רעיון לאיתור חתולים

פתרון לשתי בעיות:
1. החתול נעלם! איך נמצא אותו? מסתובבים בשכונה, קוראים לו, אבל בד"כ זה לא מועיל. היו מקרים שמצאתי כך חתול שנתקע, אבל ברוב המקרים החתול נעלם לבלי שוב, ואין ספק שקרה לו משהו רע, ואם הייתי יודע היכן הוא, אולי הייתי יכול להציל אותו.
2. היכן החתול מסתובב כשהוא יוצא לטייל? סתם סקרנות לדעת מה הוא עושה, לאן מגיע? ראיתי תוכניות טלויזיה שביצעו מעקב כזה. מאוד מעניין, אבל לא עוזר לגבי החתולים שלי.

בקיצור הרעיון - לאפל יש אביזר בשם AIRTAG - דיסקית בגודל מטבע, עם יכולת תקשורת וזיהוי מיקום, בערך כמו GPS. הדיסקית משדרת לאייפון את מיקומה, כולל תצוגה על מפה (בדומה ל-FIND MY IPHONE).
זה עובד כאשר הדיסקית מצליחה ליצור חיבור בלוטוס עם מכשיר אייפון כלשהו בסביבה. כלומר לא כל הזמן, אבל מפעם לפעם, ונשמע לי די סביר בסביבה עירונית.
לא מאוד יקר. 100 ש"ח ליחידה.

מה דעתכם? שמעתם על מישהו שניסה?

אלישבע777

Well-known member
פתרון לשתי בעיות:
1. החתול נעלם! איך נמצא אותו? מסתובבים בשכונה, קוראים לו, אבל בד"כ זה לא מועיל. היו מקרים שמצאתי כך חתול שנתקע, אבל ברוב המקרים החתול נעלם לבלי שוב, ואין ספק שקרה לו משהו רע, ואם הייתי יודע היכן הוא, אולי הייתי יכול להציל אותו.
2. היכן החתול מסתובב כשהוא יוצא לטייל? סתם סקרנות לדעת מה הוא עושה, לאן מגיע? ראיתי תוכניות טלויזיה שביצעו מעקב כזה. מאוד מעניין, אבל לא עוזר לגבי החתולים שלי.

בקיצור הרעיון - לאפל יש אביזר בשם AIRTAG - דיסקית בגודל מטבע, עם יכולת תקשורת וזיהוי מיקום, בערך כמו GPS. הדיסקית משדרת לאייפון את מיקומה, כולל תצוגה על מפה (בדומה ל-FIND MY IPHONE).
זה עובד כאשר הדיסקית מצליחה ליצור חיבור בלוטוס עם מכשיר אייפון כלשהו בסביבה. כלומר לא כל הזמן, אבל מפעם לפעם, ונשמע לי די סביר בסביבה עירונית.
לא מאוד יקר. 100 ש"ח ליחידה.

מה דעתכם? שמעתם על מישהו שניסה?
נשמע נהדר! כמה פעמים החתול שלי הקודם שהיה ברחן מדופלם, הגיע החוצה, פעם אחת הוא נפל ( קומה שניה) כשיצא מהסורגים מבחוץ, עלה על הגגון מעל החלון, ולא הצליח לחזור. זה היה מול עיני המשתאות ולא הצלחתי למנוע ממנו לטפס כל הסורג מבחוץ. למרבה המזל מצאתי אותו בכל המקרים
ומזל נוסף שאימצתי את החתול הנוכחי והוא התגלה כאחד שכלל אינו רוצה לברוח... הוא יודע איפה כדאי להישאר!

מילי08

Well-known member
חשבתי כמה פעמים לקנות משהו בסגנון, בדיוק בגלל מה שציינת. יש קונספטים דומים חוץ מאפל. הבעיה היא שאני מניחה שזה יכול ללכת לאיבוד מהר, כמו מלא קולרים אבודים שהחזיקו מעמד לאיזה יומיים על החתולים שלי

למעלה