רעבה לקראת הצהריים

רעבה לקראת הצהריים

יש גזר ותפוא מבחינת טריים ויש קטניות ויבשים כל מיני.
מה אפשר לעשות עם המעט שיש? מזין וטעים כאחד?
 

ladybug6

New member
אפשר להכין תבשיל של קטניות

עם קוביות גזר ותפו"א ברוטב עגבניות.
אפשר להכין את תפוחי האדמה אפויים בתנור, מהגזר לעשות סלט מגורר, ובנפרד להכין אורז ותבשיל עדשים.
אפשר להכין סלט עדשים עם קוביות גזר צלוי, ופירה תפו"א עם בצל מטוגן.
 
בנוסף ניתן

להכין פירה תפוחי אדמה או משולב עם גזר
להקפיץ אצבעות גזר ולתבל ולהניח ליד
מעדשים או מאש אם יש לך שאלה הקטניות החידות שבעיני ניתן לבשל ללא השריה מוקדמת- להכין רוטב סמיך עם בצל מטוגן ותיבול ראוי.
 
מעדכנת

הכנתי תבשיל תפוחי אדמה, גזר וחומוס ברוטב מתקתק ממתכון של אורי שביט.
שמתי הכל בסיר לחץ ותוך כשעה היה מוכן.
החומוס בושל והוקפא מזמן.
&nbsp
הכנתי פסטה בלי כלום ופסטה עם ברוקולי ושמן זית ושום מהאתר של אנונימוס.
&nbsp
אבל מה שאכלתי באמת היו שתי קובות מטוגנות שהבנזוג הביא מנסיעותיו בחוץ...
 
שהבנזוג היה בחוץ ורכש אוכל מטוגן בשמן עמוק

במאפיה והביא קובות ממולאות בפטריות וזה היה מה שבאמת אכלתי באותו צהריים של רעב.
מקווה שעכשיו זה ברור :)
 

ella100

New member
אם את בענין קובות

הבאתי לא מזמן את הלינק הזה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390071,00.html
קובה שהבצק שלה זה אורז מלא.מלוי כרצונך.
אני חושבת שהרעיון הוא ממש נכס,ואפשר לנסות
עוד סוגי בצק,אולי פולנטה(תירס),פיורה תפוחי אדמה.
או שילוב בניהם.
הדגש הוא שזה ממש קלי קלות.הייתי מאד מופתעת בזמן הכנה.
&nbsp
אני מאד אוהבת את השימוש בסיר לחץ.
כשתחליטי לבשל כרובית (בינונית) בשלמותה,בסיר לחץ-תשאלי אותי איך מומלץ לעשות את זה.
 

ella100

New member
בבקשה:את בוחרת כרובית יפה שמתאימה להכנס כולה,בשלמותה

לסיר הלחץ שלך.
לפני הבישול: אני משרה את הכרובית במי מלח.הופכת מדי פעם
כדי שההשריה תהיה אחידה.
מוציאה ממי ההשריה,שוטפת הכרובית במי ברז (מהמלח),
שמה בסיר הלחץ,מוסיפה מעט מים.סוגרת את הסיר.
מרגע הנמכת הלהבה מספיקות 8-10 דקות בישול.תלוי בסיר לחץ שלך.
הכרובית נשארת שלמה.ניתן לפרוס לפרוסות ולטגן אותן כ"שניצל"
או
לתנור עם תבלינים ושמן זית להשחמה.
או
ניתן להוסיף (כקוביות) לתערובת להכנת קציצות.
&nbsp
וכו' וכו'
 
למעלה