רעיון ושאלה

hopaheya

New member
רעיון ושאלה

חשבתי על רעיון - דיו שנעלם תחת השפעה של חום\קרינה אולטרה-סגולה או משהו דומה. כך היה אפשר לכתוב בספר ואחר כך "לכבס אותו" ולמכור כחדש. או למכור בספרים של הספרייה ולכבס אותם אחר כך. מישהו מכיר אולי משהו דומה שקיים ושאפשר להשיג אותו, או שיש למישהו רעיון איך ליישם את זה? וגם - יש לי שאלה. בפסיכולוגיה מקובלת התיאוריה שיש לנו זיכרון קצר מאד, קצר וארוך, כאשר הקצר מאכסן דברים לדקות, הארוך לשעות והארוך כמעט לתמיד (אם אני לא טועה). מישהו מכיר דרך לבדוק אם מה שאתה חושב שאתה זוכר יושב לך בזיכרון הקצר (הבינוני מבינהם), או בארוך??? נניח אני יושב בהרצאה - קורה הרי הרבה שלי יש תחושה שאני אזכור, אבל בעצם זה נכנס לזיכרון הבינוני ולא לארוך ביותר. מישהו מכיר טריק\מחקר פסיכולוגי שיכול לעזור? באמת רעיון מצוין, הפורום הזה.

nutmeg

New member
לא הבנתי מה השאלה

איך מעבירים חומר שנלמד מהזיכרון לטווח קצר לזיכרון לטווח ארוך, או איך חוקרים את המעבר הזה?

hopaheya

New member
איך

איך בודקים אם מידע שקים אצלך בזכרון כרגע נמצא בזכרון הקצר או בזכרון הארוך

Mנטה

New member
הזיכרון הקצר הוא מאוד מיידי

כלומר, אם אתה מנסה לזכור מספר טלפון שהרגע אמרו לך ואתה הולך ומשנן לעצמך "תשע אפס שתיים...." זה הזיכרון הקצר. כל מידע שקיים יותר מרגע נתון הוא כבר בזיכרון הארוך (או הבינוני). אני משערת שאתה מנסה למצוא שיטה לוודא שמה שאתה זוכר כרגע גם יישאר אצלך. אני לא בטוחה שיש דרך לוודא את זה. הרעיון בזיכרון הוא לארגן את המידע כך שיהיה לך נגיש לשלוף אותו. ולכן סימנים עוזרים. כך שאם אתה מנסה לזכור משהו ומתעסק אתו קצת, נותן בו סימנים וכדומה, גם אם הסימנים בסופו של דבר לא יעזרו, עצם זה שהתעסקת אתו קצת יותר זמן וחשבת עליו, סביר להניח שהוא עבר לזיכרון הארוך. אם תוכל לשלוף אותו משם או לא, זאת כבר שאלה אחרת...

למעלה