רעידת אדמה פוליטית בישראל - כחול לבן ז"ל

debby12

New member
מנהל
רעידת אדמה פוליטית בישראל - כחול לבן ז"ל

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5702280,00.html

כאילו שהקורונה לא היתה מספיק מייאשת, אז עכשיו גנץ חבר לדיקטטור מושחתיהו בעבור תפקיד ה"סדרן של הכנסת". מכר את המדינה בזול

<כותבת ההודעה איננה אובייקטיבית, אבל היא אדם חושב>

vinney

Well-known member
בושה לגנץ, אין לי מושג מה עבר עליו

זה בפירוש גניבת מליוני קולות - הוא פועל בניגוד להבטחת בחירות העיקרית שלו.
&nbsp
כל הכבוד לביבי, אבל, הצליח לצאת ממבוי סתום שחשבתי שכבר לא ייצא ממנו... וכולנו נשלם את המחיר.

CANADA101010

New member
מגפה מוסרית - הקורונה תעבור

מגפה מוסרית הקורונה תעבור
הנוהים אחר ביבי רוצים נוכל גנב ורמאי בראש
ביבי הרס מוסר
גנץ הרס תקווה לעתיד

איי ל

New member
מנהל
מי זה "כולנו נשלם את המחיר?"

אני מניח שכולנו מתגוררים בחו"ל, אז איזה מחיר בדיוק אתה מרגיש שאתה משלם?
אלא אם אתה מתכוון לחזור מתישהו לארץ.
&nbsp
וכדי להבהיר, למרות שאני לא גר בארץ אני קורא חדשות ומאד מאד קיויתי שעידן נתניהו הסתיים.

vinney

Well-known member
בוודאי שאני מתכוון לחזור לארץ

ולא רק שאין לי כוונה להזדקן בארה״ב, גם הרבה מהמשפחה הקרובה שלי נמצאים בארץ ועליהם זה ישפיע בצורה מהותית.

איי ל

New member
מנהל
על המשפחה בארץ זה אכן ישפיע

אבל מה אפשר לעשות? העם בוחר ביבי פעם אחר פעם, האנשים שהכי נפגעים ממנו הם האנשים שממשיכים לבחור בו. אם הם לא מבינים שמה שהם מרגישים זה לא גשם, מה עוד אפשר לעשות?

vinney

Well-known member
העם גם בוחר במפלגת מרכז... שלישית? ומקבל את אותה התוצאה

לא יודע מה אפשר לעשות. מדכא לחשוב על זה.
&nbsp
בינתיים אני יושב פה ומחכה לבני גנץ להמשיך בדרכם של שאול מופז ויצחק מורדכי ולהעלם מהמפה הפוליטית.

איי ל

New member
מנהל
זה יקרה. אבל מה אז?

יבוא עוד רמטכ"ל על סוס לבן כדי להציל את המדינה?

vinney

Well-known member
לא נראה לי...

בשלב הזה אני לא חושב שיש עוד מישהו שיבוא. ביבי ילך בדרכו של ארדואן ופוטין, ואחרי זה כולם יהללו את יאיר כממשיך דרכו, בהתאם למיטב המסורת המזרח תיכונית. או אם יתמזל מזלנו נקבל את אבנר, נראה לי הכי פחות מופרע במשפחת המלוכה הזאת...

איי ל

New member
מנהל
אז אתה לא חושב שאייזנקוט ינסה את מזלו?

שמע, הביבי הזה בכישרון מצליח לשלוט בכל אחד שקורא עליו תיגר.
הוא לא סתם מנצח אותם, הוא משפיל אותם ברמה כזאת שהם לא יכולים להראות את הפרצוף שלהם ברבים.
&nbsp

vinney

Well-known member
הוא קוסם... אין לי מושג איך הוא עושה את זה.

במיוחד מדהים אותי שהוא נהנה מתמיכה מוצקה ביותר בעוטף עזה. יש לי הרבה משפחה בקרית גת, באשדוד, באשקלון - אלה מעוזים של הליכוד, ולמה? מה הוא עשה בשבילם? המעט שהמדינה כן עשתה בשבילם היה בגלל עמיר פרץ ואהוד אולמרט ודווקא למרות ביבי...
&nbsp
מה שאני רואה ,וזה די מאפיין את הימין הלאומני, גם פה בארה"ב - זה שהם מצביעים בעיקר "דווקא". מראים "דווקא" ל0מאלנים, הנה, הצליחו להשאיר את ביבי על אפם ועל חמתם. הנה, טראמפ יבחר לכהונה שניה וימותו כל הליברלים בסן פרנסיסקו. יותר חשוב להם להראות "לאלה" מטובתם עצמם.

CANADA101010

New member
כמו נגיף (C19) פוליטי מתוחכם, נתניהו מתביית על תאי המפלגה

להלן התשובה לשאלה שלך
איך הוא עושה את זה???
כמו נגיף פוליטי מתוחכם, נתניהו מתביית על תאי המפלגה שמנגד, פעם אחר פעם, ומפרק אותם אחד אחד, עד שהגוף כולו קורס לתוך עצמו.
למניין הקורבנות שגבתה מגפת הקורונה אפשר להוסיף גופה פוליטית טרייה. אתמול מתה האלטרנטיבה לשלטון נתניהו. קשה לראות מתי תיוולד זו שתחליף אותה בתפקיד. ייתכן שהיא היתה האחרונה.
הררי מלים כבר נכתבו על יכולת השרידות הפוליטית המופלאה של בנימין נתניהו. איכשהו, הוא חסין מפני כל איום. כן, חסין גם לחוסן לישראל, סיעה מצומקת שנכנסה אתמול תחת צל בלוקו המוצק כבטון, בתמימות מעוררת השתאות. העם מפלל ל"אחדות", לכן יגור זאב עם כבש. מי הזאב ומי הכבש במשל הזה — ברור לכולם. ואם השותף הצמרירי חושב שנתניהו הפך צמחוני, הוא יגלה בקרוב מאוד את חדות השיניים והטפרים שלו.
מרגע ששב לכיסא ראש הממשלה שכלל נתניהו את מומחיות פירוק היריבים שלו לשיא. אלה מבית הם טרף קל. המשימה המאתגרת יותר היא להרוג מפלגות גדולות, שקמות לו כחלופות. הוא מתביית על המפלגות האלה כעוף דורס, חג סביבן חודשים, לעיתים שנים, מחפש את נקודות התורפה ותוקף מכל כיוון ועם כל אמצעי. בסוף הוא מצליח.
כך עשה לקדימה, על 28 מושביה בכנסת. כך חיסל באפקטיביות אכזרית את המחנה הציוני, כשהוליך את הרצוג שולל במו"מ קואליציוני בלתי־נגמר, מה שקעקע את אמינותו בעיני השותפה ציפי לבני ובעיקר בעיני חברי מפלגתו ובוחריו. כך עשה גם לכחול לבן, אחרי שנה של מאמצים ושלוש מערכות בחירות.
ושוב, חייבים להזכיר כאן את האופציה ההגיונית יותר: שבעוד שנה וחודשיים נתניהו יבקש להיבחר לנשיא המדינה. בחירתו מובטחת כי כל המערכת הפוליטית המיוצגת בכנסת תעלוץ להיפטר ממנו. מה החלופה? לכהן כשר בממשלת גנץ? לגלוש במדרון להכרעת הדין? כך הוא יוכל למצוא לעצמו מפלט בעיר המקלט שבבית הנשיא לשבע שנות חסינות, שלאחריהן — והוא בן 78 — מי יתעסק אתו? https://www.haaretz.co.il/news/politi/.premium.highlight-1.8715238
יוסי ורטר
הלואי ויכולתי להתנסח כמוהו

debby12

New member
מנהל
הערכתי זהה. כמו אסד האב ואסד הבן בסוריה

גם מושחתיהו מתכוון להמליך את בנו אחריו כמיטב המסורת במזרח התיכון [זו גם הסיבה שהוא לא צריך לעבוד למחייתו. הוא יודע שהוא יורש עצר].

ועד אז ה"בחירות" בישראל אני מניחה יהיו "דמוקרטיות" באותה מידה שהן "דמוקרטיות" במדינות כמו סוריה ורבות ממדינות ערב האחרות.

השתלבות עצובה של ישראל במרחב הפוליטי המזרח התיכוני (כבר בשנות הש-80 כתבו על זה שיר https://www.youtube.com/watch?v=usWDxYEj5WA)

randomwinds

New member
אפשר להבין מה עבר עליו

עמדו לפניו 3 אפשרויות

ממשלה צרה בתמיכת טיבי
בחירות נוספות
רוטציה תאורטית עם ביבי

לדידו, כשהאפשרויות הן טרפה או נבלה הוא בחר בחלאה. אפשר לא לקבל אבל אפשר להבין

להבנתי, להבנתו, השלישיה ליברמן, יעלון ולפיד מתעבת את ביבי בעיקר משיקולי אגו. אני מניח שהוא ואשכנזי יבינו לליבם טוב יותר עוד שנתיים אם לא לפני כן

vinney

Well-known member
אפשר לחשוב איזה אסון זה אם המפלגה השלישית בגודלה תתמוך מבחוץ

האמת כרגע הייתי מעדיף את טיבי במשרד הבריאות הרבה יותר מליצמן.
&nbsp
וגם לא כרגע.

randomwinds

New member
יש ציבור, יש מפלגה ויש טיבי

ככל הידוע לי, טיבי דוגל במדינה אחת בפלסטין המנדטורית, ולא חושב שהמיעוט היהודי זכאי להגדרה עצמית נפרדת. ליצמן לא ממש רחוק מאותה תפיסת עולם

לשניהם לדעתי אין מקום בממשלה.

randomwinds

New member
נתניהו דוגל בביבי ובנט דוגל במשיח

זהירות, סיפור.

בני הנדל הגיש תכנית בשם אקדמיה באלף. זה היה ברשת א ששידרה בAM, בשעות 5 ל6. בבוקר. בתחילת המאה הבינו ברשת אלף את הבעיתיות שבדבר ופעלו מיד וללא לאות. בני הנדל הוצא לפרישה מוקדמת ואת התכנית שלו החליף שעשועון נושא פרסים (תקליט) בנושא מי אמר למי ובאיזה סרט.

שניה וחצי לפני שכל זה קרה הספיק בני לארח את סוזי נבות בסדרה שעסקה במשפט חוקתי. שם ניסתה סוזי להסביר את ה WTF של המשפט החוקתי בישראל.

ראשית לכנסת שני כובעים.האחד של מחוקק רגיל והשני של אסיפה מכוננת, ירושה מהכנסת הראשונה, שבסמכותה לחוקק חוקי-היסוד שהם הבסיס לחוקה. נקודה שניה היא מעמדה המשפטי של מגילת העצמאות. בג"ץ גרד במיצחו במרץ, במשך שנים, כשנידרש מספר פעמים לקבוע נחרצות לגבי מעמדם של שני אלה, חוקי יסוד ומגילת העצמאות.

בשנות התשעים בא לציון גואל. בג"ץ קיבל את מעמדם המיוחד של חוקי יסוד והכנסת עשתה את הבלתי יאומן וחוקקה שני חוקי יסוד שנתנו תוקף משפטי למגילת העצמאות. פחות או יותר.

ב 2018 הציג אהרון ברק את ה TAKE שלו בנושא:

"סמכותה של הכנסת כאסיפה מכוננת אינה סמכות מוחלטת. היא אמנם סמכות רחבה ביותר, אך היא מוגבלת על ידי העקרונות של החזון של העם והאני מאמין שלו הקבועים בהכרזת העצמאות"
...
"הכנסת כרשות מכוננת אינה מוסמכת לבטל את אופיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, או לבטל את אופיה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית, שכן שני היבטים אלה – היהודי והדמוקרטי – הם הביטוי לחזון העם ו"האני מאמין" שלו"

--

לעצם הענין, טיבי להבנתי, לא מיושר-קו עם האני מאמין הזה. ובפרט, וע"פ הבנתי, הוא מאמין בזכות תושבי פלסטין להגדרה עצמית, למעט אלה בני התרבות היהודית. מה שמעמיד אותו, בעיניי, כגזען. אם שגיתי בהבנתי את טיבי, אני משגר התנצלות כינה וממתין בסבלנות למראה-מקום שמצביע על טעותי

אני מאמין שינו רוב מתון (דהינו 'מאוזן') בקרב אזרחי ישראל. המשיחיים, שבנט ביניהם, האנטי-ציוניים שליצמן ביניהם והגזענים שטיבי ביניהם אינם שם. אני מאמין שהרוב הזה, שכולל ימניים, שמאלניים, ערבים ויהודים, מוכן ליישר קו עם ערכי ה"היהודי והדמוקרטי" ולאמץ קו של חיה ותן לחיות. היתי רוצה ממשלה שבה חברים נציגים של הרוב השפוי הזה

--

אהרן ברק: מגילת העצמאות והכנסת כאסיפה מכוננת" (סיכום)
משטר ופוליטיקה בישראל יסודות האזרחות - א.4: המעמד המשפטי של הכרזת העצמאות

CANADA101010

New member
זכות לקבוע הרכב הממשלה זכות יסוד של כל אזרח במדינה דמוקרטית

הזכות לקבוע את הרכב הממשלה היא זכות יסוד של כל אזרח במדינה הדמוקרטית. דרך אחת למימוש הזכות היא ההשתתפות בבחירות. דרך אחרת היא הצבעת הנציגים של האזרחים בבית הנבחרים. חנה ארנדט דיברה על האזרחות כעל "הזכות להיות בעל זכויות", הזכות שממנה נובעות כל הזכויות האחרות. ארנדט סברה כי זכויות האדם האוניברסליות חשובות, אבל בלא היכולת לממש אותן במסגרת האזרחות במדינות הן חסרות ערך. העמדה של ראש הממשלה ושל חברי הכנסת האמורים שוללת מהאזרחים הערבים חלק משמעותי מהזכות שלהם להיות בעלי זכויות. היא עולה כדי טרנספר אזרחי שלהם
הטרנספר הפיזי הוא זוועה מוסרית, והטרנספר האזרחי הוא זוועה דמוקרטית. כאמור, הוא מנוגד לעמדתה של ישראל מאז הכרזת העצמאות, עמדה שתומכיו של חוק הלאום חזרו עליה אך לפני פחות משנתיים. הקשר בין שני סוגי הטרנספר הדוק: הטרנספר האזרחי עשוי בסופו של דבר להכשיר את התודעה לקראת מהלכים של טרנספר פיזי. כל בן אנוש צריך להתנגד לשני סוגי הטרנספר.
פרופ' מאוטנר מלמד בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב. ספרו, "הן אפשר: סיפור מזרח־תיכוני עתידני", העוסק בשאלה אם עשוי להתרחש טרנספר פיזי ביהודה ושומרון, ראה אור באחרונה
https://www.haaretz.co.il/opinions/...medium=referrer&utm_campaign=outbrain_organic

randomwinds

New member
טיבי הוא לא הפתרון לבנט

זה משול ללידפוק את הראש בקיר ע"מ להסיח את הדעת מהכאב ברגל

הפתרון לבנט הוא להשפיע מבפנים ולא לעמוד על הקווים ולצעוק

למעלה