רעיון../images/Emo62.gif
תוך כדי עיון, עלה לי רעיון ואני מעוניין לדעת מה אתן חושבות/אתם חושבים... העניין הוא כך: אין לנו בעיה עם "השופט". תהליך השיפוט הוא תהליך שמתבצע אחרי שעשינו פעולה מסוימת, אמרנו משהו למישהו, ואז אנחנו מנהלים "משפט שדה"- מהיר מאד, שומעים רק את הקטגור "איך אמרתי כזאת שטות?-סימן שאני..." השופט
הוא למעשה נייטרלי, מכיוון שלא נשמע צד חיובי (סנגור)- למשל על ידי
אז הוא מוציא פסק-דין: על העבירה הזאת, מגיע עונש כזה וכזה... ומכאן בא הסבל (עונש זה עונש) ואח"כ אנחנו חושבים שמשהו לא בסדר בנו! אבל בעצם אם נקשיב לסנגור, פסקי הדין של השופט יתהפכו! במקום לקבל עונשים- נקבל פרסים... ועוד פרסים
לדוגמא: כתבתי הודעה זו. הקטגור: הוא סתם מבזבז זמן, פעילות לא חשובה, עצלן
הסנגור: הוא משתדל להבין את עצמו, אולי זה יעזור לאחרים, הכוונה טובה
השופט: יש אמת במה שהקטגור אמר - אך ניצול זמן באופן יעיל לא חייב להיות דווקא עכשיו, לפיכך העובדה שבמשך רב היום הוא לא ביצע את התוכנית, אינה הופכת אותו לעצלן. יש אמת בדברי הסנגור- הכוונה הפנימית היא בהחלט לעזור לעצמו ולאחרים. לפיכך, הכרעת הדין: הוא זכאי! הוא זכאי! הוא זכאי!
ולהלן הפרס:
תוך כדי עיון, עלה לי רעיון ואני מעוניין לדעת מה אתן חושבות/אתם חושבים... העניין הוא כך: אין לנו בעיה עם "השופט". תהליך השיפוט הוא תהליך שמתבצע אחרי שעשינו פעולה מסוימת, אמרנו משהו למישהו, ואז אנחנו מנהלים "משפט שדה"- מהיר מאד, שומעים רק את הקטגור "איך אמרתי כזאת שטות?-סימן שאני..." השופט