רעיון שיש לי לכבוד חודש החגים

רעיון שיש לי לכבוד חודש החגים

החלטתי שלכבוד חודש החגים אני רוצה לרשום כאן בקצרה על כמה מהקומיקסים הישראלים האהובים עלי בכל הזמנים. למה עכשיו, כי אין אירוע יותר ישראלי מהחודש הזה והקומיקסים כאמור ישראלים. הרשימה היא פרטית מייצגת רק אותי בלבד ולא אומרת שום דבר על כל קומיקס אחר.
1. החוף השקט/מיכל טמיר. אחד הקומיקסים היותר טובים בעיני שיצאו בעברית ועונה כל מה שאני מבקש מקומיקס בכלל ומקומיקס ישראלי בפרט. העלילה מאוד ישראלית, חיפאית שעוברת לתל-אביבית שחוזרת לחיפה על-מנת להגיע ללוויה של סבתה. בדרך עולים זכרונות מחיי המשפחה כשהעבר מצוייר בעיפרון בש"ל בצורה די מדוייקת וריאלית ואילו ההווה מצוייר בעיקר בכתום בצורה מרוחה. יש נגיעות בחיפה, יש נגיעות בשואה, השימוש בטכניקה מצויין בכל ההיבטים שאני בתור קורא בור יכול לשים אליהם והספר כאמור מצויין ומומלץ ממש. 8.5 מתוך 10 צנצנות דבש כש1.5 צנצנות יורדות בשל קדרות יתר לעיתים. מומלץ מאוד
2. סיפור ורוד/אילנה זפרן קומיקס מגניב אבל יותר קולאז' מאשר קומיקס מובהק.תמונות ש"ל, תמונות מסרטים, פורטרטים, מובאות משירים ומהתנ"כ, מפות וכו' שיוצרים בייחד את סיפור היציאה מהארון של המחברת ואת ההיסטוריה של התנועה הגאה. קומיקס שונה ומומלץ לבעלי ראש פתוח לקומיקסים שונים ולא ממש ליניארים. לא יודע לנקד
3. קרוב רחוק/רותו מודן. צבעוני, קצת סגנון טינטיני, חלוקה ברורה לפאנלים טכניקה פשוטה וטובה, לא סתם זכה בהרבה פרסים. ספר טוב
עיצוב דמויות נפוחות עם סוף פתוח. נהג מונית שמרוחק מאב שלו ויתום מאם מנסה לבדוק אם גופה לא מזוהה של הרוג בפיגוע היא אביו כשעוזרת לו המאהבת הצעירה של אביו. על הדרך נרקמים ביניהם יחסים מיוחדים. ספר מומלץ ביותר. 9 מתוך 10 צנצנות דבש
עוד קומיקסים ישראלים שכדאי לכם לקרוא הם הנכס/רותו מודן, פיצריה קמיקזה שהוא קומיקס יפה לסיפור טוב (אם אתם מאוהבי אתגר קרת)
וזהו. אם למישהו יש רעיון לעוד קומיקס ישראלי טוב שאני צריך לקרוא אשמח אם תחלקו איתי
שנה טובה
אוֹרי
נ"ב
עד סוף השנה נסו לקרוא את בארי ווין/פיטר בג/לנור כל אחד צריך אחת לאיזה זמן לקרוא קומיקס שפשוט יצחיק אותו בלי שום ערך מוסף זה עושה טוב

למעלה