רעיון למשחקי עיבוד...

שיבולית

New member
רעיון למשחקי עיבוד...

צץ לי רעיון מדליק למשחק - אמנם אני לא בטוחה כמה זה חוקי... למה שלא נתביית כל פעם על תמונה מפורסמת אחרת <יכול להיות ציור מפורסם, תמונה של אתר ידוע, שחקן, זמר, ספורטאי וכו'> ונגייס את מיטב היצירתיות "לשפץ" את התמונות? אני לא בטוחה אם זה חוקי - זכויות יוצרים של תמונות וכו', אבל אם כן זה יכול להיות מדליק....

ran refael

New member
נשמע רעיון טוב

אתיעץ קודם עם עו"ד לענייני זכויות יוצרים

Sp00nk

New member
נדמה לי שאפשר

להשתמש בסעיף האומר שהשימוש הוא מותר למען מטרות לימודיות. אני זוכר שבניתי אתר, וביררתי על זה. מותר לשים ציור מפורסם או תמונה מפורסמת של אמן מסויים, אם אלו הן עבודות מעטות, לצורך הדגמה, או לצורך מטרות לימודיות, זה לגיטימי. בהינתן שזה אכן מטרות לימודיות, לדעתי אפשר ללכת על זה.

ran refael

New member
צריך רק למצוא תמונות שלא מוגנות

ע"י חוק זכויות יוצרים ברשת לדעתי תמונות של ציירים וצלמים מלפני 50 שנה והלאה יתאימו נהדר להגדרה הזו

tstorm

New member
copywrite use

as stated b4 as long as the picture isnt going to be used for comercial benifit then there is no problem

izackv

New member
בכלל לא מדויק!

האתר תפוז הוא אתר עסקי לחלוטין כמו גם מערכת הפורומים שלו. אם משתמשים בתמונה עם זכויות יוצרים כבסיס לתחרויות באתר, סביר להניח שהתחרויות האלה נוצרות כדי להגדיל פופולריות ורמת פעילות באתר. ולכן השימוש בתמונות לצורך תחרות/משימת פורום, פירסום פורום וכדומה יכול בקלות לגרור תביעה על הפרת זכויות יוצרים. ואפילו יש סיכוי סביר בהחלט שבית משפט יחייב את תפוז. במקרה כזה, למיטב ידיעתי, לרן יש אחריות אישית (לפי ההסכם בינו לבין תפוז) ובטח שזה המצב אם התחרות הייתה ביוזמתו בפורום שלו. זה שחוק זכויות היוצרים לא נכפה מספיק, לא אומר שהוא לא קיים. ואם תמונה ידועה של מישהו תופיע כאן בתחרות, כולם יתעללו בה, ואיזה כתב של "קפטן אינטרנט" או כל מדור אחר בעיתונות יחשוב שזה נחמד ויראה דוגמא של התמונה אחרי התעללות, התביעה עלולה להיות הרבה יותר מהירה ממה שאתה חושב. זה נחמד למצוא תרוצים כל הזמן למה משהו מסויים לא סותר את חוק זכויות היוצרים. אבל בדרך כלל, אם יש ספק, אז כנראה שזה סותר. ומילה אחת לסיום: בדיוק צילמתם את תמונת חייכם. אתם מאושרים ממנה ומעלים אותה לפורום או שניים כדי לקבל חוות דעת ומחמאות. ואז אתם מגלים שמישהו אחר לקח עליה בעלות... הפך אותה לבסיס לתחרות היטולית, השתמש בה לצרכיו וכדומה. הכל בלי לתת לכם שום קרדיט ובטח שבלי לתת לכם כסף... את התמונה הזאת כבר לא תוכלו למכור לאף אחד. עכשיו איך ההרגשה?

ran refael

New member
../images/Emo45.gif נכון, לפי החוק לאתר תפוז אין

אישור להעלות תמונות המוגנות ע"י חוק זכויות יוצרים בשל היותו פורטל רווחי. אך ישנם תמונות שעליהם אין הגנה של זכויות היוצרים ברשת ואיתן ניתן להשתמש באתגר החדש נדאג לקחת תמונות של צלמים מחו"ל, כך לא תהיה דאגה שבעל התמונה יזכה לראות את ההתעללות, חחח

tstorm

New member
royalty free photos

here is a great site you all proberbly know for royalty free photos http://www.visualphotos.com/ anyone want to select the first image for the challange?

למעלה