רעיון מעניין לתזונה לאיזון רמת הסרוטונין

ברור שהיא לא תפתור באופן מוחלט את הבעיה

אבל יכול להיות שהיא כן יוצרת קצת איזון. לדיכאון יש גם גורמים נוספים חוץ מרמת הסרוטונין. טיפול יעיל בדיכאון משלב בדרך כלל טיפול פסיכולוגי ותרופתי.
הרבה דרכי טיפול לא מתאימות לכולם, גם בטיפול תרופתי יש כל כך הרבה תרופות, תמיד יש ניסוי וטעייה. אבל זה שווה את זה, המאבק למצוא את האיזון, בסוף את מצליחה למצוא אותו. לפעמים זה לוקח הרבה זמן וזה מייאש, אבל לחיות עם דיכאון לא מטופל זה נורא. זה מעייף. זה סוחט רגשית.
את מטפלת בעצמך?

Lady Stark

New member
רעיון מעניין לתזונה לאיזון רמת הסרוטונין

נתקלתי במשהו שנקרא "דיאטת הלחם". זו דיאטה לא קפדנית, מלבד זה שהיא דורשת לא לערבב פחמימות וחלבונים. היא מאפשרת אכילה של פרוסת לחם עם ממרח צמחי או ירקות כל כמה שעות.
הסיבה שאני כותבת עליה היא כי יש לה יתרונות לאנשים הסובלים מדיכאון, חרדות והתמכרות למתוקים.
אלה היתרונות שלה:
- היא מווסתת את רמת הסרוטונין באופן מדוד. בניגוד לאכילת מתוקים שמעלים בבת אחת את רמת הסרוטונין וגורמים לירידה חדה שלה אחרי פחות משעה, היא שומרת על רמת סרוטונין גבוהה דיה (ולא גבוהה מדי) במשך 3-4 שעות.
- היא מונעת רעב, שגורם לאכילה מופרזת ולצריכת מתוקים מופרזת.
- היא מווסתת את רמת הטריגליצרידים בדם.
- ניתן להוריד איתה במשקל.

מעניין. שווה לקרוא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2677779,00.html

והנה פירוט של מה שצריך לעשות בה:
http://www.israelady.com/rec/264-דיאטת-הסרוטונין-והלחם/

כמובן שקשה להקפיד כל החיים, אבל אפשר לנסות לפחות רוב הזמן לעמוד בעקרונות שלה ולחטוא בסופי שבוע, ארוחות חגים או אירועים מיוחדים (למשל, יום העצמאות הקרב ובא).

זו דיאטה מצוינת

וגם לא רעבים איתה שזה פלוס רציני. הלוואי והיה לי את כח הרצון לעשות איזו שהיא דיאטה

שמעתי על הדיאטה של אולגה רז

האמת שרציתי לנסות אותה אבל כל העניין של הפרדת חלבונים ופחמימות מסובך מדי בשבילי. מה גם שאני לא אוכלת ירקות בכלל כמעט.

אבל אני לגמרי מתחברת לקטע של הסוכר והסרוטונין. אני מכורה למתוק ותמיד אני מרגישה אחרי ההיי המטורף דאון ונפילת מתח קטלנית. אגב היא גם צודקת שאסור להיות רעבים. אז הגוף רוצה מזון כמה שיותר מתוק וכמה שיותר שמן.

hemorrhoid

New member
חשבתי להתחיל אבל בדיוק היה מבצע בדומינוס

אז ממחר...

ובנימה קצת יותר רצינית - אוכל זה הדבר המנחם היחיד בחיים האלה, לפחות ככה זה מרגיש הרבה פעמים, נשמע קשה לוותר...
ד"א, אני היחיד שלא מסוגל להכניס שום דבר לפה כשהוא בחרדות?

היי48

New member
אח שלי, ממש לא!!

כשאני בתקופות הכי קשות שלי מבחינת חרדות הגרון שלי ממש נסתם. אני הורדתי בשנים האחרונות די הרבה במשקל בגלל העניין הזה (אני עדיין ברוך השם במשקל תקין, אבל די על הגבול התחתון). יצא לי לפגוש לאחר שהיא לא ראתה אותי למשך תקופה ארוכה. נגיד לצורך ההמחשה שהשם שלי הוא ישראלה ישראלי (כמו ישראל שיראלי מהתקופות של לפני הבחירות
). אז החברה הסתכלה עלי לרגע במבט בוחן ואז אמרה לי: "ישראלה, תאכלי משהו!!!!" בטון די מופתע...

ככה שאתה לא היחיד בעניין...

היי48

New member
התכוונתי לכתוב:יצא לי לפגוש *חברה* לאחר הרבה

זמן שלא התראנו...

Lady Stark

New member
גם אני מהמרזים בתקופות קשות

על כל פנים, אוכל טוב יכול להיות נחמה אדירה ובחיים עם מעט הנאה אני אומרת, לכו על מה שגורם לכם להרגיש טוב!
כמובן, כל עוד זה לא מתנגש עם בעיות בריאותיות וכו'.
ההמלצה שלי לקרוא על התזונה הזו היא כדי לרכוש קצת ידע לגבי מה שעושה לנו טוב ברמת איזון הסרוטונין, ואולי להפיק לקח או שניים מזה ביום יום.
ומי שלוקח על עצמו לשנות לגמרי את התזונה, שאפו.

היי48

New member
האמת שזו המלצה די מבורכת,

כי אם אכן התזונה הזאת עוזרת באיזון רמת הסרטונין זה יכול אולי להוריד את כמות הכדורים שצריך לקחת למטרה זו. אז בהחלט שווה לנסות...

Lady Stark

New member
זה תלוי באיזה מצב את

וכמובן שרק אחרי שאת רואה שהתזונה אכן עוזרת, ובפיקוח צמוד של פסיכיאטר.

memee2

New member
גם אני

בזמן האחרון תקופות ארוכות לא יכולה לאכול מוצק וארוחות גדולות וחמות.

אפרופו תזונה

יש גם ויטמינים ומינרלים שאומרים שיכולים לעזור בדיכאון.

אומגה 3 למשל עוזרת לדיכאון, בייחוד תוסף שמועשר ב-EPA. אומגה 3 מורכבת מ-2 מרכיבים: EPA ו-DHA. בכמוסות הרגילות של השמן דגים יש יותר DHA מ-EPA, לכן צריך תוסף מיוחד.

אני התחלתי לקחת אומגה זום, 2 כמוסות ביום. זה אמור לעזור גם לדיכאון וגם לתפקוד קוגנטיבי כללי.

עוד ויטמין חשוב זה B12 שמחסור בו גורם לחולשה ודיכאון.
קראתי שגם מחסור בויטמין D יכול לגרום לחולשה פיזית שיכולה להתפרש כדיכאון.
כמו כן יש להרבות במזון שמכיל טריפטופן. מטריפטופן הגוף בעצם מייצר סרוטונין. עשו מחקר ובו נתנו לחולי דיכאון כדורים אנטידכאוניים ודיאטה דלה בטריפטופן- הכדורים לא עזרו. הרי מה שנוגדי דיכאון עושים זה לא לייצר סרוטונין אלא להשהות את פירוקו בסינפסות במוח. אם הגוף לא מייצר סרוטונין הן חסרות תועלת.

טריפטופן מצוי בעיקר בבשר בקר וכן בגבינת קוטג', בשר תרנגול הודו, בננות, סויה, בוטנים ודגים מהסוגים טונה, הליבוט, סלמון, לחם דגנים מלאים בפירות ים כגון חסילונים וכן ברמות גבוהות בחמצה שמשמשת להכנת החומוס.

כמו כן ויטמינים מקבוצת ה-B. (ניתו לקנות קומפלקס B למי שהתזונה שלו דלה).

אגב, היה פעם תוסף תזונה של טריפטופן

אומרים שהוא עזר למלא אנשים בהפגת דיכאון וכן גם חרדות ונדודי שינה, והיה בשביל חלקם תחליף לנוגדי דיכאון פסיכיאטריים. אולם בגלל איזה מקרה שמישהו חלה ונפטר עקב תוסף מזוהם (הבנתי שזה היה מקרה יחידני של אצה מזוהמת) ה-FDA אסר את התוסף הזה.

גם מלטונין שנקרא גם "הורמון השינה" נמכר בעבר ללא מרשם בבתי טבע. בארץ עכשיו מוכרים אותו רק במרשם רופא ובמצבים מיוחדים בלבד לבני 50 ומעלה, זו ההוראה, אך נותנים לכל דורש כדורי שינה למרות שעל פי מחקר מ-2012 חלקן נמצאו קשורות למחלות קשות ואף למוות. מלטונין הרבה הרבה יותר בטוח מכדורי שינה, זה הורמון טבעי שהגוף מייצר ורופאת המשפחה שלי בעצמה אמרה לי שמלטונין הרבה יותר בטוח אך היא לא יכולה לרשום לי בגלל ההגבלות ההזויות האלה.

אגב בארה"ב ובאירופה מלטונין נמכר עדיין באופן חופשי ללא מרשם בבתי טבע ופארמים.

מעניין, קראתי את הקישורים

הייתי מאוד רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלי, אני בטוחה (כן, בטוחה) ששינוי בתזונה ישפר אצלי את המצב רוח, או יעשה כל דבר חיובי אחר.
אבל אין מצב שאצליח לעמוד בדיאטה כלשהי כמו שמישהו אחר כתב כאן, אצלי זה מקור לנחמה.
אני שותה נס קפה בכמויות גדולות, היו שבועיים שהתנזרתי לחלוטין והרגשתי שינוי בתחושה בגוף ובמצב רוח.

למעלה