רעיון חדש - תגובות בבקשה!

rmoses1

New member
רעיון חדש - תגובות בבקשה!

היי חברים, היום חשבתי על איזה רעיון חדש. הוא עדיין לא מגובש ולכן אשמח לכל רעיון לשיפור. הרעיון הולך ככה: לכל אחד מאיתנו (כמעט) יש כמה דברים שהוא מסתבך בהם בספרדית, למשל ההבדל בין ser y estar, או מתי משתמשים בזמן מסויים ומתי בזמן אחר, מילים שדומות בספרדית ואף פעם אי אפשר לזכור בודאות מה זה מה, למשל (אצלי) recuerdo ו acuerdo, או הטיות של פעלים מסוימים, או מילים בסיסיות שתמיד בורחות כשצריכים לזכור אותם או את המשמעות שלהם (למשל todavia), ובטח יש לכם עוד כמה דברים שפשוט משגעים אתכם כל פעם מחדש. לכן, מה שאני מציע, הוא שנרכז רשימה של דברים כאלה וכל כמה ימים נערוך איזה שהוא מרתון שבו הפורום יתעסק בעיקר (אבל כמובן שלא רק) באותו נושא - וזה יכול להיות רעיונות איך לזכור את ההבדל, כתיבת דוגמאות וחברי הפורום יתקנו/יעירו, או אולי משחק ניחושים (אין לי עדיין רעיון איך) שיכול לעזור לפתור את הבעיה אחת ולתמיד. אז אני מבקש מכל חברי הפורום - מתחילים ומתקדמים כאחד - לא להתעצל ועכשיו ברגע זה (בפקודה..) לשבת 5 דקות ולרשום כהודעה בפורום את כל הדברים שתמיד הציקו להם. אין מה להתבייש, כל אחד והרמה שלו - גם אם אתמול התחלת ללמוד ספרדית וגם אם אתה מדבר ספרדית כשפת אם, כל דבר יכול לתרום לשיפור הספרדית של כולנו. אני מבטיח להתייחס לכל רעיון !!! בהצלחה, ראובן

עויפר

New member
בהחלט רעיון חיובי! ../images/Emo13.gif

הבעיה המרכזית שלי כרגע, כ"תלמיד חדש", היא אוצר המלים, כך שאני לא יודע כמה "עיון בנושא" יעזור, אבל אני אשמח לשתף פעולה עם הרעיון

SBK

New member
שלום ראובן

הרעיון אינו רע לכשלעצמו לכולנו יש נקודה בה אנו נתקעים ודי בזוית ראיה או "פטנט" של אדם אחר כדי להתיר את הסבך ולאפשר הליכה קדימה. אך יש בכך "סכנה" שאנשים יראו בפורום את המקום שיפתור להם (בקלות) את כל נושא הלימוד. נושאים כמו ser או estar אי אפשר להבין כך ואותו כנ"ל לגבי אוצר מילים. במקרים כאלה ובדומים להם אין פתרון אחר אלא לימוד ושנון (לבד או במסגרת). אנחנו לא יכולים לכתוב את כל ספרי הלימוד מחדש. במסגרת זו אפשר רק לעזור בנקודות קושי אישיות שאינן מבוארות או מוסברות במסגרות הכלליות של ספרי או קורסי הלמוד. אתה יודע שאתרום כל שאפשר לכך. יוסי

lambada

New member
ובנושא הזה שאלה קטנה

אני יודע שדובר על זה די הרבה בעבר. אבל לא ממש עניתם על השאלה שלי אז אני אשאל זאת שוב אני מעוניין בתור התחלה, לעבוד על הדקדוק מכיוון שזה והכתיבה הם הדברים הבוערים אצלי כעת בלמידת הספרדית. רציתי לשאול אם משהו מכיר ספר (לא ערכה כלשהיא) בעברית שמסביר. אני זוכר שכשרציתי ללמוד שפות אחרות לבד, הציעו לי ללכת לשגרירות של אותה שפה ולבקש מהם. אם משהו יכול לחסוך ממני את הנסיעה לשגרירות הספרדית בארץ (
) אני אשמח. שרון.

SBK

New member
ללמוד ספרדית

שלום שרון אני לא מכיר ספר בלבד. אני נעזרתי הרבה בספר של "ללמוד ולהבין" של פרולוג- מוציאים לאור. ספר זה בא כחלק מערכה הכוללת גם קלטות. נסה לברר (אצל סטמצקי) אם אפשר לרכוש את הספר בלבד. כיוון שאת הקטע של הדבור יש לך (או יש לך עזרה בנושא) אני חושב שזה יהיה הפתרון הטוב ביותר בשבילך. אני ממליץ על ספר זה מכל הלב, הוא כתוב עברית ומאוד דידקטי. בהצלחה, יוסי

rmoses1

New member
"אל ניניו" של המכון לידידות אמריקה

הוא "ספר בלבד", והוא טוב ועובר על כל הנושאים הבסיסיים. ניתן להשיג אותו כאן. ראובן

למעלה