רעיון לגבי M4 - שני תוואים אפשריים

Ccyclist

Well-known member
בהתכתבות מאד מעניינת הוצע לי שבמקום רק לפצל את מטרו 1, דבר שמסתבך בגלל הרחקת נקודות הפיצול מתל אביב - אפשר להשתמש ב M4 כחיבור מזרחה לכיוון נתב"ג.

על בסיס הרעיון אני חושב שיש שני תוואים אפשריים למטרו בלב העיר, פיצול M4 מסוקולוב רמת השרון דרך הכפר והמשתלה לרמת אביב ולתחנת הרכבת האוניברסיטה.

משם:

א: קו אלכסוני לכיכר דיזינגוף דרך רוקח, וויצמן, כיכר המדינה, בלוך, כיכר רבין, פרישמן, ריינס, כיכר דיזינגוף, דיזינגוף, הבימה, רוטשילד (תחנה בצד המזרחי של תחנת אלנבי), הרכבת, ההגנה.

ב: קו היקפי משלים לכיכר דיזינגוף דרך: רוקח, רדינג, דיזינגוף, כיכר דיזינגוף, הבימה, רוטשילד, הרכבת, ההגנה.

ההבדל בין הליבות הוא הכיסוי. ליבה א' מכסה אזורים מאד מרכזיים אך אינה מביאה כיסוי לפינה הצפון מערבית של אזור נמל תל אביב. ליבה ב' משאירה אולי אזור צר ללא חפיפה בלב העיר, במקביל לקו הירוק של הרק"ל, אך שום נקודה בעיר לא תהיה יותר מקילומטר וקצת מתחנת מטרו צפון-דרום כלשהו - M1 או M4.

בנוסף ביצעתי גם "טיול" ברחוב הרצל בשרטוט שממחיש את שתי האופציות. בגלל שמגדל שלום קרוב מדי לתחנת אלנבי - חייבים לצערי לוותר על הרומנטיקה הזו של שימוש בתחנת המטרו המיתולוגית (מרווח בין היסודות שאמור להתאים לתחנה עתידית) שבבניין. אני חושב שהטיול לא יעיל בהשוואה לחיבור ישיר מאלנבי להגנה.

ממזרח לעיר אני חושב שהקו צריך לחסוך את הסבל של תושבי הקו הסגול. סליחה אבל מגיעה להם אופציית אקספרס מנקודת הממשק של השלוחות. לאף אחד לא מגיע לנסוע שעה ברק"ל מיהוד. אני חושב גם שחיבור מטרו ישיר מתל אביב לבתי החולים שיבא - תל השומר עדיף על זוועת האוטובוסים שהמחשב בערוץ "עיר לחיות בה". לטעמי הקו צריך להשתלט על זרוע נתב"ג של M3 ולתת שירות לטרמינל 3, טרמינל 1, תחנת תעופה, ותחנה או שתיים בשוהם. זה יחבר את נתב"ג ויחסוך לנוסעי המטרו את הצורך בשאטלים פנימיים של השדה.

איזו ליבה עדיפה בעיניכם ?

הרעיון המלא לפיצול המטרו עם אופציית ה M4 שאני מציע צריך ביצוע מפורט שיקח לי זמן.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250129_095315_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250129_095315_Samsung Internet.jpg
    KB 963.4 · צפיות: 13
  • Screenshot_20250129_094525_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250129_094525_Samsung Internet.jpg
    1 MB · צפיות: 13
  • Screenshot_20250129_091552_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250129_091552_Samsung Internet.jpg
    2.5 MB · צפיות: 13
נערך לאחרונה ב:
למעלה