רעיון להנהלת הפורום החדשה !

יבוא לך

New member
רעיון להנהלת הפורום החדשה !

אז ככה, כתוצאה מההחלטה לא להביא ילדים, לי ולבעלי יש הרבה זמן פנוי לבילויים שאנחנו דואגים לנצל בטיולים , בתחביבים, מסעדות, וסתם בלהיות ביחד בבית. הבעיה שהולכת ומחמירה היא שכל חוג מכרינו אשר כן החליטו לגדל ילדים, לא יכולים "לעמוד בקצב" שלנו ומטעם הדברים את רוב הבילויים אנחנו עושים "לבד", אני ובעלי. אני מקווה שבעזרת הפורום המבורך הזה, נוכל למצוא זוגות כמונו, כדי להתכתב או אפילו ממש להיפגש ולהתחבר על בסיס משותף. כמנהלת חדשה בפורום, אני כותבת לך כדי לנסות לבנות איזשהו מנגנון שיאפשר חיבור בין זוגות (לא חילופי זוגות !!!!! ממש לא !). אולי למפגשים לכוס קפה באיזה מסעדה, אולי טיולים מאורגנים (בדיוק כמו שיש טיולים לפנויים ופנויות, כי למה לא ?!) אני ובעלי נשמח אם תרימי את הכפפה...

gertrude

New member
פורומיות יקרות,

מה דעתכן על הרעיון המצוין הזה? אולי כדאי להתחיל באיסוף מידע פשוט אך רב ערך למטרות חברתיות: איפה את (אתה/אתם) גרה? אולי כדאי שהמעוניינים בקשרים חברתיים חוץ-פורומיים יענו על השאלה הזו ולאחר מכן נוכל לרכז את המידע ולקבוע פגישה או לחילופין אנשים יוכלו להתכתב במסרים עם מי שגר לידם ולקבוע פגישות כרצונם. העניין הגאוגרפי הוא אמנם מטעמי נוחות ראשונית, אך הוא גם יותר מזה (אני מביאה את הקטע הבא כאנקדוטה מעניינת בלבד, לא צריך להתייחס בעודף רצינות): חוקר חברתי בשם פסטינגר בדק התפתחות קשרי חברות במעונות של סטודנטים נשואים. המעונות היו מסודרים בצורת האות ח': שני בתי הדירות הקיצוניים פנו את הכביש וכל היתר אל מדשאה במרכז. הסטודנטים לא בחרו בעצמם את הדירה; לאוניברסיטה היתה רשימת מועמדים ובכל פעם שהתפנתה דירה, היה זוג הממתינים הראשון עובר לגור בה. רוב המשתכנים לא הכירו אלה את אלה קודם שעברו לגור במעונות (ולכן זה היה כר מצוין לחקור התפתחות של חברויות). החוקרים מצאו שני גורמים שהשפיעו על דפוס הידידות: המרחק בין הדירות ומיקומן. יותר משני שלישים מקשרי החברות נמצאו בקרב סטודנטים שגרו בשכנות צמודה. ככל שגדל מספר הדירות שהפרידו בין זוגות הסטודנטים, כך הלכו ופחתו הקשרים החברתיים ביניהם. במרחק ארבע או חמש דירות התפתחו יחסי חברות רק לעתים נדירות. מספר זעום של סטודנטים קשרו קשרים עם הדיירים בבתים שפנו לכביש. גם מיקום תיבת הדואר וחדר המדרגות השפיעו לא מעט על היחסים - סטודנטים שהיו להם תיבות דואר משותפות וסטודנטים שעברו דרך חדר מדרגות משותף פיתחו חברויות יותר מסטודנטים שהגאוגרפיה והתנאים לא זימנו להם מפגשים כאלו. לכל זה יש הסבר בתיאוריית ההתמודדות עם הבלתי נמנע, עליה אולי אכתוב כשאחזור כי גם היא מרתקת (וגם השלכות פוליטיות ואולי אפילו השלכות מעניינות על נשים שלא רוצות ילדים, אחשוב על זה אח"כ). בקיצור, אני מירושלים.

efroch99

New member
אהממ

"אזור המרכז" זה כללי מאוד ( בין חדרה לגדרה?) אני מקדימה - ישוב בשרון.

איזור המרכז:

בין חדרה לגדרה - לא היית רחוקה בהרבה: כשאני וזוגי חיפשנו דירה, "צימצמנו" את החיפושים "רק" לכל מה שנמצא בין רחובות ובין נתניה וכלול בתחומי הקו הירוק. מקום מגורינו הנוכחי הוא איפושהו בתחום הנ"ל
ובהתיחס להודעתה של גרטרוד - אני מסכימה עם הקביעה שלה שמקום המגורים משפיע על יחסי הקירבה שיווצרו, ולכן בחרתי להציג את מקום מגורי לפי מקום מגורי הפיסי בשיקלול מידת הניידות שלי (ושל זוגי). מכיוון שהניידות שלי גבוהה יחסית, אפשרי מבחינתי (וגם קורה בפועל) יחסי קירבה עם כל מי שגר באיזור הנ"ל וקצת הלאה מזה. עם חיפאים, למשל, הקשר שלי יהיה כנראה רופף יותר (וסליחה מראש מכל הצפוניים והדרומיים).

gertrude

New member
אף אחת לא מירושלים?../images/Emo10.gif

כולכן נשות חוף ופרדסים? מה עם קצת יידישקייט?

ביום ראשון אני מתכננת לעלות לבירה

יש הרצאה שמעניינת אותי ב"תמול שילשום" (בית קפה וחנות ספרים בנחלת שבעה למי שלא מכיר), אז אל תגידי שלא אמרתי ... חוצמזה, אני אשמח לעלות לי-ם במיוחד בשבילך any time

gertrude

New member
זה ממש לא אני

את מוזמנת לשלוח את ברכותייך להנהלת הפורומים... אני מסדרת זה עתה את המאמרים ואת השאלות הנפוצות ומזכירה לכולן שהן יותר ממוזמנות לפרסם את הגיגיהן בכלים האלו.

I s t a r

New member
טוב, נו אם את מתעקשת...

אבל בתנאי שאני זוכה אח"כ למימוש פנטזיה נושנה שלי. תחשבי טוב!

I s t a r

New member
חשבתי שהפנטזיה שלך

זה מה שכתבת למעלה! אל תנסי לרמות!!!!!

למעלה