רעידות בריצת המראה

david m

New member
רעידות בריצת המראה

שלום , אני חניך בהרצליה , מתרגל בסולו. לאחרונה כמעט בכל מטוס מסוג 152 שתירגלתי. ישנם רעידות חזקות של כל המטוס בשלב ריצת ההמראה , וגם לאחר נחיתה . אומנם משיכת ההגה לאחור פותרת בדר"כ את הבעיה, אך הדבר עדיין די מטריד. שאלותי: האם הרעידות הם מצב טבעי ? האם הדבר נובע מגיל/תחזוקה של המטוס ? באם הדבר נובע ממצב הגה הגובה , מהם הסיבות הפיזיקליות לכך ? אודה לתשובות המומחים (ויש הרבה לשמחתי בפורום) בברכה , דוד

רן בג

New member
רעידות בהמראה ונחיתה

תבדוק את משכך הגלגל הקדמי..האינדקציה של הפחתת הרעידות כתוצאה ממשיכת "ההגה" אחורנית (הורדת העומס מגלגל האף) מצביעה על אפשרות זאת.

שאלה לרן בג../images/Emo52.gif

אני תמה איך הצלחת לסכם בתקציר של שורה וחצי את מה שמיקי גולן כתב? ועוד 5 שעות לפניו???????????? מה הטריק?

מצחיק נורא

אני מקווה שהשואל המקורי יסביר לך. ואם לא, כנראה שבגילך כבר לא תבין אף פעם.

שימי שימי

לגלגל האף יש משכך שמן שקוראים לו "שימי". אם חסר שמן, מורגשות הרעידות האלו. זה גם יכול להיות פנצ´ר או חוסר אויר מהותי. משיכת ההגה - המשקל על גלגל האף יורד (תחשוב רוטציה בהמראה) והבעיה פוחתת או נעלמת. תצעק על בית הספר שהשימי לא תקין ונא לדאוג לזה. זה בדרך כלל לא בעיה רצינית - גורם בלאי מוגבר לכל המערכת ולא לתאונה (פרט למצב קיצוני מאד). בבד"ח אפשר להרים את המטוס בכח בפרופ ולהפיל אותו מגובה 10 ס"מ. אם אין שיכוך טוב ומייד עצירת התנועה - אזי השימי לא תקין. דרך אגב, זה מופיע לזכרוני בחומר התאורטי וגם באיזה שאלה בבחינות.

דוד, אז איזה הסבר היה דרוש?

אני נתתי הסבר הרבה יותר מפורט מרן בג, כי לאחר קריאה חשבתי שההסבר שלו, שכמובן מדויק, לא יבהיר את הנקודות שחניך זקוק להן. אני מעונין לדעת, בפרט לאור תגובת יואל שרשיר, אם טרחתי לחינם, או שההסבר שלי באמת עזר לך?

david m

New member
מהסוף ../images/Emo127.gif

מיקי שלום , אתחיל דווקא מהסוף , בהחלט לא טרחת לחינם , ותשובותיך מפורטות ומדויקות. אני קראתי את 2 התשובות ברצף , אני מניח שאם הייתי קורא את התשובה של רן בלבד , הייתי הולך לקרוא קצת על המשכך , או שואל את המדריך , או אם הייתי מעז - מבקש הבהרות נוספות כאן בפורום. בפורום זה ישנה דומיננטיות של אנשים בעלי ניסיון רב ומעט של חניכים , אני מניח שהיחס הזה נכון רק לגבי אותם אנשים שמגיבים באופן פעיל בפורום . אני בטוח שישנם עשרות , אם לא מאות חניכים , שפעילים באתר רק בצד הקריאה ופחות מעיזים לשאול בפורום שאלות שמציקות להם בעיקר בגלל תגובות קנטרניות . אני מוצא עניין רב בפורום זה ותשובות לחניכים ובמיוחד אם הם מפורטות רק יגדיל את מעגל הנהנים מהפורם בברכה , דוד

דוד-התדיינות בפורום...../images/Emo124.gif

אכן,יש אמת בדבריך. אנו מנסים לתעל את אלו העוסקים בקנטרנות לכיוונים חיוביים,לא תמיד בהצלחה. יש פניות אישיות של מנהל הפורום לאותם חברים,שחלקם עלום שם ואיננו יודעים מה הרקע שלהם. אנו מעודדים כל מי שמתעניין בתעופה לפנות בשאלות לחברי הפורום,גם לרוב השקט,שאיננו בא לידי ביטוי בפורום,אלא,מעיין בחילופי המידע כאן. אני קורא לכל מי שיכול ומתעניין,להשתתף בפורום ולהזמין אחרים לבוא ולהשתתף באופן פעיל
הפורום יצר כבר הרבה קשרים,הכרויות וטיסות משותפות

למעלה