רעיון לפינה חדשה

seymore butts

New member
רעיון לפינה חדשה

כתבתי את הדברים הבאים במסגרת שרשור קיים, אבל בעקבות הצעתו של wranger אני מעתיק אותם לפוסט עצמאי ומוסיף "הרחבות": רעיון לפינה חדשה - אולי נעלה כל שבוע בלוג "על המוקד", נצ'פר אותו בחשיפה מוגברת וכל אחד ייתן את הפידבקים שלו, לטוב ולרע ? תת רעיונות: - אפשר שבמסגרת הזו כל אחד גם ימליץ על רשומה שהוא אהב במיוחד, אם יש כזו. - ההפך מסעיף קודם - רשומה שנואה במיוחד... - "סיעור מוחות" - מה היינו רוצים לראות בבלוג בעתיד. - העברת השרביט - בסוף השרשור הבלוגר שהועלה "על המוקד" קובע מי יהיה הבא בתור... כמובן שאפשר להוסיף עוד. אני מציע את goldy לסיפתח...

רשומה שנואה במיוחד

זה רק למי שרוצה להשיג לו עוד כמה איובים בבלוגיה... אם אין לו מספיק...

seymore butts

New member
טוב נו אולי שנואה זו לא המילה הנכונה

אז רשומה "לא מוצלחת". את לא פתוחה לביקורת בונה גם אם היא שלילית ?

אני בהחלט בנויה לביקורת

אם היא בונה לא אם כותבים לי דברים דוגמת "הפגנת כאן אישיות ברברית" וכו וכ שהם החלק הפחות נעים של קבלת בחירת העורך... אבל לכתוב על רשומה שהיא שנואה במיוחד, במיוחד אם היא של אדם שלא קרוב אליך יכול להוביל לתגובות נזעמות במיוחד.. בקיצר.. לך תדע.. יש כאן אנשים רגישים מאוד והכל צריךך להיות מאוד מאוד זהיר....

gils33

New member
זה בדיוק

כמו בראיונות העבודה,שאתה נדרש לאמר מה התכונה הרעה שלך,אתם בטוחים שאתן בנויים לזה? מן הלקאה עצמית לא?

ביקורת בונה היא תמיד טובה

השאלה היא האם היא תעשה בצורה של ביקורת בונה או בצורה ברברית ומגעילה בה יתחילו ירידות והתשתלחויות לגעתי מהר מאוד ההשתלחויות יגיעו.......

seymore butts

New member
טוב אז אולי בלי סעיף הרשומה השנואה

למרות שלדעתי מי שמפרסם פוסט בבלוג צריך להיות בשל להתמודד עם תגובות לא סימפטיות, ומי שלא אולי עם הזמן ההתמודדות במסגרת הבלוג שלו תחשל אותו בקטע הזה.

goldy

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

<רגע אני מסיים להסמיק> עד השורה האחרונה תהיתי איזה בלוג יכול להיות מעניין עד כדי כך
.

seymore butts

New member
תשמע מהתגובות פה כבר אי אפשר לדעת

אולי מה שיחפשו זה לא בלוג מעניין אלא בלוג שאפשר לפרוק עליו אגרסיות קמאיות...

wranger

New member
מסכים ולא

יכול להיות נחמד לתת ביקורת בונה ולהחמיא לרשומות ספציפיות, אבל זה יכול לפתוח גם פתח לצרות. רשומה שנואה במיוחד זה רק קצה הקרחון. באותה נשימה בה תשומת הלב יכולה לגרום לבלוגר מסוים לפרוח, להסמיק ממחמאות ולכתוב יותר, היא עלולה גם להרוס ולהוציא לו את החשק לכתוב. אני לא יודע עד כמה כדאי לקחת את הסיכון.

seymore butts

New member
זה עניין של בגרות נפשית

צריך כמובן לבקש את הסכמתו של הבלוגר שיועלה על המוקד קודם לכן ולהבהיר לו את הצרות הפוטנציאליות כמו שאתה מתאר. באופן אישי יש לי עור של פיל, ההתנצחויות והנסיונות להעליב פאתטיים בעיניי ואני בטוח ששום תגובה לא תוציא לי את החשק לכתוב. אני בטוח שיש עוד רבים כמוני.

suki da yo

New member
בוא נגיד ככה

יש לזה פוטנציאל להיות איום ונורא. או לא. בכל מקרה, אני חושבת שזה לא יכול לעבור כמו שרביט, אלא צריך להיות משהו שהבלוגר מציע את עצמו, כשהוא מוכן גם לקבל ביקורת לא חיובית.

seymore butts

New member
מסכים וגם הוספתי תיקון בעניין

שרק בלוגר שיסכים ויוברו לו הסיכונים ל"עלבונות" יועלה על המוקד.

אתה לא יכול לבוא לבן אדם

ולהגיד לו "שמע חבוב, אני הולך עכשיו להכניס אותך למדורה ובהצלחה עם זה". יש בלוגים שהם כאלה שמכילים רגשות, וכתף תומכת ואלף ואחד דברים אחרים ואי אפשר לבוא ולשפוט מה היה שנוא במיוחד ומה צריך להיות על המוקד. כי כמו שמישהו אמר פה מקודם, זה באותה קלות יכול להיות מצב שבו ספמארים וטרולים יבואו ויתפסו על זה גל כדי לרדת על אותו בלוגר. אני חושבת שאם כבר פותחים פינה כזו, אז לעשות ראיון עם אותו בלוגר, לשבת ולהגות לו 12-15 שאלות, שיענה על מה שנראה לו לנכון, שיפורסם גם פה וגם בבלוג שלו, וזה יחשוף אותו לקהילת הבלוגרים. כי מעבר לזה, הרעיון שלך הוא פשוט בעייתי....

Bezalel P

New member
אני חושב שאם עושים את זה אז בזהירות

כמו שאמרו כבר, אנשים יכולים להיות מאוד רגישים. הכי טוב היה לבקש את אישורו של הבלוגר להופעה בפינה, מתוך הבנה שיכולים גם להעלות ביקורת לא נעימה כלפיו. זה דורש יכולת לקבל ביקורת, יכולת לצחוק על עצמך ולקבל דברים ברוח טובה, וגם קצת עור של פיל.

suki da yo

New member
אני חושבת שצריך קצת לפתח את הרעיון קודם..

בכל זאת, בבלוג עם ותק כלשהו יהיו עשרות, אם לא מאות רשומות, ולכן יכול להיווצר המצב שרק ה-3-4 רשומות האחרונות מקבלות תשומת לב. אולי הבלוגר צריך להציג 10 רשומות שהוא אוהב במיוחד? אולי בצלאל יוכל לתת סטטיסטיקות על הבלוג כמו הרשומה עם הכי הרבה צפיות או הכי הרבה תגובות וכו'? אולי להכין איזה שאלון סטנדרטי שכל בלוגר שעולה לבמה יענה עליהן? אולי להוסיף פינת פרגון, שהבלוגר נותנן המלצה ל 2-3 רשומות של אחרים שהוא אהב?

wranger

New member
רק בודק היענות

הרי אם יש שניים וחצי בלוגרים שמעוניינים בזה, וכל השאר מתביישים/רגישים/אדישים/לא משנה מה, לא יהיה טעם לפתח את הרעיון.

למעלה