רעידת אדמה!!

הימליה

New member
רעידת אדמה!!

לפני מספר דקות הרגשתי רעידת אדמה. לדעתי היא היתה די חזקה מפני שהרגשתי אותה היטב בקומת קרקע במרכז הארץ. ואו,זה היה מפחיד.החלונות רעדו,חשבתי שהם עוד רגע מתנפצים.

The King 251

New member
אוייש.... ואת רשמת את ההודעה לפני שעה

לא ראיתי את זה גם אני מאיזור המרכז... אז יכול להיות שזה נכון!?

כן הסבירות מתחילה להפוך מציאות. ../images/Emo82.gif

העדר רעש אדמה שיצמצם את תנועת הלוחות הטקטוניים באזורנו מתחיל לרקום עור וגידים. הטבע חייב לצמצם את הפער הזה ורק רעש גדול או הרבה קטנים יעשו את המלאכה הבלתי נמנעת העיקרון ברעידות אדמה- במקום שהיה רעש שם יהיה!!! לכו לראות את הסרט התיעודי " וינועו אמות הסיפים" הסטוריית רעידות האדמה של ארץ ישראל.

ABO3

New member
שלום יש לי שאלה לגבי רעידות אדמה פה

כי זה פורום ג"ג.. אמרו שמקור רעידת האדמה היתה באזור השפלה, איך זה הגיוני אם רעידות האדמה מקורן מהשבר סורי אפריקאי? האם ישנו אזור חדש שמועד לרעידות אדמה.?

The King 251

New member
מצטרף לשאלה

הרי בישראל הגיוני שהרעידות יגיעו מכיוון השבר הסורי אפריקאי...

נכון שהשבר הסורי אפריקאי הוא המוקד

המרכזי לרעידות אדמה באזורנו והסיכויים הגדולים ביותר לרעש במגניטודה גבוהה יותר משנמדדה השבוע פעמיים, עשוייה לבוא ממוקד זה. אלא שיכולה להתרחש באזורנו רעידת אדמה שמוקד הרעש ממנה יגיע גם ממקומות אחרים כמו קפריסין, מצריים או מערבית לשבר.. מפת הרעשים נחלקת לרצועות וככל שמתרחקים מהשבר פוחתת הסבירות, אבל הסבירות קיימת וככל שתהייה המגניטודה גבוהה יותר היא תורגש בגלים סייסמיים ברדיוס רחב יותר של עשרות ומאות ק"מ. הרי רעש האדמה והצונאמי בדצמבר לפני 3 שנים הרחיקו עד אפריקה... אין "ביטוח" לתושבי המרכז, אין התרעה לרעש אדמה, האופציה הבלעדית היא לבנות נכון וכידוע לכם אצלנו חוסכים... הקבלנים ברובם חסכנים בחומרים והתוצאות עשויות להיות בהתאם... אגב רק הנחשים הוכחו מחקרית (בסין) כעשויים לחזות רעש אדמה. שנהייה בריאים..............

ABO3

New member
באחד מאתרי העיתונות היה רשום

שהמוקד בשפלה, אני יחפש ואתן לינק. תודה אבל על ההסבר. המסקנה היא שבישראל בכל חור לגור יש בעיה. מבחינת רעידות אדמה אני יכול להגיד שהדבר הכי טוב להסתמך עליו הוא בעלי החיים. הכלבים שלי פשוט בשבוע האחרון ברחו פעמיים מהבית. והתנהגו מוזר לגמרי.

אכן המוקד היה ברמלה שהיא בשולי השבר

גם אם הסבירות שתתרחש רעידת אדמה אל מחוץ לשבר הסורי אפריקאי היא עדיין קיימת.

ABO3

New member
שאלה

אומרים הרי שתהיה רעידת אדמה אחת רצינית כמו שהיתה לפני איזה 100 שנה בארץ. אם ככה, הרעידה הפעם לא היתה קשורה לחיזוי? זאת אומרת, מצפים לרעידה רצינית שכזאת מהשבר סורי אפריקאי? ובשאר המקומות שמועדים יש סבירות יותר נמוכה לדבר שכזה? דבר שני, האם הרעידת אדמה שהיתה לפני ארבעה ימים היתה במוקד אחר מהפעם? אם כן, אין קשר ביניהן? אני לא מבין איך זה הולך עיניין רעידות האדמה, יש מפה שמראה את זה? האם רעידת אדמה אחת קשורה לשנייה?

קיימת מפה של סבירות רעידות האדמה בישראל

אכן. קיימת מפה של סבירות רעידות האדמה בישראל ככל שקרובים לשבר הסבירות הולכת וגוברת. עובדה זו אינה מבטלת מוקדים אחרים או רעידות אדמה והגלים הסייסמיים יגיעו גם אלנו מקומות אחרים מקפריסין או מים התיכון! כאשר מדובר בגיאולוגיה טווח הקילומטרים אצלנו הוא אפסי. יש לזכור ישראל היא מדינה צרה וארוכה. השבר הסורי אפריקאי באורך 6700 ק"מ מגבול סוריה תורכיה ועד לסודן שבאפריקה. כל עמקי הרוחב בגליל הם תוצר לוואי של השבר הזה. (עמק בית שאן, חרוד, יזרעאל... ) רעידות האדמה של השבוע אינן מהוות חיזוי מדעית לא ניתן לחזות כמו שיש אפשרות לחזות מזג אויר, אין פרמטרים קבועים לבואה של רעידת אדמה. יכולים להתרחש מספר רעשים בינוניים כפי שהתרחשו השבוע ולא תיווצר בעיקבותיהם רעידת אדמה במגניטודה גבוהה, או לחילופין יכולה להתרחש ללא הודעה מוקדמת רעידה משמעותית במגניטודה גבוהה. בישראל אין אזור בטוח יותר או פחות, גם בשעה שהסבירות לרעש מקורו בשבר!!! באשר לחיזוי- יש כמה פרמטרים שיכולים לסייע אך אינם וודאיים. קרה בעבר שנמדדה שפיעת רדון- גז שפרץ מהקרקע באיזור עין גדי בטרם התרחשה רעידת אדמה כשמוקד הרעש היה מדרום לירושלים . התנהגות חלק מבעלי החיים יכולה להוות פרמטר כאשר עוקבים אחריהם באופן רצוף בבקר הוספתי את נושא הנחשים אם יצא לך לקרא. הדבר הבלעדי שיכל להציל ולמנוע נזק היא מוכנות הווה אומר בנייה לפי התקן שנקבע בטכניון כבר לפני שנים ולא נאכף בפועל. שנהיה בריאים!

ABO3

New member
הבנתי

תודה על התשובה המפורטת. לגבי בעלי החיים, כן קראתי את המאמר על הנחשים, אני חושב שישראל צריכה להקים קו מיוחד שבו כל בעלי הכלבים ירימו טלפון כשאשר הם משתגעים, ברגע שיהיו הרבה טלפוונים יבינו שהולך להיות משהו, איכשהו יוכלו לבדוק תוך כמה זמן הרעידה קוראת בין המצב שבו הכלבים נכנסים להיסטריה עד שמתחילה רעידת האדמה. רעיון לא?

שמעתי שמארגנים להם סולולארי....

כי החוק לא מאפשר לתת קו קבוע לכלבים ניידים...

הימליה

New member
כלבים ורעידות אדמה

כן,קראתי גם פעם על כך שכלבים מרגישים לפני בני אדם שמגיעה רעידת אדמה. הכלבה שלי כנראה לא קראה את הכתבה הזו....היא המשיכה לישון בשלווה בעת רעידת האדמה. והכלבים שלך,ABO3 לא ברחו השבוע בגלל רעידת אדמה...

בוקסה

New member
רעידות אדמה

לגבי השיטות השונות לחיזוי רעידות אדמה, קראו בקישור. מפות הסיכון מתבססות על הקרבה למקורות הסייסמיים השונים לפי מפת העתקים פעילים וחשודים כפעילים והעוצמה המשוערת שלהם לפי מדדים שונים ולפי קצב הפעילות המשוער על ההעתקים (עוד פרטים בשירשור המקושר) מפות הסיכון נותנות את תאוצת הקרקע המקסימלית המשוערת לאותו מקום והן קובעות את רמת הביסוס של כל בנייה באזור (למעט פרוייקטים רגישים במיוחד כמו כור גרעיני או תחנת כח שמזמינים סקר ספציפי למקום ובונים עם מקדמי בטיחות) לגבי הרעידה אתמול, אני לא מכיר העתק פעיל או חשוד כפעיל באזור רמלה, ככל הנראה יש כאן חידוש מרתק. מחר אדבר עם מקורות יודעי דבר ואולי יהיה לי משהו מעניין יותר לספר, כמובן שניתוח הנתונים הסייסמיים שנאספו מהרעידה הזאת (ולא רק בארץ) יקח עוד כמה ימים לפחות ויאפשר להבין יותר טוב את המקור לרעידה זאת. לגבי הרעידות האחרונות שמגיעות מהבקע ובעיקר בצפון ים המלח, המחזור הסיימי כולל תקופה טרום סייסמית שקודמת לרעידת האדמה הגדולה וכוללת הרבה רעידות קטנות יחסית אליה, צפיפות הרעידות בצפון ים המלח נראת יותר כמו פעילות טרום סייסמית ולא כמו פעילות של "העתק זוחל" שמשחרר הרבה רעידות קטנות. גם העתק בשפלה יכול להיות קשור בתנועה שעל גבול הלוחות הקרוב, טרנספורם ים המלח שנמצא במרחק של פחות מ 100 ק"מ.

ABO3

New member
אני אשמח לדעת אם תדע יותר לפרט אחרי

שתשאל מקורות יודעי דבר לגבי הרעידה של אתמול..

בוקסה

New member
עוד פרטים

בשפלה ממופים העתקים רבים, העתק מודיעין שעובר בין מודיעין לרמלה אף היה חשוד כפעיל במשך זמן רב, רוב ההעתקים בשפלה מוכרים על פי סקרים סייסמיים. מערכת ההעתקים השולטת בשפלה היא בכיוון כללי צפון - דרום, העתקים אלה נוצרו כהעתקים נורמלים (Normal) בתקופת היורה-טריאס כאשר האזור היה תחת משטר מתיחה בכיוון מזרח-מערב מערכת העתקים זאת הופעלה מחדש בטורון אך הפעם כהעתקים הפוכים (Reverse) כאשר האזור היה תחת משטח לחיצה כחלק ממה שמכונה "הקשת הסורית" שיצרה את עיקר הקימוט הניכר בארץ. האם הקשת הסורית עדיין פעילה?? לא ברור. רעידת האדמה הייתה ככל הנראה על אחד מההעתקים האלה בעומק 12 ק"מ באיזור רמלה עדיין לא פורסם פיתרון מוקד לרעידה האחרונה אך כנראה שמדובר בתנועה נורמלית על ההעתק ואם כך, כנראה שלא מדובר בפעילות הקשורה לקשת הסורית. יכול להיות מאד שמדובר בפעילות הקשורה לתנועה על טרנספורם ים המלח. הגיאומטריה של האזור ומאזני הלחצים והמאמצים מאד מורכבים ולכן עדיין קשה לשים את האצבע על הגורם לרעידה זאת. מהו פיתרון מוקד ? אוספים נתונים מכמה שיותר סייסמוגרפים על פני כדור הארץ מרעידת אדמה מסויימת ולוקחים מכל אחד מהםנתון אחד בינארי, האם הגל הראשון שהם חשו מאותה הרעידה היה גל לחץ או תת לחץ, תוחמים את האזורים שחשו לחץ וצובעים אותם בצבע אחד (שחור בדרך כלל) ואת האזורים שחשו תת לחץ בצבע אחר, מתקבל ציור המזכיר כדור ים רק שכל פעם מסתכלים עליו מכיוון אחר, ציור זה הוא השלכה סטראוגרפית אשר ממנה ניתן לקבל שתי אופציות לגבי מישור ההעתק שזז ברעידת האדמה והתנועה עליו. כדי להחליט מי מהאופציות נכונה מתבססים על הידע הגיאולוגי הקיים על האזור. למי שרוצה הבנה מעמיקה יותר של פתרון מוקד...

למעלה