רעיונותיכם בבקשה לפיקניק יומולדת

רעיונותיכם בבקשה לפיקניק יומולדת

לילד בן 11 על חוף הים עם ארבעה חברים שאינם צמחונים/טבעוניים... ובני המשפחה

חשבנו על פתות חומוס טחינה
ירקות חתוכים ועגבניות שרי
אבטיח
כדורי שוקולד
פלאפל

אבל פלאפל וחומוס לא כל הילדים אוהבים...

מה עוד? זה יומששי אחה"צ וחוזרים סביב 8:30 כלומר אמורים להיות מסודרים עם אוכל

שניצל סייטן?

לא שיא הבריאות [הרבה יותר בריא מהמקבילה הטבחונית, ועדיין], אבל זה יומולדת- לא בית ספר.
נקנקיות סייטן גם הולך מבחינתי, ואז לחמניות וקטשופ וכו' יעשו את העבודה.
טאבולה יסדר את המבוגרים [למרות שגם חלק מהילדים אוהבים].

ladybug6

New member
מה עם פטשידת פסטה?

אפשר להכניס בפנים משהו על בסיס גבינת סויה ביתית, בשמל או שמנת צמחית לבישול, מעט בצל ושום, מוסקט, מלח פלפל, שמרי בירה.. אולי אפילו כמה גרגרי תירס? ולהוסיף איזה שהוא עמילן, קמח תפו"א או דומה, להדבקה. יוצא טעים וילדים בדר"כ אוהבים דברים כאלה. אפשר בקלות לחתוך ולאכול ביד/במפית.
שניצל טופו/סייטן גם אמורים לעבוד. גם שניצלים מירקות כמו פטריות, קישואים, כרובית, ברוקולי. הולך פצצה בפיתה עם ממרחים. או סתם פרחי כרובית מטוגנים בפירורי לחם ובלילה עם קצת חרדל וטימין + קמח ומים ותבלינים (ילדים מתים על זה!).
קובה במילוי שבבי סויה/טחון מהצומח, מהסוג המטוגן הקונוסי או דומה, אפשר גם במילוי בצל מטוגן ופטריות. אחלה מנה לפיקניק וגם ילדים אוהבים.
מאפה ממולא - שמרים או סתם בצק פשוט של אמפנדס. אפשר למלא בפירה תפו"א, בטחון של טבעול + ירק כלשהו, בגרגרי חומוס (סמבוסק).. או שאפשר ללכת על בצק עלים במילוי גבינת סויה ביתית וזיתים וזעתר, או תרד/פטריות ובצל.
שבלולי פיצה שאין בהם גבינה אלא רק רוטב וזיתים קצוצים ואפשר אולי גבינת שקדים או גבינ"צ ביתית שבעיקר נמסה ומוסיפה קצת טעם.
לחמניות ביס עם זית בפנים מהבלוג שלי, זה בערך הדבר הכי טעים בעולם והכי מתאים לפיקניקים, וכל הילדים מתים על זה.

לקינוח פירות ועוגה יבשה, כדורי שוקולד לא ימסו/ימעכו לך? אפשר גם עוגיות או מאפי שמרים סטייל גביניות.

כדורי שוקולד מצוננים היטב

עם מספיק סיבקוויטים לא ימעכו.

חשבתי על לחמניות עם זית.
אני צריכה לקחת בחשבון גם נ"ג כי יש לנו גם אבא וגם בני דודים צליאק...

אז בלי פרורים ולכן פיתה זה הכי מתאים מבחינת בצקים

תודה אני אבנה משהו ממגוון הרעיונות שהעלית

Ofericko

New member
ומזל טוב

למעלה