רעיון נפלא לשידרוג ארוחת ערב
הי לכם פורום מקסים, אני מאוד נהנית מהרעיונות פה, ושמחה להציע רעיון למתכון שהולך אצלנו בבית, זו שקשוקה משודרגת. המצרכים: 3-4 פלפל אדום או גמבה (אפשר גם ירוק, אצלנו זה הולך יותר טוב עם אדום). 3 עגבניות קופסא או 2 (תלוי כמה "נוזלי אתם אוהבים) של רסק עגבניות 1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום כתוש או 2 קוביות שום קפוא (לא חובה) כף רוטב צ'ילי מתוק מלח, פלפל שחור מעט פפריקה מתוקה (לא חובה) כף זעתר (לא הצמח, האבקה) 4-5 ביצים. עכשיו לשידרוגים: לשקשוקה משודרגת חלבית: 150 גרם גבינה צהובה. לבשרית: 2 קבנוס ארוכים חתוכים לפרוסות. ו/או 100 גרם פסטרמה חתוכה לרצועות. תוספות נוספות לפי הטעם: טונה מסוננת ומפוררת ו/או טבעות זייתים שחורים ו/או תירס מקופסא מסונן. אופן ההכנה: חותכים ת הפלפל לקוביות קטנות. במחבת גדול ורחב מחממים שמן, ומטגנים את הבצל והפלפל. שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות. ואת התבלינים, ורסק העגבניות ומים (ממלאים את הקופסא פעם או פעמיים במים, ושופכים למחבת). מערבבים היטב. אם רוצים שקשוקה בשרית, זה השלב שבו מוסיפים לתערובת במחבת את הנקניקים (אפשר גם שאריות של נקניקיות מארוחת צהרים ומה שבא). כשמתחיל לבעבע מנמיכים להבה, וממשיכים לבשל. אחרי 10 דקות בערך, מפזרים למעלה את התוספות(אם זו חלבית אז חצי מכמות הגבינה הצהובה). מכסים את המחבת במכסה ומחכים כמה דקות. פותחים, שוברים מעל את הביצים, במפוזר ברחבי המחבת. אם זה חלבי אז למעלה שופכים את יתרת הגבינה הצהובה) ומכסים במכסה, עד שרואים שהביצים מוכנות והגבינה הצהובה מבעבעת. מגישים מיד, חם ועם לחם לנגב. זה פשוט מעדן.
הי לכם פורום מקסים, אני מאוד נהנית מהרעיונות פה, ושמחה להציע רעיון למתכון שהולך אצלנו בבית, זו שקשוקה משודרגת. המצרכים: 3-4 פלפל אדום או גמבה (אפשר גם ירוק, אצלנו זה הולך יותר טוב עם אדום). 3 עגבניות קופסא או 2 (תלוי כמה "נוזלי אתם אוהבים) של רסק עגבניות 1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום כתוש או 2 קוביות שום קפוא (לא חובה) כף רוטב צ'ילי מתוק מלח, פלפל שחור מעט פפריקה מתוקה (לא חובה) כף זעתר (לא הצמח, האבקה) 4-5 ביצים. עכשיו לשידרוגים: לשקשוקה משודרגת חלבית: 150 גרם גבינה צהובה. לבשרית: 2 קבנוס ארוכים חתוכים לפרוסות. ו/או 100 גרם פסטרמה חתוכה לרצועות. תוספות נוספות לפי הטעם: טונה מסוננת ומפוררת ו/או טבעות זייתים שחורים ו/או תירס מקופסא מסונן. אופן ההכנה: חותכים ת הפלפל לקוביות קטנות. במחבת גדול ורחב מחממים שמן, ומטגנים את הבצל והפלפל. שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות. ואת התבלינים, ורסק העגבניות ומים (ממלאים את הקופסא פעם או פעמיים במים, ושופכים למחבת). מערבבים היטב. אם רוצים שקשוקה בשרית, זה השלב שבו מוסיפים לתערובת במחבת את הנקניקים (אפשר גם שאריות של נקניקיות מארוחת צהרים ומה שבא). כשמתחיל לבעבע מנמיכים להבה, וממשיכים לבשל. אחרי 10 דקות בערך, מפזרים למעלה את התוספות(אם זו חלבית אז חצי מכמות הגבינה הצהובה). מכסים את המחבת במכסה ומחכים כמה דקות. פותחים, שוברים מעל את הביצים, במפוזר ברחבי המחבת. אם זה חלבי אז למעלה שופכים את יתרת הגבינה הצהובה) ומכסים במכסה, עד שרואים שהביצים מוכנות והגבינה הצהובה מבעבעת. מגישים מיד, חם ועם לחם לנגב. זה פשוט מעדן.