רעיון "מקורי"...

רעיון "מקורי"...

תגידו מה אתם חושבים, אם חיל האוויר יקנה 100 אולטראלייטים, (שזה יעלה בערך כמו השניים שלושה דורנירים לא חמושים שמסיירים כרגע, לא?) יתקין בכל אחד תותח גאטלינג 7.62 כמו שהיה במסוקים בויאטנם, נורים וכו´ והם יסיירו יומם ולילה בשטחים (עם אמצעי ראיית לילה) זה יכול לעזור במשהו? 1. תגובה מהירה יותר מכוחות קרקע לפיגועים ביישובים מבודדים, לפחות ברדיפה אחרי הבורחים חזרה לרשות (לכל קב"ט יהיה מכשיר קשר לקרוא לסיור הקרוב) 2. בכל כלי טייס כזה - GPS עם DATA LINK למפקדה,בה תהייה מערכת מרכזית שתראה את כל המיקומים שלהם ותוכל לסייע בבקרה עליהם... 3. סיורים לאורך קו התפר ביום ובליל ומעל הערים הפלשתיניות (להרתעה. יירו עליהם- מה טוב, נדע איפה להתקיף עם הכלים הכבדים). שמעתי שמגייסים ממג"ים אבל זה נראה לי גימיק בלבד. אני בטוח שלא ייחסרו מתנדבים להטיס אפילו בתשלום שלהם... זה ברור.

לא נראה לי שזה מה שיעזור

למרות שיהיו יותר סיורים ואולי גם יותר התרעות מראש (בזה אני דוקא לא בטוח) לא נראה לי שאז"מים זה מה שיעזור פה. כבר היום ישנם את מטוסי הצופית (שאני לא בטוח, אבל אני חושב שהם קצת יותר מתקדמים מהאולטרלייטים
) שמבצעים גיחות סיור סדירות (ואני סומך על דני חלוץ ועל צמרת חה"א שהם יודעים כמה צריך להפעיל אותם ומתי). ובנוסף לגיחות הסיור ישנם את מסוקי הקרב, דוגמת האפאצ´י וקוברות, שהם נמצאים זמן לא מבוטל מעל לשטחים - אם בתקיפה ואם בתצפיות והרתעה. (אפשר לראות אותם טסים וחוזרים מעל חוף הים בהרצליה ובכפר סבא בשכונות היותר מרוחקות מהמרכז) לכן אני חושב שעם כל הגיחות שחה"א מקיים, גיחות האולטרלייטים רק יפריעו אם הם יהיו בכמות גדולה מאוד: הם יפריעו בעיקר לטייסי הGA מכיוון שלא נראה לי שיתנו לאולטרלייט לטוס 500´ רגל מעפ"ש איפה שיש מהומות...

כבר קיים רעיון דומה

בימים אלו מתארגנת "טייסת 10" ב"תעופה הכללית" שמטרתה לנדב טייסים ומטוסים למשימות סיור וצורכי קהילה שונים. ניתן במפורש לארגן "טייסת" דומה של מתנדבי אז"מ. כמובן שהרעיון של אז"מ חמוש, נוסח רמבו, יש לו מקום נכבד בתעשיית הסרטים (ראה את סדרת "מקס הלוחם בדרכים" עם קווין קוסטר), במציאות זה "קצת" יותר פרובלמטי (להחזיר את כלי הטיס הלוחמים למלחמת העולם הראשונה). אבל, סיור ותצפית (עדין לא ברור לי בדיוק על מה יצפו) ואולי משימות שיטור וסיור שונות (לאורך מסילות רכבת, קו המוביל, כבישים ראשיים) זה אפשרי למרות שבעידן הטל´ הסלולריים, ספק אם זה נחוץ. מאחר ובכוונתי להצטרף ל"טייסת 10" ובקרוב מפגש ראשון בנושא, אברר כיצד אפשר לשלב אז"מ למיזם (יצא לי חרוז). יוסי מיליס

רז בג

New member
יש דבר כזה ../images/Emo124.gif../images/Emo118.gif

בארה"ב קיים גוף שהחל בפעילות מסוג זה בתקופת מלחמת העולם השנייה. "CIVIL AIR PATROL" הארגון יכול לשמש "מודל" לטייסת 10 בהרבה מאד מהפעילויות. כל החברים מתנדבים והם מחולקים "בטייסות" בכל רחבי ארה"ב. ד.א מל גיבסון שיחק ב"מקס הלוחם בדרכים"

נכון !

מל גיבסון שיחק ב"מקס הלוחם בדרכים" אבל.. קוין קוסטנר שיחק ב"עולם המים" שגם שם נעשה שימוש במכונה מעופפת ... משהו בין מטוס לאז"מ.

בארה"ב וקנדה..

הם עוסקים בהטסה של חולים, תרופות ואספקה חיונית למקומות מבודדים וכן איתור וחיפוש של מטיילים, כלי טיס, כלי שיט וכד´ שהלכו לאבוד. בארץ, צריך דמיון יצירתי על מנת למצא ל"טייסת" כזו תפקיד בשרות הקהילה.

למעלה