רעיון מקורי של חבר שלי.

רעיון מקורי של חבר שלי.

הרעיון\הצעה מופנה לדתיים. פתרון מקורי, הייתי אומר פילוסופי, לבעיית התחבורה בשבת. כידוע "ישראל ערֵבים זה לזה", כלומר הדתיים, מבחינתם, נושאים באחריות שגם היהודים החילוניים לא יסעו בשבת. ואם אין מה לעשות נגד רכב פרטי, אז לפחות לא תחבורה ציבורית. המצווה הגדולה ביותר היא לא להציל את נפשך-אתה, כי אם את נפש רעך, החילוני החוטא. והפיתרון הפשוט הוא, שהדתיים יארגנו בעצמם את התחבורה הציבורית בשבת, בהתנדבות וחינם אין כסף, ואז גם יצילו את החילונים מחטא, ומכיוון שעבודה זו תתבצע בידיהם ללא כסף, היא תהיה משולה למעשה צדקה, כמו למשל עבודת החזן בשבת. והתחבורה הציבורית כמשל בלבד, לכל פעילות אחרת.

תום30

New member
טלמונצי'ק קבל שדרוג להצעתך:

מאותו הגיון\ היסק לוגי פתלתל שלך (מבלי להכנס לטעויות הפסאודו הלכתיות אותם ביצעת) הרני משדרג את הצעך: 1. כידוע פדופיליה עפ"י ההלכה אסורה- אולי נארגן באמצעות הדתיים מועדוני אורגיות במרחק טווח קשת משכונת מאה שערים למען אחינו בני ירשראל הנתונים בשבי היצר המיני ? ואולי ניקח את כל החטאים והאיסורים באשר הם ונקיים קונגרס שימומן כמובן מתקציב משרד הדתות ויכול בתוכו גיבוי טוטאלי לכל החטאים של אחינו בני ישראל החוטאים?

אינני מתימר להיות מומחה בהלכה,

ונושא הפדופיליה ומועדוני אורגיות נראה לי "פחות חיובי" ואפילו פחות נורמלי מצרכים בסיסיים של הציבור כתחבורה ציבורית במועדי ישראל. יותר מזה. הצעתך ההיתולית בעניין פדופיליה ואורגיות נוגעת (אני מניח שלא במתכוון) בנושאים קיימים וכאובים, בלי קשר לדת, של ניצול קטינים וסחר עבדים, שקיים חלקית גם בארץ. ואל תדאג ליצר המיני של הדתיים. הערה נוספת: ההצעה היא של חבר שלי, לא שלי, ולא נכנסתי עמוק ללוגיות שלה או "לטעויות הפסאדו הלכתיות" שלה. לדעתי יש ברעיון זה נושא למחשבה "תאורטית צרופה", מופנית בעיקר לדתיים. ועוד. עד כמה שאני מכיר את ידידי זה, יש לי רושם שהצעתו חפה מציניות. מאידך, אף אחד לא מפריע לך לנמק התנגדויות להצעה מעֶמדה של הדתיים (כפי שהיא נראית לך).

אינני מתיימר להיות מומחה בהלכה,

ונושא הפדופיליה ומועדוני אורגיות נראה לי "פחות חיובי" ואפילו פחות נורמלי מצרכים בסיסיים של הציבור כתחבורה ציבורית במועדי ישראל. יותר מזה. הצעתך ההיתולית בעניין פדופיליה ואורגיות נוגעת (אני מניח שלא במתכוון) בנושאים קיימים וכאובים, בלי קשר לדת, של ניצול קטינים וסחר עבדים, שקיים חלקית גם בארץ. ואל תדאג ליצר המיני של הדתיים. הערה נוספת: ההצעה היא של חבר שלי, לא שלי, ולא נכנסתי עמוק ללוגיות שלה או "לטעויות הפסאדו הלכתיות" שלה. לדעתי יש ברעיון זה נושא למחשבה "תאורטית צרופה", מופנית בעיקר לדתיים. ועוד. עד כמה שאני מכיר את ידידי זה, יש לי רושם שהצעתו חפה מציניות. מאידך, אף אחד לא מפריע לך לנמק התנגדויות להצעה מעֶמדה של הדתיים (כפי שהיא נראית לך).

תום30

New member
התאורטיות הצרופה חוטאת ב..

הכפפת הנורמות החילוניות על הדתיים. לו ידידך היה מבין מהי "ערבות זה לזו" ולא מבחינת הבנתו הוא אלא היה מתייחס לזה כפי שצריך וחייב להתייחס לזה ולשאר ההלכות אותם איזכרת היות ואלו מנחים דתיים ויש להבינם עפ"י הקונטקסט הדתי שלהם. סביר להניח כי הוא היה מגלה כי הלוגיות שלו פרדוכסליות שלא לומר פיקציה.

מניין אתה יודע? אולי החבר שלי יחולל

מהפיכה בחשיבה היהודית הדתית? אולי הרעיון שלו יתקבל בסופו של דבר (כמובן לא במימוש שהוא הציע, אבל משהו בכיוון הזה)?

תום30

New member
כל תינוק דתי

יודע להפריך את החשיבה הלוגית הזו המתבססת בעיקרה על "ערבות" אליה חברך יצק תוכן פשרני משלו, ושכח כי הוא מתבסס על פתגם דתי שההסבריו מוסברים ומובנים עפ"י פרשנות דתית כמובן.

אבל בינתיים הוא עוד לא הפריך.

אני רואה שהרעיון מעורר בך התנגדות עזה. תראה, אני לא מתעקש לדחוף אותו.

אינני מתיימר להיות מומחה בהלכה,

preacher

New member
בין לא להיות מומחה להלכה

ובין לא להבין שהרעיון על פניו אוילי לחלוטין, עדיין יש מרחק. לפי הרעיון שלך הדתיים יחטיאו את החילונים - מה בדיוק זה אמור לפתור? זה הרבה יותר גרוע, מבחינתם.

מדוע "יחטיאו"?

הרי החילוני הנוסע באוטובוס בשבת אינו מבצע עבודה. הרעיון הוא שגם הדתי הנוהג באוטובוס זה אינו מבצע עבודה, כי הוא נוהג לא עבור שכר, כמו החזן בבית הכנסת השר בשבת. וגם אם הוא מבצע עבירה, הרי הוא נוטל אותה לעצמו ובכך מציל את נשמתם של בני ישראל החילוניים, שזו מצווה גדולה מן העבירה. בכל אופן נחמד שהחילונים, לפחות עד כה, הם המתנגדים הגדולים ביותר להצעה הנועזת הזו, המופנית לדתיים...

lolibror

New member
אולי כי לחילונים קצת יותר קשה

להתחבר לחזון אחרית הימים הזה
יצורי מרירים ולמודי סבל שכמותנו. רעיון נפלא, אגב, אבל איך אומרים? אל תעצרו את נשימתכם... (יכולתי גם לכתוב את זה באנגלית אבל אז טלמון היה צועק עלי)

L7

New member
זונות המקדשים בהודו ומים באוזן

לפי הגיון דומה: קוץ שניתקע בבשרך - תוציא ע"י עוד קוץ מים באוזן ניתן להוציא ע"י התזת עוד מים ניאוף מנקים ע"י עוד ניאוף (במקדשים מסויימים בהודו) ונסיעות בשבת ע"י עוד נוסעים.

preacher

New member
מנוע שריפה פנימית מכיר?

אסור ליהודים להבעיר אש בשבת ואתה רוצה שהם יבעירו אש 3000 פעמים בדקה????? הדתיים לא טורחים לענות כי הם עדיין על הרצפה, בעוויתות צחוק...

fima2001

New member
שדרוג לרעיון

הרי אף דתי לא פרייר לכם הם יבדו בשבת ויקבלו שכר "כתרומה" "לנזקקים" ביום חול

תום30

New member
ספר לחברך כי...

לפני שהוא הולך ללמוד מה משמעות המונחים הדתיים בהם עשה שימוש לוגי , אולי כדי שיכיר עוד כמה מונחים כמו..."מצווה הבאה בעבירה" הילכות שבת" וכו'. השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו היא...למה לעזאזל אנחנו צריכים אותם כדי לנהל חיים תקינים בארץ השייכת ל 2 המגזרים. התשובה פשוטה- הפוליטיקאים להם אנחנו הצבענו נותנים להם את הכוח. הם מצידם מלהטטים להטוטים פולטיים לגיטימיים ה"נבחרים" שלנו הם המטומטמים.

למעלה