רעיון חדיש ומחודש!

chuch1

New member
רעיון חדיש ומחודש!

(או שלא וכבר עשיתן אותו פה).. עלה לי רעיון שיכול לעזור לכולנו להחכים עוד טיפה. בואו נפרסם תמונות של אלמנטים/תרגילים פשוטים וכו' וננתח יחד את הטעויות, ההצלחות וכל מה שנלווה. ככה המאמנות שביננו יוכלו ללמוד עוד קצת על מה לשים דגש והמתעמלות יוכלו ללמוד מה ואיך צריך לעשות על מנת להשתפר. מה דעתכן? מי הראשונה שמעלה תמונה?

chuch1

New member
אז בכל זאת, בואו ננתח

ולא רק כי אנחנו יכולות לתרגם אנגלית :) למה לדעתכן המאמנת הניחה מזרן והגביהה את מקום הנחיתה?

NBI2

New member
זה ברור לחלוטין

כשהמתעמלת עשתה את התרגיל על משטח שטוח, לרגל הקידמית לא היה שום אלמנט של גובה (עשתה את זה כמעט שטוח לגמרי). תוספת מזרן מאלצת אותה לעלות לגובה לדעתי קלוש הוא אלמנט מאוד קשה לבנות עם קורדינציה לא משהו (כמוני, תמיד היתי נופלת על הפנים).

נטע, קלוש זה לא כזה קשה

צריך פעם אחת ולתמיד לקלוט את הפרינציפ, ואז תראי שזה קלי קלוטו

אמא לה3

New member
גם דבל צוקהרה בקיפול

לא קשה למי שתופסת את הפרינציפ לא?

NBI2

New member
מסכימה

אבל קלוש זה עניין של קורדינציה בסיסית, שותה לצערי אין לי מצד שני אני יכולה לעשות סלטה ולהסתובב לאן שבא לי, או לעשות רצף ממש ארוך אבל קלוש - לא!

צורת הלימוד שלי לקלוש

זאת צורת לימוד שאני המצאתי (ואולי היא קיימת במקומות, אבל אני לא יודעת) ולא משהו שלמדתי באופן מקצועי. זאת לא צורת הלימוד הנכונה ללימוד קלוש, זה "קיצור דרך", למי שלא הולכת להתחרות עם קלוש ולא חשוב לה שהוא ייצא לפי הספר ולפי החוקה. זה מיועד למי שנאבקת עם קלוש וסתם בא לה להצליח... אז ככה: תעמדי על רגל ימין שלך, כשרגל שמאל ישרה למעלה ב-90 מעלות באגן. תעיפי את רגל שמאל אחורה, ובו זמנית תקפצי על רגל ימין (פשוט קפיצה למעלה על ימין, ללא פתיחה וללא שום דבר). אם את מסתבכת כבר בשלב הזה, אז תעיפי את רגל שמאל אחורה ורק שנייה אח"כ תקפצי על רגל ימין. עכשיו תעשי את אותו דבר, רק הפעם תנסי לפתוח מעט את רגל ימין למעלה בזמן שאת קופצת באוויר. כנ"ל תעשי את אותו דבר משניים-שלושה צעדים מקדימים. את יכולה גם עם שסה וצעד. מה שלמעשה מתקבל, זה קלוש פיקטיבי שכזה, שהוא בעצם הרמת רגל שמאל ל-90 מעלות, החלפת רגליים בעודך במגע עם הרצפה, ורק אז ניתור עם רגל ימין ופתיחה לשפגט (או כמה שאפשר). אני לא יודעת אם זאת דרך נכונה ללמד קלוש, לא ראיתי לכך מספיק ראיות, אבל למתוסכלות קלוש שרוצות להצליח סוג של קלוש- זה יכול לעבוד! אח"כ את בעצם תתרגלי לרעיון ותהיה לך את הקואורדינציה המתאימה ואז תוכלי לבצע קלוש אמיתי. זאת בניגוד לכל אלה שמנסות לעשות ז'טה רגיל ואז להחליף רגליים באמצע- זה פשוט לא עובד (זה לא את והקואורדינציה שלך...)

לא נכון

אפשר לתפוס את הפרינציפ של דאבל צוקהרה בקיפול, ועדין לא להצליח את האלמנט מסיבות של חוסר גובה/חוסר כוח/חוסר מהירות/ חוסר סיבוב ועוד.

daksha2

New member
היא מסבירה בסרטון

כל הסיפור היה מאוד שטוח בהתחלה והיה חסר למתעמלת גובה כדי לסיים כמו שצריך וכדי לחבר לקפיצה אלמנטים נוספים ולכן על מנת ללמד אותה לעלות גבוה יותר ו"להכריח" אותה להרים רגליים גבוה יותר היא שמה הגבהה שתגרום למתעמלת, ע"י שימוש באינטינקטים טבעיים של גוף האדם להרים את הרגל על מנת שלא תתקע בהגבהה ולמשוך את הגוף למעלה מהחזה בשביל להצליח לעלות על ההגבהה.

למעלה