רעיון לפרוייקט קוד פתוח פשוט וחביב:

beitar

New member
רעיון לפרוייקט קוד פתוח פשוט וחביב:

בשיחה שנערכת כרגע (כולם מוזמנים) כאן בצ´אט לינוקס בתפוז, הועלה רעיון לבנות מערכת, מבוססת קוד פתוח (QT?) של יישום קליינט. הקליינט יפנה לכתובת כלשהי באינטרנט ששם נשים מדריכים + קובץ שיכלול מידע על איזה מדריכים נמצאים כרגע, ומה מצב עידכונם. המשתמש שיפעיל את התוכנה, יוכל לצפות במדריכים שיהיו אצלו במחשב + כל הפעלה מחדש תבצע אינטראקציה מול השרת, ותבדוק האם יש מדריכים חדשים שכדאי לעדכן... וככה הלקוח תמיד יהיה מעודכן.. כמובן שהמדריכים של המשתמש יהיו בנויים בפורמט ייחודי ונוח, שיאפשר חיפוש מהיר וקליל ועוד אופציות ככל שידרש. יש מס´ רעיונות מחשבות: למשל האם המדריכים יהיהו ב XML או ב HTML וכו´... הכל יידון בשלב מאוחר יותר, בהנחה שהפרוייקט ייצא לדרך. אם יש כאן כמה תכנתים שמוכנים לתת יד למשימה, שיגיבו, נקבע שעה בצ´אט בתפוז, נקבע את הפרטים הטכניים הראשונים, ונצא לדרך.... הכל כמובן יהיה מבוסס עברית, כשהמטרה היא לתת דוקיומנטציה עברית נוחה וקלה לשימוש לכל הניוביז, וגם למשתמשים יותר מתקדמים... אולי נוכל לצאת עם בטא כלשהי, בחודש הבא, יחד עם יציאת KDE3, מה שיכול לתת דחיפה נוספת ללינוקס בישראל. מה דעתכם ?

voguemaster

New member
איזה טכנולוגיות ו/או שפות ?

אני סתם מעוניין לדעת באיזה טכנולוגיות הדבר יבוצע. יש מודל מוצע ? כלומר, משהו לגבי השרת, 2-TIER כל מיני שטויות. ובאיזה שפות ?
על איזה פלטפורמות זה אמור לעבוד ? אלי

beitar

New member
אנחנו מדסקסים על זה כבר שעתיים

בצ´אט... כנס לסרוור irc.co.il שם תכנס לחדר: #tapuz_linux אנחנו שם. בגדול, הגואי של הקליינט יהיה כנראה ב QT... (אולי אם משהו ירצה, גם ב GTK לבחירת הלקוח ) והמערכת תעבוד מול שרת WEB, בלי צורך בסרוור יחודי, הכל בשביל למנוע בעיות אבטחה... ולפשט את הבניה !

voguemaster

New member
מניסיון אישי

כתיבת שרת זה דבר ארוך ומייגע (טוב לא כל שרת), ובעיקרון בעיות אבטחה נוצרות רק אם אתה לא כותב כמו שצריך ולא חושב על כל מיני אפשרויות ומתדולוגיות של האקרים. שרת ה-SMTP שכתבתי רץ יפה מאוד כבר כמעט שנה ללא תקלות, אני מה זה גאה!
כמובן שזו רק ההתחלה, יש עוד תוכניות לדבר הזה. אלי

mavor

New member
טסריט אפשרי

בוא ניצא מיתוח הנחה שניחתוב את הקלינת מי ההיו המישתמשים ??משתמשים חדשים בעיקר (משתמשים חסרי נסיון)שמפעילים את המערכת בדרך כלל כROOT בוא ניקפץ בזמן לבאוד שנה הפעלנו את הפריקט ישי לנו 100 מישתמשים ביום אם דתהביס של 1000 דפים בא אחד מילדי הסקריפים לקח את הכלית שלנו משנה אותו להתחבר לאתר ראי שול במקום לאתר שלנו מפיץ אותו ומישם השמים הם הגבול !! נדב

beitar

New member
הוא ישנה ומה ייקרה ?

הוא מקסימום יכול להתבסס על המערכת, שתיקח סקריפטים ממקום אחר... זה לא מעניין אותנו. בגדול, אין שום בעית אבטחה מהותית: הכל בפרוטוקול HTTP: לוקחים מהשרת קובץ XML, הקליינט בודק אותו, ודורש מהשרת עידכונים, בעזרת פרוקוקולך HTTP, שום דבר אחר מעבר לזה ! פשוט וקל. מה כבר יוכל לעשות נער הסקריפטםי ? את מה שהוא יוכל לעשות, הוא יוכל לעשות גם על שרת web רגיל ללא הקליינט.... לא מוצא שום בעיה.

טל_V

New member
הדבר הזה כבר קיים !! ../images/Emo91.gif

לא נעים לי לקלקל לכם את חדוות הבניה אבל הדבר הזה קיים אתם מנסים לבנות משהו שכבר ישנו למשל, ניתן להגדיר באקספלורר אתר ולבקש ממנו להתעדכן כאשר יש שינונים והוא יודיע לכם כשזה קורה ויבקש רשות לעדכן .. מדובר באתרים שנמצאים online על המחשב .. אני בטוח שהדבר קיים גם בקונקי ודומיו. לגבי בניה של מדריכים יחד .. זה לא משהו שדומה ל CVS ? בכל מקרה, אני לא יודע אם צריך לרוץ ולבנות דברים שקיימים .. אלה אם יש איזה שיפור מהותי :) או שאני טועה ?! אגב , זו הפעם הראשונה שלי בתפוז (קצת חפוז, לא נוראה, אני אזוז) איזה שטויות אני כותב בי אני עוזב טל ;)

למעלה