רעב לילי

רחלי 1235

New member
רעב לילי

משורוולת כבר בערך חצי שנה .. רעבה בעיקר בלילה כל כך מפחדת מהנשנושים של השעות האלו.. מה אתם מציעים לי לאכול בלילה? (חוץ מירקות) ועכשיו חורף אשמח גם להצעות של מאכלים לא קרים :)
תודה רבה ;)

ליבי3617

New member
אפשר מרק

שקצת יחמם אותך וייצור הרגשה של שובע.
אפשר גם תה.
אני בדרך כלל לוקחת לי 2 פתית עם קוטג'.

רחלי 1235

New member
תודה ליבי :)

אני רוצה גם להתייעץ איתכם בעניין הכמויות, זה הגיוני שאני יכולה עכשיו לאכול בארוחת בוקר 5 כפות ברפלקס וכוס חלב (כוס קטנה של פלסטיק)? אני בסך הכל חצי שנה מהניתוח... אני ממש מפחדת איך שהכמויות עלו.. במיוחד בלילה אני מרגישה שאני יכולה לאכול בלי הפסקה.

ליבי3617

New member
כמויות בסדר גמור

את חצי שנה מהניתוח ולכן 5 כפות ברנפלקס זה בסדר גמור לשלב שלך.
את לא אמורה לאכול כמו משורוולת טריה לנצח

בלילה זה בעיקר משיעמום ואולי גם מעייפות.
אני סיגלתי לעצמי הרגל לשתות הרבה, גם תה שמחמם את הקיבה ונותן הרגשת שובע. ואם אני עדיין רעבה - שניים או שלושה פתית עם קוטג'.

רחלי 1235

New member
נשנושים

תודה ליבי :)
אני רוצה לשאול אם בלילה גם כשאני לא רעבה אם מותר לי ״לנשנש״ משהו ? אם כן אז מה מותר?

ליבי3617

New member
למה לנשנש אם את לא רעבה?

בשאלה יש כבר את התשובה
אם את לא רעבה, אוכל הוא לא הפיתרון.

נשנושים

צריכים לצאת מהלקסיקון שלנו.

הם סיבה עיקרית למה היינו צריכים את הניתוח מלכתחילה, צורת האכילה הלא נכונה שהובילו אותנו להשמין.

רחלי 1235

New member
היי

היי לא הבנתם אותי , אני התכוונתי בעניין ה״נשנושים״של יותר בכיוון הרחבת הקיבה .. וממש לא ל״נשנושים ״ הרעים שהיו הורסים לנו.. לדוגמא לא מזמן , הציעו לי מתכון לכרובית ממש טעימה וכלום קלוריות.. העניין שאני לא כל כך נשבעת ממנה (בערך חצי כרובית קטנה) וכאן אני כבר נורא מפחדת שהקיבה תתרחב לי.. מה אתם מציעים לי לעשות ?

אני התחלתי השבוע לאכול כרובית

ולא מסוגלת יותר משני פרחים קטנים. אבל אני רק חודש אחרי הניתוח.

לדעתי האישית בלבד (אין לי שום ידע מקצועי), שום דבר לא ירחיב את הקיבה אם לא אוכלים יותר מידי ממנו או אם הוא לא מסוג אוכל שמנפח את הקיבה כמו למשל שתיה מוגזת.

הדיאטנית הבריאטרית של בית החולים אמרה שמותר

הייתי אצלה ביום ראשון.

וכרובית/כרוב מעולם לא עשו לי גזים, אז לא חושבת שיש בעיה עם זה.

ליבי3617

New member
אין כאן עניין של הרחבת הקיבה

אני חושבת שכרובית היא רכה וכל עוד את אוכלת ממנה במנה סבירה היא לא תרחיב לך את הקיבה.
גם עניין הגזים יכול להיות נידון לפי כל אחד אישית. כרובית לא עושה לי כלום, כרוב לבן עושה לי כאבי בטן, כרוב אדום טוב לי (סתם דוגמא)

אני הולכת למשהו אחר שכתבת: האם מותר לי לנשנש גם כשאני לא רעבה.
ואני שואלת: אם לא רעבים, למה לאכול מלכתחילה?

רחלי 1235

New member
היי

היי ליבי התכוונתי לנשנושים שכמו בעבר היינו מפצחים גרעינים גם כשלא היינו רעבים.. ואני שואלת אם יש גם כאן משהו כמו גרעינים .. אז הפעם משהו אחר שיהיו כמעט חסרי קלוריות ונהנה עם כולם .

ליבי3617

New member
היי רחלי

אם את מתכוונת למנה אחרונה בארוחה, קחי פירות חתוכים.
אני אישית אם יש גרעינים על השולחן ואני לא רעבה, אני שותה. תה חם או משהו אחר.. העיקר להעסיק את הפה ולא לנשנש סתם.

משתפת בעצות שקיבלתי

מהדיאטנית הבריאטרית.
בחזרה לשגרה חזרתי גם לעבודה לילית מול המחשב ואיתה הרצון ל"משהו" מאוחר בלילה.
העצות הן ראשית לקחת את המשהו בצלוחית קטנה עם כמות מדודה ליד המחשב.
המשהו יכול להיות גרגרי חומוס מבושלים, אדממה, 6-7 אגוזים או שקדים וכמובן עדיף על הכל ירקות חתוכים.

למעלה