רעיון מקורי וזול להצללה של סלון?

motir

New member
רעיון מקורי וזול להצללה של סלון?

שלום ליושבי הפורום, בשעה טובה ומוצלחת שכרנו דירה ואנחנו עומדים להכנס אליה בשבוע הבא. בסלון יש ויטרינה באורך 5.5 מ', כאשר אין תריסים אלא רק חלונות. אני מחפש פתרון זול ככל האפשר להצללה של הסלון. אשמח אם תהיה אפשרות להחשיך כמעט לגמרי. הפתרון הפשוט ביותר שחשבתי עליו הוא וילון. חישוב מהיר מראה כי פתרון כזה יעלה כ-1000 ש"ח במקרה הטוב. האם ישנה דרך זולה עוד יותר? תודה מוטי

lank

New member
../images/Emo68.gifהצללות

לפי דעתי הפתרון הזול ביותר הוא אכן וילון. פרגולות באורך של 5 מטר יעלו הרבה יותר. קיימים סוגים שונים של וילונות מחומרים שונים , אוטמים יותר ואוטמים פחות לכן ישנה חשיבות גם לכיוון של הסלון. אם הכיוון דרומי - אתם בבעיה ( הבית יהיה חם מרבית היום ולכן חייבים וילונות כבדים או ורטיקלים שיוצרים מעין האפלה ). ממליצה להתייעץ עם דקורטור לוילונות.

motir

New member
תודה על התגובה המהירה. הכיוון הוא

מזרח, על כן ברוב היום לא תהיה שמש ישירה, אך עדיין אני מעונין בהצללה מסוימת. הדגש הוא באמת על פתרון יחסית זול, כי אני מניח שברוב הזמן הוילון יהיה מוסט (הנוף מהחלון משגע
). האם תוכלי להמליץ על דקורטור חביב, אדיב ומבין-כל-תקציב?

קנגה רו

New member
סקר שוק הביא אותי לאיקא

במחלקת וילונות יש כמה סוגים של וילון רומי בשלל צבעים, שקטים יותר או שקטים פחות. וילון ברוחב של מטר ובאורך של כ 2 מטר עולה בסביבות ה - 100 ש"ח בממצוע (הסוג הזול עולה כ 80 ש"ח והיקר כ 130 ש"ח תלוי בבד). הוילונות באים ברוחב של 60, 80, 100 ו 120 ס"מ (המחיר כמובן בהתאם). נסי. ממחקר שערכתי זה היה הפתרון הזול ביותר (לנו יש חלון של 6 מטר בסלון)

0 אור 0

New member
איזה וילון קונים לרוחב חלו גדול ?

בהמשך להסבר שלך על הרוחבים הקיימים: אם יש לי חלון שרוחבו 180 ס"מ, ומורכב מ3 כנפים של 60 - אז קונים 3 וילונות של 60 ס"מ???, זה מסתדר טוב בהתקנה? או שאולי צריך לעשות הזמנה מיוחדת לוילון 180?

קנגה רו

New member
אין חוקים.

תראי, היום אין חוקים. זה הכל מאוד מאוד תלוי האיזה מראה את רוצה לתת, ובאיזה וילון תשתמשי - וכמובן בחלון - האם זה הזזה או חלון נפתח. אם את רוצה מראה "חלק" של כמעט קיר - אז בעיני (ושוב רק בעיני) וילון רומי יעשה את העבודה. וילון כזה - 180 זה קצת כבד מידי אבל בעיני האחידות והרצף - מקסים. 60 זה צר מידי. ככה ששנים של מטר יעשו את העבודה (בהנחה שזה חלון הזזה וקחי בחשבון שצריך להכניס למדידה את משקוף החלון - את הרי לא רוצה שיציץ משקוף מצידי הוילון) 3 וילונות שונים -יש לזה מראה נחמד - אבל אם את הולכת על וילון רומי - את חייבת לדייק בתליה - כדי לא ליצור קו לא רציף של "מוטות הוילון" ("צירי הקיפול") בחיבור בין וילון לוילון.

orit281

New member
תלך לשוק

מוכרים שם וילונות באורך מתאים לכל חלון במשהו באיזור 60 ש"ח כולל מוטות להחזקה יש גם כל מיני סוגי בד אורגנזה , עבה יותר וכו זה אם לא בא לך להשקיע אפשר גן ללכת לקנות בד ולתפור זה הכי זול

קנגה רו

New member
לתפור לבד זה ממש אבל ממש לא

הפתרון הכי זול. הבד הכי זול שיש בשוק נקרא טוול. עולה 10-18 ש"ח למטר. זה בד גולמי. לעומת זאת כל בד אחר, רוחב של בד בגליל בד"כ נע בין 1.2 מטר ל 1.6. בכדי לתפור וילון (קיווצים) החישוב הוא לפחות - כפול 2 מהרוחב (לפחות). עכשיו תעשי חושבים - אם יש חלון של 6 מטרים ורוצים וילון באורך של לפחות 1.8 (+ 20 סמ' לשוליים תחתונים ועליונים) צריך לקנות 24 מטר (6 X 2 לרוחב, וכל זה X 2 לאורך) בד (מנימום) ורצוי מאותו הגליל (כי בדיוק כמו בקרמיקה, יש הבדלי צביעה לפעמים בין גליל לגליל). מחיר בדים שמתאימים לוילון מתחילים בסיביבות 25 ש"ח. וזה הכי הכי הכי זול (בנחלת בינמין, לבד שלא מוגדר כבד וילון). עכשיו בואי נעשה חישוב זה יוצא 600 ש"ח רק חומר, בלי מוט, בלי מתלים, בלי לולאות חיבור לוילון ובלי עבודה.

אפרורפו מוט לוילון - מה דעתכם על

שחדרוג שאני רוצה לעשות. באמבטיה אני רוצה לתלות את הוילון על מוט לא פלסטיק פושטי, אלא על אחד ממתכת כמו לוילונות. האם זה מתאים לאמבטיה החומר הברזלי הזה?

למעלה