רספרידל כן או לא

gtbarnet

New member
ריספרדל

גם לבני נתנו ריספרדל בגיל 8 , בימקום ו\או בנוסף לרטלין שקיבל מגיל 7 הריספרדל הפך אותו ל"זומבי " טוטלי , מנותק מהמציות ורועד עם עינים זגוגיות .. זה היה מפחיד! שום מינון לא התאים והפסקתי את התרופה ועזבתי את הפסיכיאטרית , כי התעקשה להמשיך את הטיפול רטלין ס.ר. עוזר לנו , ובזמן אחרון הורדנו את המינון קצת וזה יותר טוב

שמעון36

New member
רספרידל כן או לא

שלום לכולם! אבקש את חוות דעתכם ומנסיונכם לגבי השימוש בתרופה לתינוקות אוטיסטים בני פחות משלוש.

אוריכאן

New member
השאלה היא למה?

מה מצבו של הילד? האם מסוכן לעצמו? היפראקטיבי בצורה יוצאת דופן? אני לא מאמין בכן ולאים הכל תלוי במצב הילד, אפשר לתת תרופה לזמן מוקצב בכדי ללמד אותו משהו חדש ומיד בסיומו להפסיק. העניין הוא שעד כמה שאני יודע, (ותקנו אותי אם אני טועה), לרספידל צריך לעלות מינון מדי תקופה בגלל שהגוף מתרגל לתרופה וכמות קודמת מפסיקה להיות אפקטיבית, (ושוב תקנו אותי אם אני טועה)

שמעון36

New member
רספרידל

הילד היפראקטיבי ורץ כל היום מלווה בגרייה עצמית תנועות ידיים וריצה במעגלים . נכון לאחר שרואים שהתרופה יעילה יש צורך לעלות את המינון כםי שציינת

לא כל ילד היפר שרץ צריך ריספרידאל

שלום לך שמעון, לפני כשנה הייתי אצל פסיכיאטרית בעל שם כדי להתייעץ איתה לגבי הקשיים של בני, אשר אהב מאד לרוץ ולהסתובב סביב עצמו- וכמובן שהיא המליצה על ריספרידאל. היות והיא לא היתה מוכנה כלל לערוך מעקב טיפולי אחריו ואחרי ההשפעה התרופתית- אלא הסתפקה בהמלצה כללית (בלי שום פירוט לגבי מינון למשל), עשיתי שרשור של שאלה לגבי התרופה ולא השתכנעתי כלל. גם המחקרים הקליניים על התרופה, בהקשר האוטיסטי, דלים למדי, עוסקים בעיקר בהתנהגות תוקפנית ואובססיבית, אך התרופה נחשבת ליעילה למדי במיתון הבעייה של ההיפריות. הבעייה העיקרית של הילדים המתרוצצים היא הצורך בוויסות תחושתי. הריצה במעגלים ונפנוף הידיים קשור קשר הדוק לנושא החיפוש אחרי גירוי וסטיבולרי. לצערי לא הצלחתי למשוך לפורום זה, אחת משתי מרפאות בעיסוק, העוסקות הרבה בנושא זה- אך תהיה הרצאה בכנס הקרוב בנושא דומה. אם תמצא בעלת מקצוע טובה, שתעזור לך להכין עבורו דיאטה סנסורית מקצועית, תגלה שכאשר הוא מקבל בצורה מבוקרת את הגירויים הוסטיבולריים, הוא פנוי יותר ללמידה ועשייה. זהו תהליך שלוקח זמן- אך יש לו תוצאות ברוכות, ללא תופעות לוואי. אני מאמינה מאד מנסיוני- גם בשילוב שיטות, אצלנו זה שילוב של ABA+אמנה+ הומיאופטיה= הצלחה. מקווה שתחשוב שוב על הנושא. בברכה,תלמה.

אוריכאן

New member
אני מסכים עם תלמה

התערבות תרופתית צריכה להיות המוצא האחרון מה גם שזהו לא פתרון אמיתי. גם אם התרופות ירגיעו את הילד הם יכולות להביא אותו למצב אפאטי שבו הוא יהיה יותר רגוע אבל יותר מנותק. אני מבין לליבך, אולי אתה חושב שיותר גרוע מזה לא יכול להיות אבל יש דרכים נוספות ויעילות יותר לטיפול בהיפראקטיביות. כדאי לבדוק דייטות סנסוריות כמו שהציע תלמה וגם ניתן לבדוק ולשפר את התזונה של הילד. כמה סוכרים וקפאין (שוקולד וקולה) הוא צורך? כדאי לבדוק אולי הוא היפראקטיבי קצת יותר אחרי ממתק?! אל תמהר עם רספירידאל יש כל כך הרבה דרכים נוספות...

nnnew in town

New member
אח שלי מקבל ריספרדל...

הוא אמנם "קצת" יותר מבוגר מהגיל שציינת, (21) אבל הוא משתמש בריספרדל. קראתי כאן שישנה תרופה חלופית לריספרדל עם אותן ההשפעות ללא תופעות הלואי, אך היא עולה הון תועפות. אבל בכל זאת אני ממליץ (באופן לא מקצועי כמובן) להשתמש תריספרדל כמה שפחות מכיוון שתופעות הלוואי לא נעימות... אני אנצל את ההזדמנות לספר לכם, שאחי דווקא מתחיל להתאושש מהתופעות הללו! הוא החל לרדת במשקל! סוף סוף! (עדין יש לו כרס עצומה, אבל בשבילי זה טוב לדעת שהוא הפסיק להשמין לפחות...) נראה לי שזה נובע מזה שאנחנו מורידים את המינון בהדרגה.

nnnew in town

New member
אח שלי מקבל ריספרדל...

הוא אמנם "קצת" יותר מבוגר מהגיל שציינת, (21) אבל הוא משתמש בריספרדל. קראתי כאן שישנה תרופה חלופית לריספרדל עם אותן ההשפעות ללא תופעות הלואי, אך היא עולה הון תועפות. אבל בכל זאת אני ממליץ (באופן לא מקצועי כמובן) להשתמש תריספרדל כמה שפחות מכיוון שתופעות הלוואי לא נעימות... אני אנצל את ההזדמנות לספר לכם, שאחי דווקא מתחיל להתאושש מהתופעות הללו! הוא החל לרדת במשקל! סוף סוף! (עדין יש לו כרס עצומה, אבל בשבילי זה טוב לדעת שהוא הפסיק להשמין לפחות...) נראה לי שזה נובע מזה שאנחנו מורידים את המינון בהדרגה.

למעלה