רעיון לדיג חי על פני המים

rondadon

New member
רעיון לדיג חי על פני המים

חשבתי על זה, ופשוט לא נראה לי שאני יספיק לנסות את זה בזמן הקרוב אז אולי מישהו ינסה... מחברים למצוף זריקה קל (עד10-20 גרם) מטר וחצי תלאי עם קרס ופיתיון חי... את הקצה השני משחילים על החוט הראשי אבל לא קושרים.... בקצה החוט הראשי שמים משקולת של 30-50 גרם. הרעיון הוא שהמשקולת תשקע והמצוף ישאר למעלה בגלל שהוא חופשי יחד עם הפיתיון וזה פותר את הבעיה שהמצוף נסחף עם הזרם.... אם מישהו ינסה...שיודיע על התוצאות, לא נראה לי שאני יוכל סוף השבוע הזה ללכת לדוג....

piranhafish

New member
רעיון

כדי לעשות את זה תצתרך לעשות מצוף שנע על החוט שנעצר ע"י קשר עצירה מיוחד, אתה חייב לעשות זאת בגלל שאם יש עומק של יותר ממטר יהיה לך קשה לזרוק את המצוף והמשקולת .

paluta

New member
קראתי 3 פעמים ולא הבנתי

ראשית מה רע בכך שהמצוף שלך נסחף עם הזרם בדרך כלל הסחיפה היא לכיוון חיובי מבחינת נתוני הדייג לא ? ובכל זאת עם הבעיה שהמצוף נסחף לכיוון החוף (או לא לכיוון הרצוי לך) אז אכן יש להוסיף גורם שימנע עד כמה שניתן את הסחיפה בכל מקרה קראתי את מה שכתבתה 3 פעמים ועדיין לא הבנתי את כוונת המשורר אם אתה לא קושר אז זה ישתחרר לך לא ? האם התכוונת לעשות תלאי שצידו האחד פתיון על קרס וצידו השני עם משקולת והוא נמצא חופשי על לולאה בקצה החוט הראשי שהמצוף מחובר לחוט הראשי לפני הלולאה? דהינו הפתיון והמשקולת תלויים על חוט אחד שנע על לולאה אבל לא יכול להשתחרר ממנה ? (כי הלולאה בעלץ קוטר קטן מגודל המשקולת והקרס עם הפתיון) או שהתכוונת לבצע תלאי שבקצה אחד שלו הפתיון ובקצה השני שלו מצוף זריקה המחובר ללולאה בחוט הראשי שלפניה יש משקולת ? פעמים בעבר השתמשתי בשיטה השניה המוזכרת לעיל וזה עבד ככה ככה כי חוט התלאי הסתבך בקרס ובמיוחד כשדג נתפש על מנת לפתור את הבעיה שלך למעשה הפתרון נמצא אצלך ממש - לכל מצופי הזריקה הנמכרים היום יש לפחות 3 לולאות אחת בודדת לקשירה לחוט הראשי ושתיים לכיוון הקרס פשוט חבר לולאה אחת לחוט תלאי עם הקרס והפתיון ואת הלולאה השניה לחוט קצר עם משקולת, ככל שמצוף הזריקה גדול יותר תוכל לקשור משקולת כבדה יותר עדיין יש סחיפה אך היא איטית הרבה יותר דרך אגב זה מתאים גם למי שרוצה לדוג בשיטת הפיתה הצפה

rondadon

New member
אולי זה יעזור

והכוונה שלי שלמצוף יש סוויבלים בכל קצה, אז משחילים את הסוויבל על החוט הראשי ולא קשורים ככה שהמשקולת שוקעת והחוט זורם דרך הסווביל והמצוף לא זז..

אני עדין לא הבנתי

באם הקרס והפתיון יורדים בסופו של דבר לקרקעית.. אז בשביל מה מצוף זריקה ואם כבר מצוף זריקה.. אז למה הוא חופשי.. בקיצור.. באמת חברים עדין לא הבנתי את השיטה או דייג עליון עם מצוף זריקה או דייג קרקעית עם משקולת .. או זריקת משקולת עם כמה קרסים.. בכול שלושת השיטות שהזכרתי יוצאים דגים כשיש דייג..... על כול פנים אני לא מכיר את השיטה המדוברת... ושיהיה בהצלחה

rondadon

New member
לא....הפיתיון

הפיתיון מחובר למצוף זריקה... הפיתיון נשאר למעלה בעם המשקולת רק מיועת לשקוע כדי לשמור על המצוף שלא יזוז... בו נגיד ככה....אם אתה דג בבוס....אז אתה פשוט מכוון את המשקולת ככה שהיא תגיע לשבת על הקרקעית ואז המצוף לא זז....זה העיקרון....

דוקא נשמע רעיון בכלל לא רע

זה בעצם העיקרון שיש בשרק עילי. הפתיונות מוחזקים קרוב לפני המים ויש "עוגן" ששומר מהיסחפות. אני צופה שבחלק מהזריקות תהיה הסתבכות באיזור הסוויבל של המצוף, ואז החוט לא יזרום דרכו כראוי, והמשקולת תישאר תלויה. יתכן שהיא אפילו תטביע את המצוף. בכל מקרה, אתה לא רוצה שהמצוף יהיה מצוף זריקה, אלא מצוף רגיל. אתה לא מרוויח כלום ממשקל המצוף. אם כי יתכן שזה יעזור למניעת בעיה אחרת - שכאשר אתה זורק, המשקולת תעוף קדימה, והמצוף יתחיל לסגת על החוט (לכיוון החכה) מפני שיש לו התנגדות אויר גדולה משל המשקולת. צריך פשוט לנסות ולראות. נראה לי שאני הולך לנסות את זה.

למעלה