקשה, אעשה הכל, רק, רק אל תלכי, עדיין לא''. ''שרוני, זה לא יכול להמשך כך יותר. אהובה, את יודעת איך אני מרגישה, אבל הוא מאיים בגירושין, לקחת את הילדים ולספר למשפחה. אני לא מוכנה לעבור את זה''. ''אל תעזבי אותי''. ''את ידעת שאנחנו על זמן שאול''. ''גל?'', הדמעות החלו להציף את עיני ולא האמנתי שהיא משחררת את אחיזתנו. ''שרוני, תבטיחי לי''. ''מבטיחה''. ''את זוכרת מה אמרנו, נכון? אל תבכי, חמודה, אני אוהבת אותך''. ''איך את יכולה לאהוב כך?'', מושכת באפי, המילים בקושי יוצאות, ''איך את יכולה, כך מרחוק ועדיין להישאר איתו?'' ''אני מצטערת, חייבת ללכת. אל תתקשרי יותר''. *** ''שרוני, אני מרגישה שאני יכולה לספר לך הכל''. ''את יכולה לספר כל מה שתרגישי נוח''. ''אני אוהבת שאת כזאת''. ''איך כזאת?'' ''לא יודעת להסביר, פשוט כזאת, כמו שאת''. שתיקה. ''אני אוהבת לשתוק איתך'', היא חתכה את השקט. ''אני מסמיקה''. ''חבל שלא יכולה לראות''. ''בואי ניפגש''. ''שרוני, מספיק לי מה שאני מרגישה, אני לא בטוחה שאוכל גם לפגוש בך''. ''למה? את לא בטוחה במה שבלב?'' ''שרוני, אהובה רחוקה, אהבתי אלייך כל-כך טהורה, כל-כך שלמה. איפה היית כל חיי? אל תשכחי שיש לי בעל וילדים, משפחה, ואני לא בטוחה שאני רוצה לבגוד בהם ולסכן את מה שיש לי''. ''אני מבינה''. ''שרוני, אני לא חושבת שאפשר להבין, אני בקושי מבינה איך נכנסת לחיי, ללבי, לעומק נשמתי. וכל שאני מאז שהכרנו זה את זו. אני חושבת עלייך בכל רגע מהיממה, זה בלתי נתפס''. ''גל, אני רוצה אותך'', לחשתי אל השפופרת. ''שרוני, גם אני'', לחשה. הרגשתי את לחישתה נכנסת לגופי וגורמת לי צמרמורת וחמימות התפשטה בי. כל שרציתי זה אותה. ''שרוני'', לחשה, ''אני רוצה לגעת בך, אני... אני חייבת לסגור'', לחישתה התחלפה באחת ברסיסי בהלה. כמעט כל שיחה שלנו נגמרת כך. שומעים את הבעל ברקע, אחד הילדים רוצה תשומת לב ואני מרגישה כנבגדת, כבוגדת, כאישה שנייה של אישה שרוצה אותי ולא. ניגשתי למחשב מתוך רצון להעביר את מחשבותיי לנושא אחר. לא הייתי מופתעת ששלחה מייל וכל-כך התענגתי על מילותיו. היא שלחה שיר, 'אהובתי קסמך ירד עלי כפתיתיי שלג רכים בערב בהיר של סוף נובמבר. אהבתך המחבקת עטפה אותי כאלפי צעיפים מתעופפים המכסים את חבלי לידתנו ומגלים את רכות הנגיעות של נשמותינו המכונפות הנאחזות זו בזו נאנקות עוד ומרפות לא עוד. אהובה שלי, הייתי חייבת ללכת. חושבת עלייך'. חייכתי, קראתי שוב ושוב את מילותיה וידעתי אושר מהו. לא ידעתי אם יהיה לקשר עתיד אבל לרגע לא היה לי אכפת.

מורן א

New member
המשך

''חשבת פעם על האפשרות להיות עם אישה?'' ''זו פנטזיה''. ''פנטזיה שהיית רוצה לממש?'' ''לא חשבתי על זה''. ''מה את מרגישה? מה נכון לך לעשות? מה גל רוצה?'' ''גל לא מאמינה לרגשותיה, גל מפחדת''. ''את בורחת''. ''אני נשואה באושר כבר עשר שנים. יש לי שני בנים מדהימים שהם האור של חיי. את תראי כשתהיי אמא. אמהות היא חוויה בפני עצמה. ירון הוא איש מקסים. יש לנו זוגיות טובה והרבה פרגון''. ''אבל...'' ''אבל לראשונה בחיי אני מוצאת את עצמי לא מפסיקה לחשוב עלייך. אני רוצה לאהוב אישה, לאהוב אותך. זה נשמע הגיוני?'' ''לי זה מאוד הגיוני. אני רציתי רק נשים, מאז ומתמיד. כך שאיני אובייקטיבית ובוודאי איני יודעת איך את מרגישה''. ''בילדות שלי המילה לסבית לא הוזכרה מעולם ובספק אם אנשים היו מודעים למשמעות שלה. אני לא חשבתי שיש בי את היכולת לאהוב אישה, לאהוב אותך כך, לרצות כך שתהיי שלי''. ''אני שלך''. ''הלוואי. קראת את הספר שהבאתי לך ליום ההולדת?'' ''עדיין לא את כולו''. ''תקראי את השיר 'לרדת לעלות'. שוב אני מרגישה שאין לנו מספיק זמן. ירון מיד יכנס וישאל עם מי אני מדברת, אתבלבל ולא אוכל לומר חברה. אני גרועה בשקרים, אז כדאי שנסיים. שרוני, את גורמת לי לחשוב, לחפש, לשאול את עצמי שאלות שפחדתי מהן. אני שמחה שמצאתי אותך. לילה טוב אהובה''. זכרתי את הספר שקיבלתי ליום ההולדת. ספר שירים 'אדמלה' של דוד אבידן. לא הבנתי מדוע אישה שאיני מכירה הביאה לי ספר שירים, איך ידעה שאני אוהבת שירה? מדוע דווקא דוד אבידן? רפרפתי בו והנחתי בספריה. אחרי שהתחלנו לדבר, נזכרתי בספר, הוצאתי אותו מהספרייה. חיבקתי אותו כאילו היה היא והתחלתי לקרוא בו, מחפשת אותה בין השורות. עכשיו הוצאתי אותו ממקומו וחיפשתי אחר השיר 'לרדת לעלות'. בעמוד מאה שבעים וארבע מצאתי אותו. קראתי וידעתי מדוע ביקשה ממני לקרוא, 'ואחר-כך לגעת בדבר עצמו, אלא לגעת בעצמנו. ואחר-כך לא לסלוח לעצמנו על ההחטאה'. *** ''גל?'' ''כן?'' ''זאת שרון. אני מצטערת שמתקשרת, פתאום רציתי לשמוע את קולך''. ''אני... אני לא יכולה לדבר''. ''אני מצטערת, לא אתקשר שוב'', נסוגתי במהירות. ''אני יכולה לחזור אלייך?'' ''אחכה''. קולה היה שונה. קודם הרגשנו האחת את השנייה באמצעות המחשב בלבד. הקשר בינינו צמח וגדל רק באמצעות המילים והכתובות ופתאום היה לי חשוב לשמוע את קולה. נזכרתי והצטערתי שבמסיבת יום ההולדת לא היה לנו יותר זמן. הילה ביקשה להביא חברה שהתארחה אצלה ולי לא היה אכפת, עוד אחת, פחות אחת, מה זה כבר משנה, העיקר היא החגיגה. מבט חטוף אחד נתתי בה, קטנה, עדינה, מבטה הסקרני לא תאם את חיצוניותה. נזכרתי בתחושה כשישבה לידי בחוץ על הכורסה. מי שיער כמה חשובה תהיה עבורי ברבות הזמן. צלצול הטלפון הקפיץ אותי ממחשבותיי. ''שרון?'' ''גל'', קולי התרכך לשמע קולה. ''לא הייתי בטוחה שאני רוצה שנדבר. לא ידעתי איך ישמע קולך ולפתע התקשרת ונשמעת כמו מלאך''. ''את משוחדת''. ''את באמת מלאך''. ''אז זה בסדר שהתקשרתי?'' ''זה לא בדיוק זמן נוח. נדב, הבן הקטן שלי, חולה''. ''יש לך ילדים?'', שאלתי למרות שידעתי. ''שניים. נדב בן שלוש וחצי ואורן בן חמש. איזה כיף לשמוע את הקול שלך''. ''את יכולה תמיד להתקשר''. ''עכשיו אחרי ששמעתי אותך, אני לא חושבת שאוכל אחרת''. ''אנחנו בקושי מכירות, אבל זה מרגיש הרבה מעבר לכך''. ''אני יודעת''. *** ''הילה, מי זאת החברה שהבאת ליום ההולדת שלי?'' ''לא אהבת אותה, נכון? היא שקטה כזאת. שאלתי אותך לפני שבאנו אם אוכל להביא אותה. למה לא אמרת לי את האמת?'' ''הילה, תנשמי. אין לי בעיה שהבאת אותה, רק רציתי לדעת מי זאת''. ''את זוכרת את גלית, החברה שהייתה לי בצבא, זאת שהייתה איתי בחדר?'' ''כן''. ''זאת היא. נשארנו בקשר כל השנים והיא הייתה אצלי כמה ימים במקביל להשתלמות מקצועית שעשתה. לא רציתי להשאיר אותה לבד וכמובן שלא הייתי מפסידה את יום ההולדת שלך, אז הבאתי אותה. תהרגי אותי אם הבנתי מדוע התעקשה לקנות לך מתנה, ועוד ספר שירים''. ''אני דווקא אוהבת שירה''. ''באמת? ואהבת את הספר שהבאתי לך?'' ''מאוד אהבתי, את יודעת שאני אוהבת את יהודית קציר וזה בכלל לא קשור. ספרי לי עליה''. ''למה? את יודעת שהיא נשואה''. ''משהו במבט שלה מצא חן בעיני''. ''שרון, היא נשואה עם ילדים''. ''הילה, אני רק רוצה להכיר אותה''. ''להכיר במובן של חטיפה וחתונה בקפריסין? או להכיר במובן של לספק את יצר הסקרנות של שרון גולן?'' ''את חושבת שתכעס אם תתני לי את הטלפון שלה?'' ''שרוני, למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?'' ''טוב, תני לי את המייל שלה והיא תחליט אם לתת לי את המספר שלה''. ''ואל תגידי שלא אמרתי''. ''פולניה אחת''. ''פולניה, פולניה, אבל צודקת''. *** יום הולדת שלושים. הוא הגיע כל-כך מהר. לא צפיתי ששליש מחיי יעבור כאילו בהינף יד. התחיל החשבון נפש עם עצמי, מה הספקתי ומה עדיין לא, היכן אני ממוקמת ביחס לשאר. משפחה, חברים, הישגים, לימודים, רצונות, שאיפות, אהבות, אכזבות. במקום טוב באמצע. אחרי לירון עורכת הדין המצליחה עם בעל, ילד, כלב וגינה ולפני חן שגרה עם ההורים ומחפשת את עצמה. אחרי שירה שלומדת משחק בניו-יורק ולפני סתו שמתעקשת להישאר בנישואים שאינה מאושרת בהם. אמנם אין לי עדיין אהבה, אבל כולם יודעים שאני אוהבת נשים, ואין לי בית, אבל כבר לא גרה עם ההורים, ועוד לא הגשמתי את כל חלומותיי, אבל אני עדיין רק בת שלושים. צלצול הטלפון העיר אותי ממחשבותיי. ''מתי באים?'', זאת הייתה הילה שהזכירה לי את מסיבת יום ההולדת. ''בתשע ולא לשכוח יין''. ''מזל טוב כבר אמרתי?'' ''לא''. ''מזל טוב ממני ומגלית. נתראה בתשע''. ''גלית?'' ''את זוכרת שאני מביאה חברה לא?'' ''כן, כן, כמעט שכחתי. תמסרי לה תודה''. ההכנות למסיבה לא ערכו זמן רב. בעיקר ארגנתי את הבית ואת החבר'ה שכל אחד ואחת יביאו משהו ואני הכנתי את העוגה. הכל היה מסודר. בשעה תשע ורבע החלו להגיע האנשים מצוידים במיטב המטעמים, המשקאות וכמובן מתנות. הרוב היו ספרים, כך הבנתי לפי העטיפה. הייתי מאושרת, סוף סוף הבינו שספרים הם המתנה הטובה ביותר שאוכל לקבל. אחרי זמן מה הבית קיבל חיים משל עצמו והרשתי לעצמי להתגנב לחדרי ולהציץ במתנות. פתחתי כמה מתנות ספרים שסיקרנו אותי. 'הנה אני מתחילה' של קציר מהילה, 'פרא אציל' של בוסי מחן, 'הר אדוני' של דה-לוקה מיריב, 'אדמלה' של אבידן מגל. גל? מי זה גל? הפכתי את הפתק משני צדדיו וכל שהיה כתוב, לשרון מגל. התפלאתי. קול קורא בשמי נשמע מהמטבח ויצאתי שוב אל המסיבה. הילה שאלה היכן אני מחביאה את הסכו''ם ונזכרתי ששכחתי להוציא מהמדיח. אחרי כמה שעות נשארנו רק החברות הטובות. מאושרות, שתויות ומלאות עד כדי פיצוץ נפלנו בסלון, מחליפות חוויות. התחלתי לארגן את הכלים ויצאתי עם הזבל. היה לילה יפה. ירח מלא, הרבה אור וכוכבים. לפתע שמעתי קול זר - ''אפשר?''. סובבתי ראשי וראיתי דמות קטנה ולא מוכרת. עכשיו כשראיתי אותה נזכרתי שהבחנתי בה קודם בבית ולא זיהיתי אותה, אך לא ייחסתי לכך חשיבות כיוון שחשבתי שאולי היא בת זוג של אחד מהחבר'ה. ''בוודאי'', פיניתי לה מקום לידי, בכורסה הישנה שנחה בחצר. ''אני לא חושבת שהכרנו, אני גלית, חברה של הילה''. נזכרתי. ''אבל את יכולה לקרוא לי גל''.

femfatal

New member
אהבתי אתה רעיון של רסיסי הזכרונות

משאיר בדיוק את המרווח הנכון לכניסת דימיון.

מורן...../images/Emo34.gif

אני אוהבת את הכתיבה שלך.. רק רציתי לציין
ו.. לפי דעתי הסיפור מקסים... יש לך כישרון.. תנצלי אותו כמה שיותר..

למעלה