מה עושים עם דלעת ערמונים, או עם דלורית
את הדלעת אפשר לבשל בכמה שיטות:
1) אפייה בתנור - חוצים לשניים, עם הקליפה. מסירים את הגרעינים. משמנים מעט את הדלעת מכל הצדדים, גם בקליפה, ומניחים בתבנית מתכת, עם החתך כלפי מטה. אופים בתנור עד שהדלעת מתרככת, ואז בודקים אם הקליפה רכה או קשה. אם הקליפה רכה, אז אוכלים את הדלעת עם הקליפה, ואם לא אז מוציאים את בשר הדלעת מתוך הקליפה בעזרת כף.
2) במיקרוגל - חוצים לארבע, עם הקליפה. מסירים את הגרעינים. מניחים בתבנית זכוכית, עם חצי כוס מים ומעט מלח. מבשלים במיקרוגל 5 דקות, הופכים את החתיכות של הדלעת, ומבשלים עוד 5 דקות. בודקים אם הקליפה רכה או קשה. אם הקליפה רכה, אז אוכלים את הדלעת עם הקליפה, ואם לא אז מוציאים את בשר הדלעת מתוך הקליפה בעזרת כף.
3) בישול בסיר עם מים - חוצים לשניים, מסירים את הגרעינים, ולא מקלפים. חותכים לקוביות גדולות, עם הקליפה. מבשלים בסיר עם עוד ירקות (כמו לקוסקוס) ותיבול מתאים, כמו כורכום, פפריקה ועשבי תיבול. מבשלים כ-20 דקות ובודקים מדי פעם עם מזלג, עד שכל הירקות רכים.
שילוב של כולם ביחד בבישול יכול להיות במרק ירקות, בירקות לקוסקוס, או סתם לאפות חתיכות של דלעת בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל, מין אנטיפסטי כזה.
הנה שני מתכונים מוצלחים לפסטה עם דלעת:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2534109