רעיון לבישול עם דלעות!

עדי1831

New member
רעיון לבישול עם דלעות!

היי לכולם,
קניתי דלעת יפנית,דלעת ערמונים,דלורית וזוקיני, ואין לי מושג איך אפשר לשלב את ארבעתם ביחד במתכון!
למישהו יש רעיון בשבילי...? (נ.ב-אני רוצה לשלב את כולם ביחד בבישול אחד)

תודה
 

gs1234

New member
מה עושים עם דלעת ערמונים, או עם דלורית

את הדלעת אפשר לבשל בכמה שיטות:

1) אפייה בתנור - חוצים לשניים, עם הקליפה. מסירים את הגרעינים. משמנים מעט את הדלעת מכל הצדדים, גם בקליפה, ומניחים בתבנית מתכת, עם החתך כלפי מטה. אופים בתנור עד שהדלעת מתרככת, ואז בודקים אם הקליפה רכה או קשה. אם הקליפה רכה, אז אוכלים את הדלעת עם הקליפה, ואם לא אז מוציאים את בשר הדלעת מתוך הקליפה בעזרת כף.

2) במיקרוגל - חוצים לארבע, עם הקליפה. מסירים את הגרעינים. מניחים בתבנית זכוכית, עם חצי כוס מים ומעט מלח. מבשלים במיקרוגל 5 דקות, הופכים את החתיכות של הדלעת, ומבשלים עוד 5 דקות. בודקים אם הקליפה רכה או קשה. אם הקליפה רכה, אז אוכלים את הדלעת עם הקליפה, ואם לא אז מוציאים את בשר הדלעת מתוך הקליפה בעזרת כף.

3) בישול בסיר עם מים - חוצים לשניים, מסירים את הגרעינים, ולא מקלפים. חותכים לקוביות גדולות, עם הקליפה. מבשלים בסיר עם עוד ירקות (כמו לקוסקוס) ותיבול מתאים, כמו כורכום, פפריקה ועשבי תיבול. מבשלים כ-20 דקות ובודקים מדי פעם עם מזלג, עד שכל הירקות רכים.

שילוב של כולם ביחד בבישול יכול להיות במרק ירקות, בירקות לקוסקוס, או סתם לאפות חתיכות של דלעת בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל, מין אנטיפסטי כזה.

הנה שני מתכונים מוצלחים לפסטה עם דלעת:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2534109
 
בדלעת ערמונים לא השתמשתי אבל עם שלושת האחרות

כן ודווקא לא מזמן.

את הדלעת היפנית והדלורית חציתי לחצי וניקיתי את התוכן.

את הזוקיני חתכתי לקוביות והקפצתי עם טופו ועשבי תיבול. מילאתי את הדלעות/דלוריות בתערובת.

עטפתי כל חצי דלעת/דלורית בנייר כסף ואפיתי בתנור ב-180 מעלות עד שהתפשט ריח בבית (משהו כמו 40 דקות).

על כל צלחת להגיש חצי דלעת וחצי דלורית.

אפשר כעיקרון למלא גם את דלעת הערמונים אבל עד כמה שזכור לי היא יותר קטנה, אז אולי לאפות אותה בלי מילוי, לחלץ את התוכן, להפוך אותה לרוטב (הייתי מנסה עם טחינה) ולפזר על הצלחת.

חוץ מהנ"ל אפשר: מרקים, פרוסות דלעת אפויות (ללא מילוי), ממרחים, ...
 

עדי1831

New member
דלעת יפנית-לאפות שלמה?

הבנתי מהירקן שאפשר/כדאי לאפות את הדלעת היפנית שלמה בתנור, מה דעתך? או שכדאי לחצות ואז לאפות ככה?
 
אני תמיד מעדיף לנקות את התוכן של הדלעת לפני

האפיה.

חוסך את הג'יפה אחרי זה.

אם המטרה של אפיית דלעת שלמה בשימור הנוזלים שבה - עטיפת נייר הכסף עושה את העבודה מצויין.
 
הארה

לא צריך נייר כסף, אחרי שחצית וניקית- הנח הפוכה עם על התבנית וזהו. זה עובד מעולה. הקליפה דקה ועם האפיה נהיית ממש אכילה בעצמה
 
לשלב?

אפשר בפירה. אופים אותן חצויות, מנוקות מגרעינים ומונחות על פניהן עד שמזלג מנקב את הקליפה. מוציאים בעזרת כף את המילוי ומועכים עם מעט שמן, מלח ופלפל לבן. אפשר שום כתוש, או כל תוספת אחרת. ניתן להוסיף ראש סלרי מבושל וסחוט וכמובן ת"א.

אפשר לגרד את הזוקיני ללא בישול ולהוסיף למחית הדלעות וללבב לביבות .

אפשר לקלף את הדלעות ולחתוך קוביות מהן, מהזוקיני, מבצל- לאפות על תהנית מוברשת בשמן ולבזוק מעל מלח גס.

אפשר להכין אנטיפסטי כאשר פורסים את כולם דק- עו הקליפה, מניחים על רשת או תבנית גדולה , מברישים במעט שמן וזורים מלח גס ועלי תיבול- רוזמרין או אחרים.

מרק. או בקוביות ולהוסיף גם אפונה ירוקה וחומוס למען הצבע והרבה עלי סלרי ירוקים וארומטיים , בסוף הבישול מוסיפים זסט לימון ומיץ מחצי לימון. פלפל שחור גרוס, מלח .
או - לבשל במים בחתיכות גדולות עד ריכוך לא קוועצ' . אז להוציא מהמים, לטחון ולהוסיף חלב קוקוס, פלפל חריף וכוסברה קצוצה. ניתן להוסיף גם כמה טיפות שמן שומשום או שתי כפות חמאת בוטנים.
 

Cמן רשום

New member
הייתה פעם תוכנית ריאליטי בישול

בה נתנו למתמודדים מספר מוצרים לבשל איתם והשופטים הדגישו "נא לא להשתמש בכולם בתבשיל אחד".

תני כבוד לכל מוצר לחוד.
 

ladybug6

New member
אני אוהבת אותם צלויים בתנור עם עשבי תיבול

במיוחד טימין טרי.
וגם שמן זית, מלח גס, קצת פלפל, ואפשר גם לזגג עם מעט סילאן מעורבב עם השמן. לא חובה כי לדלועים יש מתיקות טבעית ברמה מסוימת. אפשר ואף מומלץ להוסיף גם שיני שום שלמות ורצועות בצל מפוזרות.
זוקיני אפשר לצלות ביחד איתם באותו תיבול, או להכין סירות של זוקיני שאת התוכן שלו תוציאי ותערבבי עם עשבי תיבול ושקדים ופירורי לחם ותאפי עם קצת שמן זית מוזלף מעל.
 
למעלה