עלות אופנוע ים-ג´טסקי חדש כ 40000 ש"ח. השכרת אופנוע ים באילת 100 ש"ח ל 15 דקות. ניסיתי לשכור אופנוע ים ולא קיבלתי כי כל האופנועים היו מושכרים לאחרים. האופנועים מושכרים על הזמן. הביקוש לשכירת האופנועים גבוהה ביותר. נראה לי שתוך 20 ימי עבודה אנו מחזירים את ערך האופנוע. עיסקה מעולה. אשמח לעזור למי שמעוניין לישם את הרעיון
מה עם עלות ביטוח ? מה עם רשיון עסק בים ? מה עם אחריות מקצועית ? מה עם תחזוקת האופנוע וביטוח האופנוע ? מה קנסות מצד הפקחים ? זה עסק עונתי ולא שנתי ? כמה עולה המקום לאיחסון האופנע .. וכו וכו כו ....
1. את העלות אני יברר עם הסוכן ( נאור - מרישפון ) 2. את הביטוח אני יברר מול סוכנת הביטוח שלי ( טלי שרבט --- ביטוחים) 3. עלות רישיון עסק לברור עם הרו"ח שלי ( רו"ח שוקי נתנאל ) 3. רשיון עסק בים - לבדיקה אולי עם מנהל הספנות והנמלים. 4. נאור מרישפון יתן לי הערכה לגבי תחזוקה שנתית 5. מקום לאיחסון -דורש בדיקה. 6. קנסות מצד פקחים - דורש ניסיון 7. השאלה העיקרית מי יתפעל את האופנוע ? מי יעבוד בשטח ? כל השאלות האלו הם הצד הטפל של היזמות הם לא העיקר. העיקר הוא תיפעול האופנועים בים. הכוונה שלי היא להפעיל כ 10 אופנועים במקביל ובמספר חופים באילת. גיורא
אתה רואה כעת רק את הצד שמעניין אותך (תיפעול האופנועים) אבל לא את כל התמונה. אם תפעל נכון, תחסוך בעלויות וכדומה אז העסק יצליח, אם לא את תיפול לקרשים ובתנאי ארץ ישראל אתה צריך הרבה סבלנות...