רעיון לתופעת "המאכרים"

רעיון לתופעת "המאכרים"

בוקר טוב לחברי הפורום. כשרקודי העם יוצאים מידיי המדריכים,והמוסדות של העיריה,ועוברים ליזמים פרטיים שלא מבינים כלום ברעיון הציוני,אלא הכסף מדבר אליהם? מצבינו בכי רע,ויהיה עוד יותר אם ???? אני יום טוב אוחיון מדריך וותיק,מוכר בארץ ובחו"ל,מתחייב לעשות הרקדה באיזור המרכז, במחיר סימלי ושווה נפש לכולם של:10 ש"ח בלבד. המחיר יכסה רק את הוצאות האולם,קופאי,מאבטח,ודלק. לא יהיה שום רווח. אני עצמי ארקיד ב ח י נ ם.וזאת מתוך:אהבתי לריקודי עם,השעה הקשה בה נמצאים כל אלה שמצבם הכלכלי לא שפר עליהם,וטיפה בים לתופעת המאכרים(מחר ההרקדה תעלה 35 ש"ח ואיש לא יוכל לפצות פה. כי היזם פרטי.)אני מתחייב להרקיד פעם בשבוע(ימים פנויים לי:שני,שלישי,רביעי.)נבחר יום ביחד. אשתדל למשוך אתי מדריכים ויוצרים נוספים.יהיו חוגים למתחילים,בינוניים,ומתקדמים.נרקוד:ישן,נושן,עתיק,חדש,ומחודש. התנאי שלי?? תמצאו לי אולם שמנהלו יבין את הרעיון ויסכים לא להעלות מחירים. כל מי שיש לו פרוטקציה היכן שהוא,קשרים אישיים,קרובים לצלחת וכ"ו. הנה הנחתי כפפה בעדינות,נראה מי ירים אותה?ויעזור לממש את הפרויקט.אשמח לשמוע תגובות לרעיון,ועוד יותר את תגובתו ועזרתו של מנהל הפורום. שיהיה לכולנו שבוע נפלא ומוצלח . יום טוב. נ.ב. חוגים גדולים ומוצלחים, נמדדים רק ע"י המדריך והרוקדים בלבד.ולא המחיר המופקע.

יום טוב - דיר באלק

יום טוב, ידידנו הרעיון שלך מצוין, אבל תזהר. אתה עולה על יבלות ומוקשים. אל תשכח, שיש עוד מדריכים בשטח, שמתפרנסים מההרקדות - הם לא יראו את כניסתך לאיזור , בעין יפה. נניח ותצליח לשבור הרקדה של גדי ביטון - רק נניח - מה הוא "יגיד" למוסדות , שמעסיקים אותו. תתאר לך, שיבוא מישהו לקנטרי, למקום עבודתך , ויציע לשלם לאולם יותר ממך , או להשתכר (אם אתה מקבל שכר ) - פחות ממך. האם תרגיש בנוח. המאכרים - יכולים להיות מהשוק החופשי, אנשים פרטיים, אבל יש גם מאכרים , שהם מוסדות ציבוריים. כגון :עיריות,מוסדות תרבות וספורט אונברסיטאות ועוד. תאר לך כדוגמא - יבוא מישהו לבאר שבע ויציע, להרקיד בבית תרבות מקומי ב - 5 שקלים לערב. (והמדריך בקנה מידה שלך), איך יגיבו המוסדות שמעסיקים אותך ? כדבר ראשון - הם ירצו להוריד - את שכרך , כדי לעמוד בתחרות. ויותר מאוחר - אם לא יצליחו - יפטרו אותך. האם אני צודק בשיקולי ? לכן, הצעתך נהדרת , כי היא יצאה מן הלב , אבל קח בחשבון, שהסביבה רוויה במדריכים, שמביאים פרנסה לביתם, וכל עירעור שתעשה בשטח, תגרום לכעס ומריבה. ועל זה כדאי לזכור את המשפט : אל יתהלל חוגר כמפתח.

הצעה שבאה מהלב !!!

בקר טוב ! הצעה של יום טוב היא ללא ספק הצעה שבאה מהלב ונכנסת ללב. יום טוב מוכן לתרום מזמנו ומכספו לנסוע למרכז הארץ ולהרקיד ללא רווח אישי(פרט לעלויות שוטפות) במחיר מוזל ונוח לכולם. אני מעריכה מאד את רצונו הטוב שנכתבה ביושר. אני מציעה ליום טוב להחיל את הרעיון דווקא באיזור הדרום, נניח בירוחם, שדרות או אופקים. המצב הכלכלי שם מצדיק יותר את הרעיון המצויין הזה. לידידנו חבר של כולם (בקיצור : חברשל) : התשובה שלך ליום טוב היא מאד עיניינית ופרקטית ומראה על הבנתך העמוקה בשוק המדריכים וההרקדות במרכז הארץ, ואני די מסכימה איתך. לא אהבתי את הסיומת שכתבת "אל יתהלל חוגר כמפתח", כי היא נכתבה במקורה על שחצן המתיימר לעשות מעשה ללא כל אפשרות וכיסוי. יום טוב שלנו ודאי אינו כזה, ואימרה זו עליו ראויה להמחק מהפרוטוקול. התסכים איתי ? בהערכה רבה לכולם ! מירי.

למירי - האימרה לכיוון חיובי

אמנם זו היתה תשובת מלך אחאב לבן הדד , אחרי דברי הרהב של מלך ארם : "כספך וזהבך ונשיך וובניך לי תתן". אבל אני התכוונתי לצד החיובי, עם רמיזה קלה (קשה להסתיר מחכמה כמוך) , לכיוון המחשבה של המדריכים הנפגעים. לא כל מה שנותנים בזול - אנשים מוכנים לקנות. אני מסכים אתך , שיום טוב , עם לב זהב - יש לו כוונות טובות. אבל הרבה כוונות טובות מובילות אל הגהינום. חשוב במיקרים כאלה להיות מאוזנים. ואם אתה ידיד טוב , דוקא - תאזן את החברים היקרים לך ביותר. היית רוצה , שיום טוב ידידנו -אשר היום, מפורגן על ידי כל החברים והמדריכים , יצבור אויבים ושונאים ? איזהו חכם - הרואה את הנולד. אבל כנראה , שאת פסיכולוגית יותר טובה ממני . הצעת - שהוא ינסה את רעיונו בסביבתו. במקומות , שזקוקים ליוזמה כמו של יום טוב. אף על פי שנאמר : אין צדיק בעירו - הצעת לו את זה. אבל לדעתי , יום טוב התכוון להוכיח את יוזמתו בסביבה, אחרת. באיזור שאנחנו דנים בו. וכאן קבור הכלב.

למירי-1 היקרה - תגובה

צהריים טובים. תמיד נעים לקרוא נופת צופים,ודברי חוכמה שיוצאים ממך. הייתי עושה זאת בדרום קודם, אלא שזה לא בר ביצוע פה ואני אסביר. בירוחם אין הרקדה כי אין מספיק רוקדים(אולי- 10) באופקים אין הרקדה (שוב מאותה סיבה) וכך ביתר הערים הקטנות והעיירות שסובבות את באר שבע (בעיקרון כולם יורדים לרקוד בבאר שבע כי שם יש חוגים כל יום) וגם אם היה חוג באותן מקומות שציינתי ולא ציינתי, לא הייתי עושה זאת, כי אז זו פגיעה במדריך ובפרנסתו. (שבלאו הכי נמוכה) כי זה החוג היחידי שיש שם.להבדיל מאיזור המרכז,(שם יש לפחות 7 הרקדות בכל יום) באיזור שלי פעלתי רבות ובהתנדבות, שוב מתוך רצון לעשות טוב היכן שאני יכול להגיע.הרקדתי בכלא באר שבע אסירים ששפוטים לתקופות ארוכות בהתנדבות, הרקדתי במחנה צבאי בחולות ליד ירוחם כי למשקית תרבות לא היה תקציב למרקיד, אין שנה בה לא פונים אלי בתי ספר בעזרה להעמיד כוריאוגרפיה למופעי סיום. ועוד.. ועוד.. אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל באמת שלזה התכוונתי ברעיון שלי. לעשות טוב, ולעזור היכן שאני יכול.גם בפנייך אציין את שכתבתי לחבר של..אם מדריך כלשהו יפגע מהיוזמה שלי? אני מוריד מיד את הצעתי. לא אפגע בשום אדם,ובוודאי לא בפרנסתו. שיהיה לך יום טוב.

לחבר של-תגובה

שלום לך חברי הטוב. אכן,נאה וחכם כתבת. ( למעט המשפט האחרון, שזה ממש לא אני.) יש משהו במה שאתה אומר, אם כי אני לחלוטין לא התכוונתי חלילה וחס לפגוע במדריך כלשהו. אלא במאכרים שפושטים על הנכסים שמתאימים להרקדות, ומעלים מחירים כראות עיניהם. מוסדות עיריה זה לא מאכר.האולמות שלהם ולא משכירים אותם ליזמים פרטיים. האוניברסיטה היא לא מאכר, כי גם היא נוהגת כך. בית דני אינו מאכר, יש שם הנהלה והיא זו שמעסיקה את המדריכים.לגבי פגיעה במדריכים. מעולם לא פגעתי במדריך. (גם לא שלא בכוונה) שיקום אחד כזה ויצביע עלי. אני יודע בוודאות שאין אחד כזה. לפני שהעלתי את הרעיון בפורום, דיברתי עם כמה מעמיתיי, והרעיון קסם להם. לא בכדי כתבתי, שאמשוך אתי מדריכים ויוצרים נוספים. היה לי על מה להתבסס. ולסיכום: אם אדע שהרעיון שהצעתי בתום לב, ולרווחת הכלל ,יפגע בדרך כלשהיא בפרנסתו של מדריך אחר? אני יורד מהרעיון ומיד!!! כי לא זו הייתה כוונתי. תודה לך חבר על תגובתך והאיכפתיות שבך.שיהיה לך יום טוב.

ביקשת את תגובתי: בהצלחה!

רק שוב בקשתי הקודמת: לאחר פסיק, נקודה וכו´ צריך לעשות רווח של אות אחת. לפעמים לאחר נקודה, כאשר זהו סוף פיסקה, יש להקיש אל "אנטר" כדי לפתוח שורה חדשה. כל אלה מאד עוזרים להבנת הנקרא ולכן גם לטובתך. אני כותב זאת כאן, אבל הכוונה, כמובןכל הכותבים שלא שמים לב לזוטות אלה.

למנהלינו היקר

שלום ירון. תבדוק אותי בשתי התגובות, האחרונות שכתבתי, למירי ולחבר של.. האם כך התכוונת שצריך לכתוב? או שעדיין טעון שיפור? אני באמת אשתדל. תודה על הערתך הבונה. יום טוב.

יום טוב ידידי - לי אתה ברור מאוד

בלי הפסיק והנקודה , אני קורא אותך, ונושם יחד אתך, את דבריך. הרעיון שלך - מקורו בכעס על המאכרים, עוכרי המחול העממי. אשר מטרתם - לעשות רווחים , ותו לא. יש 200 רוקדים - ממשיכים. אין 200 רוקדים - שלוס , סוגרים. זה באמת מרגיז. חוסר מעוף בריקודי עם - לאנשים כמוך - שעובדים עם הלב , מביא למעשה שיפגע במאכריות. אבל כאן צריך לנהוג בחוכמה ובזהירות , פן נשפוך את התינוק עם המים. ממה נפשך - אם המאכר יראה שלא באים אנשים אליו הרי זאת מטרתך , בהתנדבות שהצעת. שהרוקדים יבואו אליך ב -10 שקלים ולא אל המאכר ב 25 שקלים. מה הוא יעשה ? הוא יסגור. לפעמים המקום שהמאכר הימר עליו - יפה לאין שעור מכל מקום אחר. איכות השירותים הנילווים לריקודים , כמו הגברה, חניה, כיבוד,יופי, רווחה, מקום מרכזי ועוד - לעילא ולעילא. כל זה ירד לטמיון. כי כולם החליטו ללכת להרקדה אחרת , זולה - בצריף של התנועה. הרי - התשלום שאנשים נדרשים לשלם - קשור בשירותים הנוספים, שהזכרתי את חלקם לעיל. למשל באונברסיטה -אפשר להיכנס לבריכה ולהתקלח באותו תשלום, שמשלמים להרקדה. מי מסוגל למצוא מקום עם מקלחת ב -10 שקלים. אני מעריך אותך מאוד.ולא הייתי רוצה שרצונך הטוב יתנפץ אל סלע המציאות האכזרית. ומי כמוך יודע כמה היא אכזרית. כולל בנגב, ובעירך באר שבע. שמעתי שהעיריה שולטת במרקידים ביד רמה. ומי שלא הולך בתלם ניזוק. האם אני צודק. לכן - חשוב קודם על עניי עירך. במקום ירוחם קח למשל את באר שבע. תנהיג שם הרקדה ב - 10 שקלים. אם תצליח - הרבה מרקידים מקומיים מן המרכז ינהגו כמוך , ותהיה אור לגויים. אל תתרגש מהמילים , שאמרתי בסוף מכתבי הקודם אליך. אני נשמע בוטה- אבל המוסיקה שלי יותר נעימה מהמילים. אם יהיה צורך - נמשיך במסר אישי.

לחבר - עניין הבריכה הוא עניין לחודש

לחודשיים בלבד! ומה אחר כך? יורידו את המחיר? לא ולא!

ליום טוב רעיון מוצלח לאור העובדה

ששמעתי שבאוניברסיטת תל-אביב, יהיה בעתיד אף יותר גרוע. הם נכנסו לגרעון עצום, משום כך החליטו להעביר את השליטה על אולם הספורט לגוף פרטי (בעתיד הוא לא יהיה שייך עוד לאוניברסיטת ת"א) וכך הגוף הפרטי יוכל להעלות אף יותר את המחיר. הם (האוניברסיטה) נכנסו לתכנית התייעלות וזה יבוא בעתיד גם על חשבון הרוקד. מצד אחד בכל גוש דן נעצרו המחירים ואילו האוניברסיטה השייכת גם היא לאותו הגוש - יוצאת דופן כרגע ואף תייקר בעתיד את המחיר מעבר למצופה, אז למי שיש כסף ועבודה יכול להמשיך ללכת, למי שאין אני ממליצה ללכת למקומות אחרים שהמחיר סביר. לגבי היוזמה שלך יום טוב, יוזמה מבורכת - נקווה שהרבה מדריכים יצטרפו אליך ולא רק שלא יעלו את המחיר אלא יורידו אותו.

למעלה